Koordynator pracuje dla niemieckiego posrednika a ja pracuje dla polskiej agencji, ktora nie ma nade mna bezposredniego nadzoru.
Koordynator pracuje dla niemieckiego posrednika a ja pracuje dla polskiej agencji, ktora nie ma nade mna bezposredniego nadzoru.
Nie mam zapisu o czasie pracy, bo mam zlecenie. W nim czasu pracy nie ma, mam wykonac to i tamto.
Rodzina zastrzeżenia co do twojej pracy zgłasza do koordynatora.Koordynator zgłasza do niemieckiej firmy .Niemiecka firma zgłasza do polskiej firmy.
Może długi ten łańcuszek,ale działa,bo w rezultacie możesz wylecieć roboty;-) Mimo zatrudnienia na " biało".
Rodzina zastrzeżenia co do twojej pracy zgłasza do koordynatora.Koordynator zgłasza do niemieckiej firmy .Niemiecka firma zgłasza do polskiej firmy.
Może długi ten łańcuszek,ale działa,bo w rezultacie możesz wylecieć roboty;-) Mimo zatrudnienia na " biało".
Umowa zlecenie
Domniemywa się, że za wykonanie zlecenia zleceniobiorcy należy się wynagrodzenie. Zlecenie może być nieodpłatne, jednak wtedy brak wynagrodzenia powinien być zawarty w umowie. Przy braku dokładnego określenia wysokości wynagrodzenia należy się "wynagrodzenie odpowiadające wykonanej pracy", przy ustalaniu którego bierze się pod uwagę czas poświęcony na wykonanie zlecenia, stopień skomplikowania czynności będących przedmiotem zlecenia, przygotowanie zawodowe zleceniobiorcy (jego profesjonalizm). Zleceniobiorca ma obowiązek informować zleceniodawcę o przebiegu wykonywania umowy, a na zakończenie – przedstawić mu sprawozdanie z jej wykonania.
Mylisz sie.Zawsze jest określony czas wykonania danej pracy.
Umowa zlecenie
Domniemywa się, że za wykonanie zlecenia zleceniobiorcy należy się wynagrodzenie. Zlecenie może być nieodpłatne, jednak wtedy brak wynagrodzenia powinien być zawarty w umowie. Przy braku dokładnego określenia wysokości wynagrodzenia należy się "wynagrodzenie odpowiadające wykonanej pracy", przy ustalaniu którego bierze się pod uwagę czas poświęcony na wykonanie zlecenia, stopień skomplikowania czynności będących przedmiotem zlecenia, przygotowanie zawodowe zleceniobiorcy (jego profesjonalizm). Zleceniobiorca ma obowiązek informować zleceniodawcę o przebiegu wykonywania umowy, a na zakończenie – przedstawić mu sprawozdanie z jej wykonania.
Mylisz sie.Zawsze jest określony czas wykonania danej pracy.
Zawsze mozesz wyleciec za zaniedbanie obowiazkow, zgadzam sie. Udowodni to koordynator i do widzenia. Zmienialam osobe, ktora w ten sposob zostala usunieta.
Chodzilo mi jednak o to, ze z tym nadzorem to knyf.
ZUS domaga sie skladek od pracodawcow, ktorzy zatrudniali pracownikow w swoim biurze na umowe zlecenie, gdyz sprawowali nad nimi nadzor.
Umowę o prace możesz wykonywać także za granicą.Wystarczy że miejsce oraz czas wykonywania pracy wyznaczy ci pracodawca ( zleceniodawca) I zlecenie tak naprawdę nue jest zleceniem,a umową o pracę.
Wylecieć można nie tylko za zaniedbanie obowiązków,wystarczy że" chemia sie nie zgadza" miedzy opiekunką a pdp. Tak naprawdę,rodzina rządzi,kto będzie u nich pracował.I tyle są warte nasze umowy z firmą.
Wykorzystują,dopóki sąd nie wyprowadzi ich z błędu i nie przekształci umowy- zlecenia na umowę o pracę.Były juz takie przypadki.
Mozna. Agencje jednak wykorzystuja knyf z nadzorem, bo zlecenie mniej kosztuje(zero platnego urlopu, socjali itp.) A zwolnienie z pracy (zlecenia) to oddzielna historia.
W przypadku braku chemii tez lepiej miec umowe, bo agencja znajdzie inne miejsce i przeniesie.
Zmienialam taka osobe.
Moze, bylaby dla nas korzystniejsza. Zmiany moze uchwalic sejm i musi wejsc w zycie.
" Papier" gdyby faktycznie był coś wart,powinien chronić przed przdwczesnym zakończeniem zlecenia.Firma zobowiązuje się że w terminie od...do ,masz pracę tu .Tylko z twojej winy,przy poważnym uchybieniu obowiazkom ma prawo odwołać cie ze zlecenia,przenieść na inne miejsce.Co to znaczy " chemia sie nie zgadza"? Wszystko można pod to podciągnąć.Każdy kaprys rodziny...Tak jak mówie,rodzina płaci i rządzi.W przypadku pracy na czarno jest dokładnie tak samo...
Czas wykonania zlecenia to dlugosc turnusu. Jest zawsze. Od 1 stycznia 2017r. nawet pracodawca musi ewidencjonowac nasz czas pracy. To ma zapobiegac naduzyciom, bo godzina pracy nie moze byc tansza niz 13 zl w Polsce a 8, 5 euro w Niemczech.
Dlatego skoncza sie zlecenia, gdzie podstawa do ozusowania to 500zl.