A ja mam pytanie do tego....czy Wy czujecie "goryczke" gotujac kalafior i brokuł bez tych wszystkich dodatkow?

A ja mam pytanie do tego....czy Wy czujecie "goryczke" gotujac kalafior i brokuł bez tych wszystkich dodatkow?
Tak i zapach jest inny z dodatkiem mleczka:-) odrobiny cukru , soli i kwasku ( dodaje ocet jablkowy- troszke). Sprobuj zrobic z topionym .Polecam z czystym sumieniem . Moze dorotee :-) napisze czy jej smakowalo , jesli dzisiaj robila .
Ja też muszę spróbować bo o dodaniu mleka tylko słyszałam a o liściu laurowym i zielu angielskim to.nawet nie słyszałam :-)
My tu jemy duże ilości różnych warzyw z piekarnika z dodatkiem przypraw. Papryczki i bakłażan są przepychota. I cebula. :pije kawe2: Ale po 2 miesiącach pewnie już tak nie będzie.
Ja liscia nie dodaje ani ziela .Spróbuję ktoregos razu .
To recepta mojego męża. Jakoś nam smakuje.:gotowanie:
To recepta mojego męża. Jakoś nam smakuje.:gotowanie:
Dorota jak robisz.brukselkę ? napisze jak ja robie : smażę cebulke w garnku na masle klar. zakewam woda i dodaje brukselke . Dodaje przyprawy i gotuje do miekkosci .Na koniec gotowania dodaje serek smietankowy topiony . Pycha .Wody tyle tylko zeby nie bylo za rzadkie .:-)
Pychotka. Ja tam dziewczyna z Mazur jestem, więc głównie rybki szamam?
O, angii, a skąd z Mazur? Jakie okolice, bo ja też z Mazur :-)
Pozdrawiam
O to witam serdecznie sąsiadkę, może nawet bardzo bliska..? Ja z samego Ełku ?