"Małe eksperymenty ze szczęściem SEKRETNY DZIENNIK HENDRIKA GROENA,LAT 83 I 1/4"
"Małe eksperymenty ze szczęściem SEKRETNY DZIENNIK HENDRIKA GROENA,LAT 83 I 1/4"
Dzięki kochaneczko :buziaki2:
I znów na mnie padło:)
Książki zza płota:
1/"Każdy szczyt ma swój Czubaszek"-ksiązka wywiad Marii Czubaszek z Arturem Andrusem
2/"Urodzeni by żyć"-Wendy Holden-historia trzech ciężarnych Żydówek,więźniarek obozu koncentracyjnego
3/"Po schodach do nieba" Betty J.Eadie-doświadczenia życia po śmierci....koleżanka przykazałą przeczytać i opowiedzieć bo mówi jak ciężki temat to nie będzie czytała.Czytałam swego czasu sporo nt temat Raymonda Moody i innych.Przeczytać przeczytam oczywiście ,zwłaszcza że mój osobisty tato 2x przeżył śmierć kliniczną i za każdym razem miał inne odczucia.Ale z drugiej strony ,nie ma nikogo na świecie kto byłby w tym stanie np.miesiąc ,wrócił do żywych i opowiedział,więc stricte naukowo trudno się odnieść i jednoznacznie powiedzieć ,że po śmierci co jest lub ,że nic nie ma.
A ja sobie czytam lekko ,łatwo i przyjemnie Diany Gabaldon seria Obca 8 części .W końcu na wyjeżdzie jestem.
Jak ktoś lubi literaturę faktu,polecam spisane wspomnienia kilkunastu kobiet wywiezionych w głąb Syberii podczas fali deportacji 1939-1941 z tzw.Kresów, autorstwa Anny Herbich.Nie jest to może napisane fascynującym językiem,ale dla mnie bardzo ciekawe... wstrząsające i dające do myślenia
"Dziewczyny z Syberii".To cykl "dziewczyn".Są jeszcze "Dziewczyny z Powstania " i "Z Solidarności"Recencje czytałam ,ksiązek jeszcze nie.