Co dzisiaj gotujesz na obiad? 15

05 marca 2020 18:30 / 3 osobom podoba się ten post
Oskar

A ja mam pytanie do tego....czy Wy czujecie "goryczke" gotujac kalafior i brokuł bez tych wszystkich dodatkow?

Tak i zapach jest inny z dodatkiem mleczka odrobiny cukru , soli i kwasku ( dodaje ocet jablkowy- troszke). Sprobuj zrobic z topionym .Polecam z czystym sumieniem . Moze dorotee  napisze czy jej smakowalo , jesli dzisiaj robila .

05 marca 2020 18:32 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Tak i zapach jest inny z dodatkiem mleczka:-) odrobiny cukru , soli i kwasku ( dodaje ocet jablkowy- troszke). Sprobuj zrobic z topionym .Polecam z czystym sumieniem . Moze dorotee :-) napisze czy jej smakowalo , jesli dzisiaj robila .

Ja też muszę spróbować bo o dodaniu mleka tylko słyszałam a o liściu laurowym i zielu angielskim to.nawet nie słyszałam 
05 marca 2020 18:33 / 3 osobom podoba się ten post
My tu jemy duże ilości różnych warzyw z piekarnika z dodatkiem przypraw.  Papryczki i bakłażan są przepychota. I cebula.   Ale po 2 miesiącach pewnie już tak nie będzie. 
05 marca 2020 18:35 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Ja też muszę spróbować bo o dodaniu mleka tylko słyszałam a o liściu laurowym i zielu angielskim to.nawet nie słyszałam :-)

Ja liscia nie dodaje ani ziela .Spróbuję  ktoregos razu .
05 marca 2020 18:37 / 3 osobom podoba się ten post
Kamaa84

My tu jemy duże ilości różnych warzyw z piekarnika z dodatkiem przypraw.  Papryczki i bakłażan są przepychota. I cebula. :pije kawe2:  Ale po 2 miesiącach pewnie już tak nie będzie. 

Baklazan jadalam czesto krojony w plasterki doprawiony sola,pieprzem,papryka i imbirem .Obtoczony maka i smazony na oliwie.  
05 marca 2020 19:27 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja liscia nie dodaje ani ziela .Spróbuję  ktoregos razu .

To recepta mojego męża. Jakoś nam smakuje.
05 marca 2020 19:32 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

To recepta mojego męża. Jakoś nam smakuje.:gotowanie:

Ja  jadalam z Arabami .Mnie smakuje w takiej postaci , w domu tez tak robie . Zapomnialam o czosnku i to duzej ilisci .
05 marca 2020 19:34 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

To recepta mojego męża. Jakoś nam smakuje.:gotowanie:

Ja  jadalam z Arabami .Mnie smakuje w takiej postaci , w domu tez tak robie . Zapomnialam o czosnku i to duzej ilisci .W domu robie z kaparami , mam nawet trosxke zamrozone, dobrze, ze sobie przypomnialam .Jutro zjem .
05 marca 2020 19:35 / 1 osobie podoba się ten post
Tak sie pisze ze smartfona .Przepraszam .
05 marca 2020 20:06 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dorota jak robisz.brukselkę ? napisze jak ja robie : smażę  cebulke w garnku na masle klar. zakewam woda i dodaje brukselke . Dodaje przyprawy  i gotuje  do miekkosci .Na koniec gotowania dodaje serek smietankowy topiony . Pycha .Wody tyle tylko zeby nie bylo za rzadkie .:-)

Kolejny dobry przepis  Bardzo smakowała , Margaret je też . Fajne a oalternatywa do zapiekanki ,  a nie mam tutaj bratnika .dzięki Mleczko
Dodałam też liść i ziele , dzięki Malgi , dobrze , że gotuje późno . 
Już nie dodawałam Bohnenkaut .
06 marca 2020 00:03 / 3 osobom podoba się ten post
angii

Pychotka. Ja tam dziewczyna z Mazur jestem, więc głównie rybki szamam?

O, angii, a skąd z Mazur? Jakie okolice, bo ja też z Mazur 
Pozdrawiam 
06 marca 2020 06:53 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj na obiad karkowka w kiszonej kapuscie i ziemniaki puree .Miesko wczoraj zaprawilam, dzisiaj tylko dopieszcze i zjemy  
06 marca 2020 06:58 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

O, angii, a skąd z Mazur? Jakie okolice, bo ja też z Mazur :-)
Pozdrawiam 

O to witam serdecznie sąsiadkę, może nawet bardzo bliska..? Ja z samego Ełku ?
06 marca 2020 09:31 / 2 osobom podoba się ten post
Warzywa z woka plus salata 
06 marca 2020 10:01 / 1 osobie podoba się ten post
angii

O to witam serdecznie sąsiadkę, może nawet bardzo bliska..? Ja z samego Ełku ?

To trochę daleko, bo ja z samego Olsztyna 
Pozdrawiam