Kotlety mielone, ziemniaki i jakaś suróweczka do tego. :gotowanie:Na deser do kawki kupie pączki. Babcia bardzo lubi. :je babeczke:

Kotlety mielone, ziemniaki i jakaś suróweczka do tego. :gotowanie:Na deser do kawki kupie pączki. Babcia bardzo lubi. :je babeczke:
Uhmm, zjadłabym mielonego z ziemniaczkami i buraczki na ciepło do tego. W domku sobie zrobię. Tutejsze mielone ma zupełnie inny smak niż u nas. Niesmaczne jest po prostu. Każde-wieprzowe, wołowe czy mieszane. Zrobiłam kiedyś zupę meksykańską, wszystkim bardzo smakowała a ja nie mogłam przełknąć. Dziwny i smak i zapach. Córka mięsa je niewiele,jesli już to drób lub polędwiczki wieprzowe, po które jeździ do polskiego sklepu. Ja też nie jestem mocno mięsolubna, ale dzisiaj aż mi zapachniały te Twoje mielone :mniam:
A za mną
żeberka chodzą i dzis jedziemy na duże zakupy autem to kupie jak będą.Kapustka do tego .Co na deser?A może galaretka ?A niech się trzęsie?
Oj taka zupe ogórkowa na żeberkach to i ja bym wciągnęła. :smiech3::nerwowa kucharka:
Omlet. Będzie :smiech3:
Ze zczym??
A zez bakłażanem, papryką, marchewką, kurczakiem i ze srem :-)
Dziś pomidorówka, na bazie wczorajszego rosołu. Już gotowa. Ale obiad o 12.
Ostatnio dzadek zjadł aż dwie porcję żurku, sam sobie w wazy dobierał... To chyba fajnie, nie? Widocznie mu smakowała.
Łoł, na bogato :-)