(usunięte)
(usunięte)
(usunięte)
(usunięte)
Moja Omcia dużo śpi w ciągu dnia(po śniadaniu, obiedzie, ciastku).Za to przed 19dostaje wigoru i siedzimy do 22 lub nawet do ok23 przed Tv. Jestem4dzien i już wiem że też się będę kładła po obiadku żeby "to"przetrwać.Specjalnie nie ma tu co zwiedzać, a paliwo też kosztuje i bez sensu się bujać.Ona nie bardzo daje się z domu wyciągnąc wiec tak będziemy się "kisić"do stycznia:pije kawe:
Moja pdp jest do rany przyłóż mimo że wymaga dużo cierpliwości i czasu przy codziennych czynnościach i nie wiele rozumie . Ale jej mąż po wyjściu ze szpitala zmienił się jest jakiś osowiały niecierpliwy , wszystko szybko , nie śpi w nocy wcale , po południu jak mają drzemkę babcia się przebudził on jej się pyta czy musi do łazienki ona mówi że tak choć nie rozumie pytania a potem dziadek choć szybko babci musi siku .. wszystko zawsze wie lepiej . Nie wiem czy będę tu dalej pracować . Wczoraj córki i wnuczka piekły ciastka na święta . Od 11 do 17 kuchnia zajęta ani obiadu spokojnie zrobić ani co tylko się kłóciły . Dziś też rano awantura jak dwa granaty . Ciężka atmosfera ..
Myślę, że ja jednak tą granicę bym postawiła. Musisz wypocząć. Od 23.00 iść spać byłoby za późno. A czy twoja podopieczna, może sama położyć się do łóżka? Jest na tyle samodzielna?
Dziś byliśmy w restauracji . Jak byłam tu pierwszy raz babcia była w lepszym stanie teraz mój obiad stoi zimny a ja karmię babcie . Dziadek chce szybko wszystko i do Wohnzimmer oglądać wiadomości polityka 24/7 aż mi się zygac chce . Z babcią jest już coraz gorzej . Nie wiem jak poradzi sobie zmienniczka która jest już starszą panią i do tego nie stabilna emocjonalnie a problemy z domu przywozi ze sobą . Pierwszego dnia jak mi się wczepila w reke przerażona expresem do kawy z dotykowymi przyciskami to myślałam że na zawał zejdzie .. ciężko to widzę
No co za ludzie!pewnie?żeby u siebie energii nie zużywać?..A to się nazywa "troska o członka rodziny".Będą się pętać i przeszkadzac.Seniorzy tego nie potrzebują(są jak dzieci)potrzebują stałego rytmu dnia, nocy, spokoju i ciepła-tego szczerego! Nie pozornie udawanego.Jak przychodzi do zmiany pampersa to natychmiast mija uczucie i empatia rodziny.Dlatego ja zawszę na dystans, tylko dla pdp.mam ciepło i służę swą pomocą!