Co dzisiaj gotujesz na obiad? 15

05 marca 2020 10:41 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzisiaj dzień na rybę z ryneczku:gotowanie: sałata , brukselka i ziemniakami .:chaplin:

Dorota jak robisz.brukselkę ? napisze jak ja robie : smażę  cebulke w garnku na masle klar. zakewam woda i dodaje brukselke . Dodaje przyprawy  i gotuje  do miekkosci .Na koniec gotowania dodaje serek smietankowy topiony . Pycha .Wody tyle tylko zeby nie bylo za rzadkie .
05 marca 2020 10:43 / 4 osobom podoba się ten post
Zwykła zupa jarzynowa 
05 marca 2020 11:14 / 3 osobom podoba się ten post
Jarzynowa była wczoraj, zostało na dzisiaj, ale tak tylko "dla dzieci "
Dzisiaj klopsiki z indyka w sosie z warzywami, ziemniaki, sałata i jakaś inna surówka. Teraz gotujemy "pod dzieci ". I babcia,i mama zbyt leniwe, żeby dwa różne obiady gotować 
Przynajmniej zdrowo się odżywiamy 
05 marca 2020 12:03 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dorota jak robisz.brukselkę ? napisze jak ja robie : smażę  cebulke w garnku na masle klar. zakewam woda i dodaje brukselke . Dodaje przyprawy  i gotuje  do miekkosci .Na koniec gotowania dodaje serek smietankowy topiony . Pycha .Wody tyle tylko zeby nie bylo za rzadkie .:-)

To tak dzisiaj zrobię
Ja gotuję tak 
1. Ugotowana brukselkę przyprawiamy solą. Pieprz Em  i Bohne kraut 
2 . Ugotowana brukselkę wrzucam na patelnię z masłem , prószę bułka tartą , taka własnej roboty albo gruba z piekarni .
Z cebuli zrezygnowalam , większość moich pdp ma problemy po cebuli .
05 marca 2020 12:57 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

To tak dzisiaj zrobię:gotowanie:
Ja gotuję tak 
2 . Ugotowana brukselkę wrzucam na patelnię z masłem , prószę bułka tartą , taka własnej roboty albo gruba z piekarni .

Napisz jak smkowala po mojemu  .
05 marca 2020 13:03 / 4 osobom podoba się ten post
Rano z samochodu babka jakieś ryby na dziś kupiła, więc zajrzę do drugiego domu, co tam pichci albo dopiero będzie.... pichcić
05 marca 2020 14:02 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

To tak dzisiaj zrobię:gotowanie:
Ja gotuję tak 

A ja brukselkę, kalafior i brokuł gotuję z dodatkiem mleka, soli, cukru, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Wtedy warzywa tracą goryczkę. Potem polewam masełkiem z bułką tartą.
05 marca 2020 15:06 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

A ja brukselkę, kalafior i brokuł gotuję z dodatkiem mleka, soli, cukru, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Wtedy warzywa tracą goryczkę. Potem polewam masełkiem z bułką tartą.

Hehehe Malgos tak to wszyscy gotuja 
05 marca 2020 15:25 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie był łosoś w porach i ciescie francuskim..kocham to danie,a miałam się odchudzac,a ciasto francuskie tak nie bardzo..ale co tam będzie dieta od jutra?
05 marca 2020 16:55 / 5 osobom podoba się ten post
Dorsz, ziemniaki puree, ale żadnej surówki
05 marca 2020 17:05 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Dorsz, ziemniaki puree, ale żadnej surówki

Pychotka. Ja tam dziewczyna z Mazur jestem, więc głównie rybki szamam?
05 marca 2020 17:17 / 4 osobom podoba się ten post
angii

Też w wakacje poszamam mazurskie rybki
05 marca 2020 18:18 / 5 osobom podoba się ten post
angii

A ja dziewczynka z Kaszub obecnie jestem - więc kaszubskie rybki (i grzybki) mam na codzień, a morskie co najmniej raz w tygodniu.
05 marca 2020 18:24 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Hehehe Malgos tak to wszyscy gotuja :smiech3:

A ja mam pytanie do tego....czy Wy czujecie "goryczke" gotujac kalafior i brokuł bez tych wszystkich dodatkow?
05 marca 2020 18:29 / 3 osobom podoba się ten post
Oskar

A ja mam pytanie do tego....czy Wy czujecie "goryczke" gotujac kalafior i brokuł bez tych wszystkich dodatkow?

Nie. Może to zszargane kubki smakowe.      dodaje soli do gotowania, dalej masło i bułka tarta.  Dla mnie bez.