Śląskie

18 września 2013 13:01
daniusia

ja wiem że jest pełno, ale nie wszystkie są dobre, w jednej agencji to kazali mi zapłacić za szukanie opiekuna, to na tym w ogóle nie zarobie, nie o to mi chodziło.
może któraś z was wyjeżdża i ma taką ulubioną agencję, chciałam tylko zapytać o poradę bo ciężko mi wybrać agencję a nie widze żeby się któraś specjalnie reklamowała.

"Wejdz w forum i przelec po tematach,tam naprawde wszystko jest. np:POWITAJKI-str1-poczatkujace opiekunki-str2-moja pierwsza pracaDYSKUSJE O ARTYKULACH-str1-stres przed wyjazdemPYT I INFO: PRZED PIERWSZYM WYJAZDEM-przeczytaj wszystkoWYGADAJ SIE-str.1-zakres obowiazkow opiekunkiW innych watkach poczytaj jak zachowac sie w razie sytuacji zagrozenia i jak postepowac z pacjentami z roznymi schorzeniami.Co zabrac na pierwszy wyjazd.Jest naprawde wszystko.jesli czegos nie zrozumiesz lub nie bedzie odpowiedzi na nurtujace cie pytania-napisz-sprobujemy pomoc. Przyjemnej lektury zycze )) "  

Na temat roznych agencji - mamy osobny dzial... szukaj na ogolnym Forum... powodzenia   
18 września 2013 14:08 / 1 osobie podoba się ten post
Daniusiu prawie równo żeśmy napisały ostatni wpis. Ja powiem tak ja poszłam do agencji w Katowicach z założeniem, że jak trafie źle to od razu się zwalniam. Tak to jest, że zawsze można w coś wdepnąć. Nigdy nie wiadomo co nas na miejscu spotka? Zaraz na początku zaznaczyłam że nigdy, ale to nigdy nie zgodzę się na miejsce gdzie pacjent jest agresywny. Ani minuty w takim miejscu nie będę pracować no i jak na razie nie miałam problemów. Rozglądnij się na spokojnie poczytaj na forum wypowiedzi o firmach i się zdecyduj. Jak trafisz na nieodpowiednią agecję to przecież możesz złożyć wypowiedzenie i szukać dalej tej jednej jedynej :))))
18 września 2013 14:16 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Zadziwiające pytanie? :))))) W Katowicach a roi się od Agencji. Jak nie potrafisz znależć do idź do Powiatowego Urzędu Pracy w Katowicach tam Tobie dają z pewnością ofertę.

Tak! zadziwiające, szczegolnie, ze na profilu ma kobieta napisane perfekt niemiecki!  no ja juz bym chyba polskich agencji nie szukała,ale moze to tylko ja? pozdrawiam

18 września 2013 14:22
iza38bp

Tak! zadziwiające, szczegolnie, ze na profilu ma kobieta napisane perfekt niemiecki!  no ja juz bym chyba polskich agencji nie szukała,ale moze to tylko ja? pozdrawiam

No faktycznie, nie zauważyłam tych gwiazdek u Danusi :)))
18 września 2013 14:49 / 1 osobie podoba się ten post
Ile zna pani języków? Trzy.Jakie? rosyjski,angielski,rancuski.Proszę powiedzieć coś po angielsku-Gutten Tag Ale to jest po niemiecku.A to cztery.
18 września 2013 15:12 / 1 osobie podoba się ten post
Malina

Ile zna pani języków? Trzy.Jakie? rosyjski,angielski,rancuski.Proszę powiedzieć coś po angielsku-Gutten Tag Ale to jest po niemiecku.A to cztery.

