Nieocenione Opiekunki

24 sierpnia 2017 18:30 / 5 osobom podoba się ten post
MeryKy

Jest wiele ludzi którzy czyją się nieakceptowani. Wśród nich są zarówno pełnosprawni jak i niepełnosprawni. 

Chudzi,grubi,łysi,rudzi,okularnicy,zezowaci,jąkający się itd itp.........Na 10 osób zapytanych na ulicy ,8 powie ,że ma kompleksy z któregoś z tych  czy innych powodów,wydumane lub nie.Żeby czuć się innym od reszty wystarczy nie akceptować siebie.Poza tym jakby nie patrzeć każdy z nas jest na swój sposób inny.Ostatecznie nie jesteśmy klonami:):):):)
24 sierpnia 2017 21:32 / 5 osobom podoba się ten post
krymas148

On i ona. Ona niepełnosprawna, on pełnosprawny. Są parą. Ale on nie chce z nią dzielić całego swojego życia. O tym tutaj
http://nieocenioneopiekunki.com/on-i-ona/

Jak sie szanuja to i odleglosc nie jest problemem przeaca niektorzy z nas tyz sa daleko. Toc oni jak my tyz sie widzimy iles razy w roku i ino zalezy kto na ile jedzie i jak czesto. Chlop opiekuje sie ojcem i dobrze tak wybral i widac tak im pasuje a przeca jeszcze nie wiadomo jak im sie to potoczy.
09 września 2017 20:08 / 1 osobie podoba się ten post
Ciekawi mnie czy my możemy obcinać naszym podopiecznym paznokcie? Bo że leki same nie możemy to wiem, ale i tak to robię , bo Pani którą zmieniałam tak robiła. Mam 93 letnią babcię, która jest jeszcze w miarę mobilna ale trzeba uważać, bo miała już parę wywrotek. Dziwne miejsce, jestem tu tylko miesiąc na szczęście , dlatego nie buntuje się. Agencja prawdopodobnie wie , że opiekunka przygotowuje leki. Mam też z tą leciwą kobietą jechać taxi do optyka a prawdę mówiąc troche się boję, bo oma często zawroty głowy. Tutaj opiekunka jest od wszystkiego. Chociaż nie mam w obowiązkach na tej steli wizyt u lekarza ani robienia leków.Sama nie wiem, czytam Was i czasami wydaje mi się, że robię coś czego nie powinnam..
09 września 2017 20:25 / 4 osobom podoba się ten post
florado

Ciekawi mnie czy my możemy obcinać naszym podopiecznym paznokcie? Bo że leki same nie możemy to wiem, ale i tak to robię , bo Pani którą zmieniałam tak robiła. Mam 93 letnią babcię, która jest jeszcze w miarę mobilna ale trzeba uważać, bo miała już parę wywrotek. Dziwne miejsce, jestem tu tylko miesiąc na szczęście , dlatego nie buntuje się. Agencja prawdopodobnie wie , że opiekunka przygotowuje leki. Mam też z tą leciwą kobietą jechać taxi do optyka a prawdę mówiąc troche się boję, bo oma często zawroty głowy. Tutaj opiekunka jest od wszystkiego. Chociaż nie mam w obowiązkach na tej steli wizyt u lekarza ani robienia leków.Sama nie wiem, czytam Was i czasami wydaje mi się, że robię coś czego nie powinnam..

Towarzyszenie podczas wizyt u lekarza to obowiązek opiekunki. A rozkładanie leków chociaż nie należy do nas to często jest robione. Ja czesto trafiam na sztele gdzie trzeba rozkładać i nie robię z tego problemu. Ale ja to mam wparawę i się na tym znam. Czasem lepiej samemu bo jak Pflegedienst chodzi to w różnych godzinach. Np. chcesz wyjść na spacer czy na zakupy i musisz czekać bo mają około 3 godzin poślizgu czasem i więcej kiedy im się zapomni o pacjencie 
09 września 2017 21:08
MeryKy

Towarzyszenie podczas wizyt u lekarza to obowiązek opiekunki. A rozkładanie leków chociaż nie należy do nas to często jest robione. Ja czesto trafiam na sztele gdzie trzeba rozkładać i nie robię z tego problemu. Ale ja to mam wparawę i się na tym znam. Czasem lepiej samemu bo jak Pflegedienst chodzi to w różnych godzinach. Np. chcesz wyjść na spacer czy na zakupy i musisz czekać bo mają około 3 godzin poślizgu czasem i więcej kiedy im się zapomni o pacjencie :-)

Dziękuję za podpowiedź
29 września 2017 18:40 / 3 osobom podoba się ten post
Nie, nie porzuciłam pisania bloga. Była to tylko dłuższa przerwa spowodowana zmianą pracy http://nieocenioneopiekunki.com/zmienilam-prace/

04 października 2017 18:24 / 1 osobie podoba się ten post
"Meine Erfahrung zeigt ..." O tym tutaj dziś http://nieocenioneopiekunki.com/z-mojego-doswiadczenia-wynika/

04 października 2017 18:43
krymas148

"Meine Erfahrung zeigt ..." O tym tutaj dziś http://nieocenioneopiekunki.com/z-mojego-doswiadczenia-wynika/

Piszesz bloga? Droga jest taka strona? Cześć :D
04 października 2017 21:25 / 1 osobie podoba się ten post
Tak, Darko. Piszę bloga. Stronę na blogowanie można mieć bezpłatną. Ja mam akurat płatną wraz z domeną. Kosztowała mnie na razie ok. 80 zł. na rok.Ale jest to cena promocyjna. Po roku zobaczę.:)
04 października 2017 21:30
krymas148

Tak, Darko. Piszę bloga. Stronę na blogowanie można mieć bezpłatną. Ja mam akurat płatną wraz z domeną. Kosztowała mnie na razie ok. 80 zł. na rok.Ale jest to cena promocyjna. Po roku zobaczę.:)

Można się tam rejestrować?
04 października 2017 22:01 / 2 osobom podoba się ten post
Najpierw zakupić hosting www i domenę jak w zwykłym internetowym sklepie. Trzeba się zarejestrować. Potem utworzyć grafikę strony. Teksty. Czyli wszystko od początku do końca robisz sam. :) Duuużo pracy. :) Poczytaj w google "Jak założyć bloga". Wszystko wyczytasz. :)
04 października 2017 22:09 / 1 osobie podoba się ten post
krymas148

Najpierw zakupić hosting www i domenę jak w zwykłym internetowym sklepie. Trzeba się zarejestrować. Potem utworzyć grafikę strony. Teksty. Czyli wszystko od początku do końca robisz sam. :) Duuużo pracy. :) Poczytaj w google "Jak założyć bloga". Wszystko wyczytasz. :)

Dzięki, chcę taki mieć.
04 października 2017 22:18 / 3 osobom podoba się ten post
To zaczynaj. Czekamy na Twoje teksty. :) Trzymam kciuki.
04 października 2017 22:24 / 1 osobie podoba się ten post
krymas148

To zaczynaj. Czekamy na Twoje teksty. :) Trzymam kciuki.

Jak wrócę. Teraz nie mam jak, dzięki :D
05 października 2017 08:16 / 2 osobom podoba się ten post
A oglądaliście ten film? Na dzisiejszy dzień jak znalazł, bo u mnie pada
https://zalukaj.com/zalukaj-film/22502/beyond_the_lights_2014_.html Tytuł "Beyond the lights" O tym, jak być prawdziwym sobą, nie udawać nikogo innego, bo to na dłuższą metę nikomu nie służy i o miłości, naturalnie.