Dzisiaj dzień na rybę z ryneczku:gotowanie: sałata , brukselka i ziemniakami .:chaplin:

Dzisiaj dzień na rybę z ryneczku:gotowanie: sałata , brukselka i ziemniakami .:chaplin:
Dorota jak robisz.brukselkę ? napisze jak ja robie : smażę cebulke w garnku na masle klar. zakewam woda i dodaje brukselke . Dodaje przyprawy i gotuje do miekkosci .Na koniec gotowania dodaje serek smietankowy topiony . Pycha .Wody tyle tylko zeby nie bylo za rzadkie .:-)
To tak dzisiaj zrobię:gotowanie:
Ja gotuję tak
1. Ugotowana brukselkę przyprawiamy solą. Pieprz Em i Bohne kraut
2 . Ugotowana brukselkę wrzucam na patelnię z masłem , prószę bułka tartą , taka własnej roboty albo gruba z piekarni .
Z cebuli zrezygnowalam , większość moich pdp ma problemy po cebuli .
To tak dzisiaj zrobię:gotowanie:
Ja gotuję tak
1. Ugotowana brukselkę przyprawiamy solą. Pieprz Em i Bohne kraut
2 . Ugotowana brukselkę wrzucam na patelnię z masłem , prószę bułka tartą , taka własnej roboty albo gruba z piekarni .
Z cebuli zrezygnowalam , większość moich pdp ma problemy po cebuli .
A ja brukselkę, kalafior i brokuł gotuję z dodatkiem mleka, soli, cukru, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Wtedy warzywa tracą goryczkę. Potem polewam masełkiem z bułką tartą.
Dorsz, ziemniaki puree, ale żadnej surówki
Pychotka. Ja tam dziewczyna z Mazur jestem, więc głównie rybki szamam?
Pychotka. Ja tam dziewczyna z Mazur jestem, więc głównie rybki szamam?
Hehehe Malgos tak to wszyscy gotuja :smiech3:
A ja mam pytanie do tego....czy Wy czujecie "goryczke" gotujac kalafior i brokuł bez tych wszystkich dodatkow?