Powitajki przy kawie 62

24 lipca 2020 09:52 / 6 osobom podoba się ten post
Witam się i ja. I znowu jak Malgi dziś się na zakupy jedzeniowe wybieram. Jutro jak to w sobotę, nie pracuję wcale, oraz wybieram się na zakupy do mojej chałpy  Jakieś suweniry muszę kupić, a zrobię to tym chętniej, ponieważ w domu już czeka na mnie prezent urodzinowy.
Dostanę z opóźnieniem, bo świętowałam w pracy, ale zawsze chciałam mieć coś takiego. Przebąkiwałam o tym, ale bardzo rzadko , a tu taka niespodzianka- bardzo radosna dla mnie 
Wam życzę spokojnego dnia, bez stresu i niepotrzebnych niedobrych emocji .
24 lipca 2020 11:20 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, przyłączam się do witających i miłego dnia życzących
Dzisiaj babcia pospała dłużej, a nawet do 9 pozwoliłam jej poleżeć,wczoraj miała dość wyczerpujący, jak na nią, dzień.   Śniadanko też później, ale obiad na 12 musi być 
Prawie wszyscy wzięli się za porządki, więc i ja się za coś muszę wziąć. W końcu nie tylko za gotowanie, jedzenie i spacery kasę biorę 
Upału nie ma, powietrze pyszne i rześkie, to i energii więcej. 
Pranie, prasowanie, może jeszcze swoje piętro ogarnę, bo zauważam, że bałaganiara trochę ze mnie, na tej "mojej górze ",powoli sie robię. Dużo miejsca, wiecej możliwości zeby coś, gdzieś "na chwilę " odłożyć
Przyjemnego piątku 
24 lipca 2020 13:40 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie, życząc spokojnej pracy i dobrej pogody. 
24 lipca 2020 13:48 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Witam się i ja. I znowu jak Malgi dziś się na zakupy jedzeniowe wybieram. Jutro jak to w sobotę, nie pracuję wcale, oraz wybieram się na zakupy do mojej chałpy :-) Jakieś suweniry muszę kupić, a zrobię to tym chętniej, ponieważ w domu już czeka na mnie prezent urodzinowy.
Dostanę z opóźnieniem, bo świętowałam w pracy, ale zawsze chciałam mieć coś takiego. Przebąkiwałam o tym, ale bardzo rzadko , a tu taka niespodzianka- bardzo radosna dla mnie :milosc1:
Wam życzę spokojnego dnia, bez stresu i niepotrzebnych niedobrych emocji .

Małospotykany prezent, ładny  Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. 
24 lipca 2020 17:22 / 3 osobom podoba się ten post
Magdalenka

Małospotykany prezent, ładny :-) Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. 

Dziękuję ślicznie. Bardzo mi miło.
A prezent to teleskop. Dla domowych amatorów patrzenia w bezchmurne ,rozgwieżdżone niebo.
Od dziecka chciałam taki posiadać, a rodziców z nauczycielskich pensji raczej nie było stać na taki zakup, zwłaszcza, że była nas trójka dziecków w domu 
No to teraz mam małe, domowe obserwatorium- a raczej ogrodowe 
24 lipca 2020 19:56 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

A prezent to teleskop. Dla domowych amatorów patrzenia w bezchmurne ,rozgwieżdżone niebo.
Od dziecka chciałam taki posiadać, a rodziców z nauczycielskich pensji raczej nie było stać na taki zakup, zwłaszcza, że była nas trójka dziecków w domu :-)
No to teraz mam małe, domowe obserwatorium- a raczej ogrodowe :-)

I o to chodzi! Prezent ma sprawić przyjemność obdarowanemu. Nie ważne, drogi czy jakiś drobiazg. Ze  mnie śmieją się czasami, w rodzinie czy wśród przyjaciół, że ja z dużym wyprzedzeniem czasowym myślę o prezentach i tak się z nimi ceregielę . Tak mam i już. Nie lubię sama otrzymywać czegoś, co tylko "załatwia sprawę ", bo sama staram się, aby był to prezent "pasujący "do konkretnej osoby. Wszelkie karty podarunkowe to ostateczność, chyba że ktoś sobie takiej karty życzy. Moje własne, dorosłe dzieci, dostają ode mnie czasem pieniądze  ,ale muszą mi później pokazać, co za nie kupili . Ostatnio prawie rok czekałam "na pokazanie " prezentu z okazji 10 rocznicy ślubu mojego syna. Prawie rok szukali takiego kompletu naczyń, jaki chcieli mieć
Tobie życzę jak najczęściej nieba pełnego  gwiazd i radości z prezentu
24 lipca 2020 22:42 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

