" Hojte" zupka hakflajszowo- porowo-serowa. . .i finito.:-)
" Hojte" zupka hakflajszowo- porowo-serowa. . .i finito.:-)
Zaproś mnie na te kluski kurde, zaproś:-)
Michasiu....Ja sie obslinilam przez Ciebie!
U mnie dzisiaj był makaron typu penne z brokułami w sosie serowym ,z przewagą gorgonzoli.
I popełniłam dzisiaj ciasto , takie kombinowane ,tzn. co wyszukałam w czeluści zamrażarki z tego jest ciasto.A więc ,kiedyś tam zamrożone surowe ciasto mojego wyrobu, trochę podebrałam od Gwiazduni kakaowego zamrożonego i znalazłam trochę mrożonych malin.Podpiekłam kruche ,na to dałam też wyszperany ,ugotowany na gęsto budyń śmietankowy ,na to maliny i starte ciemne i jasne ciasto i....Voila.
wysłać ???:kwiatek dla ciebie2:
Dzisiaj mój dzień. Nie gotuję zbyt często, bo mi się po prostu nie chce. Ale czasami nachodzi mnie taka ochota. Kilka dni temu kupiłem słuszną porcję jagnięciny ( to taka młoda owieczka, a może baranek). Wsadziłem mięsko do marynaty - woda z odrobiną octu, sól, łyżeczka (malutka) KNO3. cebulka, czosnek i zioła. Poleżało toto w zalewie 3 dni. Potem związałem pięknie sznureczkiem i upiekłem w piekarniku aż do przyrumienienia. Pokroiłem na grube plastry i dusiłem, dusiłem ... dodając przypraw i słuszną porcje czosnku tym razem granulowanego. Odparowałem nadmiar wody i teraz właśnie spożywam. Pychotka taka, że opowiedzieć nie zdołam. Smacznego
wysłać ???:kwiatek dla ciebie2:
Endrju,mowilam Ci juz dzisiaj,ze Cie nienawidze?!:klotnia:
U nas w Zagłębiu mówią na babkę ziemniaczaną kućmok. :-)
Dzisiaj mój dzień. Nie gotuję zbyt często, bo mi się po prostu nie chce. Ale czasami nachodzi mnie taka ochota. Kilka dni temu kupiłem słuszną porcję jagnięciny ( to taka młoda owieczka, a może baranek). Wsadziłem mięsko do marynaty - woda z odrobiną octu, sól, łyżeczka (malutka) KNO3. cebulka, czosnek i zioła. Poleżało toto w zalewie 3 dni. Potem związałem pięknie sznureczkiem i upiekłem w piekarniku aż do przyrumienienia. Pokroiłem na grube plastry i dusiłem, dusiłem ... dodając przypraw i słuszną porcje czosnku tym razem granulowanego. Odparowałem nadmiar wody i teraz właśnie spożywam. Pychotka taka, że opowiedzieć nie zdołam. Smacznego
Alasencjo. Ja Cie bardzo upraszam! Ja wiem,ze gazet od Ciebie kupe otrzymalam! Ja jestem wdzieczna i dziekuje z serca calego oraz innych wnetrztnosci! Ale czy mozesz przestac gadac o tym kucmoku?? Bo bede musiala pozbawic Cie zycia a nie chce. Bo tak jakos lubie Cie kobieto :przeklina:
Mam nadzieję,że dodałeś rozmarynu. :-)
Znaczy się mnie odwiedzisz!!?? :radosc:. :buziaki2: