Śląskie

15 listopada 2013 15:50
CYGANKA

IWUNIA witaj :) Tak place,i to duzo place,bo 3 tysiace ;/ ale maz mnie wspiera,wiec tyle dobrze,ze moglam sobie pozwolic na taki kurs,ale chce nauczyc sie tego jezyka od podszewki,bo nieumiem nic a nic,a chce wyjechac jak tylko skonczy sie kurs,i jest on w Klepaczewie,straszne zadupie :) I tam bedziemy przez 3 tyg w "zamknieciu" wiem juz ze grupe mamy 6 osobowa...I dzien na dzien zajecia,plus zajecia z pielegniarka ,z opieki nad osobami starszymi,chorymi etc :)

Ok ,dzieki chciałam tylko wiedziec,a nie możesz sobie załatwic,żeby ci urząd pracy zapłacił jezeli jesteś zarejestrowana,wiem ,że refunduja takie kursy (jak mają oczywiscie kase)..
15 listopada 2013 15:58
CYGANKA

IWUNIA witaj :) Tak place,i to duzo place,bo 3 tysiace ;/ ale maz mnie wspiera,wiec tyle dobrze,ze moglam sobie pozwolic na taki kurs,ale chce nauczyc sie tego jezyka od podszewki,bo nieumiem nic a nic,a chce wyjechac jak tylko skonczy sie kurs,i jest on w Klepaczewie,straszne zadupie :) I tam bedziemy przez 3 tyg w "zamknieciu" wiem juz ze grupe mamy 6 osobowa...I dzien na dzien zajecia,plus zajecia z pielegniarka ,z opieki nad osobami starszymi,chorymi etc :)

A po co tyle płacić? Rany Boskie? W życiu bym tyle nie dała.
Ale sobie znaleźli źródło dochodów???
15 listopada 2013 16:14
Ja kiedyś byłam na targach pracy. To było ponad rok temu i pani zapisała moje namiary, ale przy końcu spytała się czy bym reflektowała na kurs niemieckiego. Powiedziałam, że nie i nigdy do mnie nie zadzwoniła. Chyba to była ta sama firma. Tak więc gąsek potrzebują aby na nich zarobić. Co nie znaczy że się trochę nie nauczą? Ale taka kasa na dzień dobry? Straszne!
15 listopada 2013 16:22
No coz,dziewczyny cos kosztem czegos. Wiadomo ze na nas zarabiaja,ale ja tez niewychodze z pustymi rekoma,prywatne lekcje wychodzily mnie ok 40 zl za h,wiec ile bym musiala zaplacic za 160 h jakie mam na kursie teraz ...pieniadze duze,aczkolwiek jesli mialam opcje to czemu nie,grunt,zebym cos z tamtad wyniosla I wyniose :)pozdrawiam!
15 listopada 2013 16:43
Taka Jedna :) Ja rowniez mam taka nadzieje,wyciagne z tego ile sie da! Ja na dzien dziejszy mam poziom jego zero :) Ucze sie troche wlasnie na wlasna reke,kupilam cwiczenia,plyty,ksiazki,slucham,robie cwiczenia etc,po kilka h dziennie walkuje podstawy,a w niedziele juz na kurs,ja rowniez niecierpialam niemieckiego,byl dla mnie za sztywny,no ale coz pieniazki dobra rzecz wiec mozna sie poswiecic,teraz nawet jestem z siebie dumna ze juz cos co kolwiek umiem,a jak bede szprechac perfect to dopiero bede zadowolona! W pazdzierniku czyli teraz wyjechalas? Z agencji czy prywatnie ? Jak Ci tam jest ? I ile masz lat wogole :)?
15 listopada 2013 17:36
Dzien dobry witam slask ja jestem z Piekar Slaskich od miesiaca pracuje kolo Rosenheim-moze ktoras z pan pracuje tu w okolicy?
15 listopada 2013 22:37
Aneta48

Dzien dobry witam slask ja jestem z Piekar Slaskich od miesiaca pracuje kolo Rosenheim-moze ktoras z pan pracuje tu w okolicy?

Witamy Cię serdecznie. Pisz co u Ciebie ;-))
16 listopada 2013 16:59
Czesc  dziekuje ze sie odezwalas strasznie mi tu nudno!babunia ma wprawdzie demencje ale w stopniu lekkim tak bym to okreslila czasu wiec mam sporo.Siedze troszke na tym portalu i czytam ogladam dosc duzo filmow dokumentalnych teraz mam wiecej czasu niz gdy jestem w kraju.Jestem w pieknej okolicy troszke juz zwiedzilam ale samej to nie bardzo chce sie wychodzic.Pozdrawiam Ciebie i wszystkich na portalu
16 listopada 2013 19:41
Witam Aneta48.jeśli możesz to napisz gdzie jesteś bo ja tez pracuje koło Rosenheim
16 listopada 2013 20:10
witam brydzia milo ze sie odezwalas dokladnie jestem w Üebersee a Ty?
16 listopada 2013 20:11
sory za blad w Übersee
16 listopada 2013 20:12
Ja jestem w Raubling,zobacze ile nas dzieli km
16 listopada 2013 20:18
z tego co widzialam na mapie to nie jestesmy daleko od siebie zobacz i napisz ile to km,ja musze teraz isc na chwilke do babuni
16 listopada 2013 20:19
aha masz moze skaypa?
16 listopada 2013 20:31
oj trochę daleko 35km.skypa mam.byłam tam latem w twoich okolicach na wycieczce nad jeziorem Ciemsee nie wiem czy tak się pisze