I o to chodzi! Prezent ma sprawić przyjemność obdarowanemu. Nie ważne, drogi czy jakiś drobiazg. Ze  mnie śmieją się czasami, w rodzinie czy wśród przyjaciół, że ja z dużym wyprzedzeniem czasowym myślę o prezentach i tak się z nimi ceregielę . Tak mam i już. Nie lubię sama otrzymywać czegoś, co tylko "załatwia sprawę ", bo sama staram się, aby był to prezent "pasujący "do konkretnej osoby. Wszelkie karty podarunkowe to ostateczność, chyba że ktoś sobie takiej karty życzy. Moje własne, dorosłe dzieci, dostają ode mnie czasem pieniądze  ,ale muszą mi później pokazać, co za nie kupili :lol1:. Ostatnio prawie rok czekałam "na pokazanie " prezentu z okazji 10 rocznicy ślubu mojego syna. Prawie rok szukali takiego kompletu naczyń, jaki chcieli mieć:oczko:
Tobie życzę jak najczęściej nieba pełnego  gwiazd i radości z prezentu:-)

Dokładnie tak. Kupowanie prezentu najbliższym aby "opędzić" chyba świadczy o małej zażyłości emocjonalnej, albo jej braku.
To nie jest najlepszy znak .
Mnie samej sprawia ogromną radość jak trafię w gust, ale tak w dziesiątkę. Scyzoryki Victorinoxa były bardzo trafionym prezentem dla synów i mojego . Wiedziałam, że się cieszą, bo wczesniej pytałam ,czy chcą, ale nie sądziłam , że taki mały przedmiot może  ucieszyć aż tak. Co i mnie sprawiło ogromną radość.
Z teleskopu cieszę się bardzo, strzał w dyche-choć się przyznam w tajemnicy, że wysyłałam mojemu zdjęcia z obserwatorium na Uraniastr. w Zurychu 

24 lipca 2020 23:08 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Dokładnie tak. Kupowanie prezentu najbliższym aby "opędzić" chyba świadczy o małej zażyłości emocjonalnej, albo jej braku.
To nie jest najlepszy znak .
Mnie samej sprawia ogromną radość jak trafię w gust, ale tak w dziesiątkę. Scyzoryki Victorinoxa były bardzo trafionym prezentem dla synów i mojego . Wiedziałam, że się cieszą, bo wczesniej pytałam ,czy chcą, ale nie sądziłam , że taki mały przedmiot może  ucieszyć aż tak. Co i mnie sprawiło ogromną radość.
Z teleskopu cieszę się bardzo, strzał w dyche-choć się przyznam w tajemnicy, że wysyłałam mojemu zdjęcia z obserwatorium na Uraniastr. w Zurychu :lol1:

Trafiony w dziesiątkę prezent, to też prezent dla mnie samej. Już samo ładne pakowanie, później radość, taka autentyczna obdarowanej osoby po rozpakowaniu, tooo...wielka przyjemność 
25 lipca 2020 05:12 / 6 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio
Dziś  planuję małe pieczonko tak przy okazji gotowania obiadu
Miłego dnia wszystkim
25 lipca 2020 06:01 / 6 osobom podoba się ten post
   Witam sobotnio,spacerek z Mariane już zaliczony,kawa też prawie na ukończeniu.Czas na poranne ablucje,a potem fruuu do pracy,jak co dzień.Miłego dnia Opiekunowo
25 lipca 2020 06:02 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Od dziecka chciałam taki posiadać, a rodziców z nauczycielskich pensji raczej nie było stać na taki zakup, zwłaszcza, że była nas trójka dziecków w domu :-)
No to teraz mam małe, domowe obserwatorium- a raczej ogrodowe :-)

Tina,przyłaczam sie do spóznionych życzeń,a prezent-super !
25 lipca 2020 06:20 / 7 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio.  Miało padać a jest piękne słoneczko i to mnie bardzo cieszy.  Dziś cd. kieszenie ogoreczkow a z tych większych może i sałatka będzie. Wieczorem na grila idziemy. Wam życzę spokojnego i pogodnego dnia. A teraz czas na kawkę. 
25 lipca 2020 07:20 / 7 osobom podoba się ten post
Nieśmiało mówię dzień dobry wszystkim  Jeszcze tydzień i będę o tej porze w domciu. No nie mogę powiedzieć, że zmęczona jestem. Pogoda sloneczna, co mnie tak nie cieszy ale co zrobic. Lato mamy. 

Miłego dnia wam życzę. 
25 lipca 2020 07:35 / 5 osobom podoba się ten post
Wszystkim miłej,bezsresowej soboty!!!Jeszcze,nie licząc tej soboty-2 takie na zabitej dechami wsi!!!Powoli zaczyna mnie wszystko irytować-a 140 krów ryczacych za płotem od 6 rano-nawet wkurzać!!!Aby do przodu!!!!
25 lipca 2020 07:50 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry radosnego dnia życzę