Jest wiele ludzi którzy czyją się nieakceptowani. Wśród nich są zarówno pełnosprawni jak i niepełnosprawni.
Jest wiele ludzi którzy czyją się nieakceptowani. Wśród nich są zarówno pełnosprawni jak i niepełnosprawni.
On i ona. Ona niepełnosprawna, on pełnosprawny. Są parą. Ale on nie chce z nią dzielić całego swojego życia. O tym tutaj
http://nieocenioneopiekunki.com/on-i-ona/
Ciekawi mnie czy my możemy obcinać naszym podopiecznym paznokcie? Bo że leki same nie możemy to wiem, ale i tak to robię , bo Pani którą zmieniałam tak robiła. Mam 93 letnią babcię, która jest jeszcze w miarę mobilna ale trzeba uważać, bo miała już parę wywrotek. Dziwne miejsce, jestem tu tylko miesiąc na szczęście , dlatego nie buntuje się. Agencja prawdopodobnie wie , że opiekunka przygotowuje leki. Mam też z tą leciwą kobietą jechać taxi do optyka a prawdę mówiąc troche się boję, bo oma często zawroty głowy. Tutaj opiekunka jest od wszystkiego. Chociaż nie mam w obowiązkach na tej steli wizyt u lekarza ani robienia leków.Sama nie wiem, czytam Was i czasami wydaje mi się, że robię coś czego nie powinnam..
Towarzyszenie podczas wizyt u lekarza to obowiązek opiekunki. A rozkładanie leków chociaż nie należy do nas to często jest robione. Ja czesto trafiam na sztele gdzie trzeba rozkładać i nie robię z tego problemu. Ale ja to mam wparawę i się na tym znam. Czasem lepiej samemu bo jak Pflegedienst chodzi to w różnych godzinach. Np. chcesz wyjść na spacer czy na zakupy i musisz czekać bo mają około 3 godzin poślizgu czasem i więcej kiedy im się zapomni o pacjencie :-)
"Meine Erfahrung zeigt ..." O tym tutaj dziś http://nieocenioneopiekunki.com/z-mojego-doswiadczenia-wynika/
Tak, Darko. Piszę bloga. Stronę na blogowanie można mieć bezpłatną. Ja mam akurat płatną wraz z domeną. Kosztowała mnie na razie ok. 80 zł. na rok.Ale jest to cena promocyjna. Po roku zobaczę.:)
Najpierw zakupić hosting www i domenę jak w zwykłym internetowym sklepie. Trzeba się zarejestrować. Potem utworzyć grafikę strony. Teksty. Czyli wszystko od początku do końca robisz sam. :) Duuużo pracy. :) Poczytaj w google "Jak założyć bloga". Wszystko wyczytasz. :)
To zaczynaj. Czekamy na Twoje teksty. :) Trzymam kciuki.