Spotyka się po latach 2 kolegów.
* Gdzieś był coś porabiał pyta jeden drugiego?
* Podróżowałem, zwiedzałem. Ostatnio we Francji byłem
* No to powiedz coś po francusku?
*„kuda ty idiosz”?
* Ty głupi, przecież to po rusku
* Popatrz, popatrz to ja nie wiedziałem że i po rusku umie
24 września 2013 09:40
kika1

"Wejdz w forum i przelec po tematach,tam naprawde wszystko jest. np:POWITAJKI-str1-poczatkujace opiekunki-str2-moja pierwsza pracaDYSKUSJE O ARTYKULACH-str1-stres przed wyjazdemPYT I INFO: PRZED PIERWSZYM WYJAZDEM-przeczytaj wszystkoWYGADAJ SIE-str.1-zakres obowiazkow opiekunkiW innych watkach poczytaj jak zachowac sie w razie sytuacji zagrozenia i jak postepowac z pacjentami z roznymi schorzeniami.Co zabrac na pierwszy wyjazd.Jest naprawde wszystko.jesli czegos nie zrozumiesz lub nie bedzie odpowiedzi na nurtujace cie pytania-napisz-sprobujemy pomoc. Przyjemnej lektury zycze :-))) "  

Na temat roznych agencji - mamy osobny dzial... szukaj na ogolnym Forum... powodzenia   

Dziękuję Ci za podpowiedź, mam nadzieje że znajdę fajną agencję.

02 października 2013 08:26
Witam po dłuższej nieobecności,oczywiście pozdrawiam wszystkich,6.10.wyjezdzam doSchwandorfu niestety nie będę miała internetu,może ktoś jest w okolicy,miałam fajne koleżanki,niestety ich podopieczna zmarła,mam nadzieję że znajdzie się przyjazna dusza.
28 października 2013 23:38
Witam śląskie;))))Częstochowa się kłania z tej strony;)Pozdrowionka
12 listopada 2013 10:11
Hej dziewczyny! ktora z Was jezdzi z gliwic sindbadem? chetnie sie zapoznam z takimi osobami bo jezdze czesto w okolice Koln a podroz milej mija :)
15 listopada 2013 14:29
EdziaLZ

Witam!!!
Czy są na forum opiekunki z woj.śląskiego,ja jestem z okolic Katowic.Pozdrawiam

Witaj .Jestem z samych Katowic.Pozdrawiam
15 listopada 2013 14:31
ivona07

Hej dziewczyny! ktora z Was jezdzi z gliwic sindbadem? chetnie sie zapoznam z takimi osobami bo jezdze czesto w okolice Koln a podroz milej mija :)

Witaj Większość z nas jeżdzi tym przewożnikiem.
15 listopada 2013 15:23
Martynka witaj :) ja rowniez jestem z Katowic :) jestes teraz w Polsce,wyjezdzasz moze niebawem ? bo ja wyjezdzam za jakis miesiac,po kursie z Niemieckiego ktory mam teraz od tej niedzieli 3 tyg :) sciskam wszystkie dziewczyny,dobrego wieczoru :*
15 listopada 2013 15:38
CYGANKA

Martynka witaj :) ja rowniez jestem z Katowic :) jestes teraz w Polsce,wyjezdzasz moze niebawem ? bo ja wyjezdzam za jakis miesiac,po kursie z Niemieckiego ktory mam teraz od tej niedzieli 3 tyg :) sciskam wszystkie dziewczyny,dobrego wieczoru :*

A powiedz mi czy ty płacisz za ten kurs ????? Na jakiej zasadzie sie to odbywa,bo moja znajoma chodziła miesiąc ale musiała zapłacic...
15 listopada 2013 15:42
IWUNIA witaj :) Tak place,i to duzo place,bo 3 tysiace ;/ ale maz mnie wspiera,wiec tyle dobrze,ze moglam sobie pozwolic na taki kurs,ale chce nauczyc sie tego jezyka od podszewki,bo nieumiem nic a nic,a chce wyjechac jak tylko skonczy sie kurs,i jest on w Klepaczewie,straszne zadupie :) I tam bedziemy przez 3 tyg w "zamknieciu" wiem juz ze grupe mamy 6 osobowa...I dzien na dzien zajecia,plus zajecia z pielegniarka ,z opieki nad osobami starszymi,chorymi etc :)