No tak - tylko żadnej odpowiedzi.
Ale już dziewczyny w tamtym temacie mi wyjaśniły, że po prostu różnie to bywa i lepiej być przygotowanym, że trzeba będzie najpierw ze swoich wyłożyć.
No tak - tylko żadnej odpowiedzi.
Ale już dziewczyny w tamtym temacie mi wyjaśniły, że po prostu różnie to bywa i lepiej być przygotowanym, że trzeba będzie najpierw ze swoich wyłożyć.
Ja też korzystałam już kilka razy z leczenia na podstawie karty Ekuz....dwa razy dentysta , kilka razy lekarz ogólny, dermatolog a nawet ginekolog ....i nigdy nie miałam z tym rzadnego problemu...trzeba wypełnić odpowiednie oświadczenie i można korzystać z usług tutejszej służby zdrowia ....zawsze bardzo mili...uprzejmi a co najważniejsze leki refundowane....pozdrawiam :)
No właśnie niepotrzebnie...wiem że co kolwiek by się nie przytrafiło zawsze mogę korzystać z niemieckiej służby zdrowia...w końcu jestśmy tu legalnie ....pracujemy i mamy swoje prawa :)
Właśnie wypełniam wniosek o EKUZ i nie mam pojęcia jak to ogarnąć .... Do tej pory byłam zarejestrowana w urzędzie pracy od 24 czerwca mam umowe z firmą a wyjeżdżam 30 czerwca do niemiec i tu pojawia się problem co mam zaznaczyć we wniosku
że jestem os zatrudnioną czy zarejestrowaną w urzędzie pracy? jak by tego było mało klejne pyt cel wyjazdu...delegowanie na podstawie a1 ,wykonywanie pracy w 2 Państwach na raz na podst a1, a moze poszukiwanie pracy na podstawie a2???? Masakra może ktoś wie jak to ogarnąć??