Werska, po twoich wpisach śmiem twierdzić :), że to że masz swoje ulubione zajęcia, ludzi z którymi gadasz i masz kontakt, pozwala ci utrzymać dystans i potrzebujesz tego dystansu. Pozdrawiam :)
Werska, po twoich wpisach śmiem twierdzić :), że to że masz swoje ulubione zajęcia, ludzi z którymi gadasz i masz kontakt, pozwala ci utrzymać dystans i potrzebujesz tego dystansu. Pozdrawiam :)
Nie wiem czy to w tym topiku ale poczytałam ogłoszenia , wszędzie sympatyczna , sympatyczny , ciccha , spokojna itd. Przyszło mi na myśl , ze gdybym zobaczyła takie ogłoszenie : do opieki kobieta z piekła rodem , dzień z nią to rollercoaster , puje gryzie i przeklina , ucieka z domu . Szukamy opiekunki : herod baby z "twardą reką ' , co to nikomu sie nie kłania ;) . to chyba bym pojechała ;) Skoro wszędzie w ogłoszeniah mijają sięz prawdą to w tym przypadku , gorzej byc nie może tylko lepiej :-)
A która agencja napisze prawde? Często jest tak, że mają to co im przekaże rodzina i koniec. Rodziny kłamią. U mnie miska być lekka demencja, osoba mobilna. I co? Jest głęboką demencja, alzheimer i schizofrenia. Mieszanka mix wybuchowa. Żałuję, że nie wezwałam.pigotowsua po pierwszym jej ataku szału. Leki nie działają ,a nowe od wczoraj max 2.5 godziny i spowrotem wstaje i jest agresywna.
Uważaj tam na siebie, dbaj zwłaszcza o psychikę, żebyś tego nie odchorowala. Pewnie przez weekend nic się nie zmieni,ale w poniedziałek walcz,stanowczo, o zmianę miejsca pracy. Szkoda Twego zdrowia. Trzymaj się Dusiu :aniolki:
Po takich przeżyciach jak.msm tutaj chyba zrezygnuje z tej pracy. Dziś pdp piła wodę z wazonu z kwiatami i wyjadają ziemię z donicy i mówiła, że to czekoladami żałuję, że nie wezwałam.pigitowania przy jej pierwszym ataku szału. Nie współpracuje. 2 godziny trwaka kąpiel wraz z synem bo kilka razy uciekala z łazienki i spowrotem. Wody wszędzie dookoła jak na basenie. Nie rozumie podstawowych poleceń . Może to ja z nią nie umiem pracować. Jestem sobą rozgoryczona i zła na agencję, że mnie wpuściła w maliny. Rozważam szukanie innej pracy. To nie na moje nerwy. Lub szukanie innej agencji.
Nie poddawaj się, tylko szukaj innej agencji i nie obarczaj się winą :aniolki:
Jest światełko w tunelu. Zabierają mnie najpóźniej w poniedziałek na inne zlecenie. Tutaj nie mam zamiaru zostać.
Jest światełko w tunelu. Zabierają mnie najpóźniej w poniedziałek na inne zlecenie. Tutaj nie mam zamiaru zostać.
Nie poddawaj się, tylko szukaj innej agencji i nie obarczaj się winą :aniolki:
Pani Krymas,
bardzo ladnie maluje Pani słowem i potrafi Pani swietnie grac na wrazliwych strunach, wywolujac dyskusje, refleksje itp bo tez na tym polega pisanie bloga itd.
Feed back otrzymany tutaj na forum uzywa Pani czesto do swoich wpisow i postow ubierajac to fajnie w slowa i laik odczyta ze pisze Pani z dystansem i pozwole sobie na wlasna opinie(zaden hejt).
Dystans z ktorym Pani pisze powoduje czasami ze jest to w wiekszosci populizm i tu przyklad.
Wiekszosc z nas jezdzi tu do praca, zeby mozliwosc zarobku "zaopiekowala" sie nami, naszymi zmartwieniami, sytuacja finansowa, poprawa zycia dzieci, czesto jest to jakas forma ucieczki od nieudanego zycia jak w moim przypadku, od chorej sytuacji w rodzinie, braku planu na zycie itd itp.
Tych determinantow jest mnostwo i kazdy ma swoje.
Co to znaczy najpierw zaopiekowac sie soba?
1. Zadbac o siebie, swoje zdrowie
2. Unormowac sytuacje w rodzinie, relacje
3. Prowadzic w rowonowadze zycie emocjonalno-uczuciowe
4. Zadbac o godziwa prace/zajecie ktore oprocz kasy sprawia nam w miare fun
5. Rozwijac siebie i swoje pasje
6. Wyznaczyc sobie cele i do nich dazyc
7. Odrzucic z zycia ludzi i relacje ktore ciagna nas w dol i toksyczne relacje.
I teraz pytanie dla Pani i temat moze do napisania ciekawego bloga.
Czy osoba ktora w powyzszy sposob zaopiekuje sie soba wyjedzie meczyc sie i ryzykowac zdrowie jako opiekunka w Niemczech?
i drugi temat...
chetnie tez przeczytalbym nawet w dluzszej formie i sam tez moge wziac w tym udzial, niech Pani anonimowo sprobuje popytac osoby pracujace co ich motywuje i powoduje ze wykonuja ta prace.
Mam nadzieje na pozytywny odbior
Pozdrawiam
A która agencja napisze prawde? Często jest tak, że mają to co im przekaże rodzina i koniec. Rodziny kłamią. U mnie miska być lekka demencja, osoba mobilna. I co? Jest głęboką demencja, alzheimer i schizofrenia. Mieszanka mix wybuchowa. Żałuję, że nie wezwałam.pigotowsua po pierwszym jej ataku szału. Leki nie działają ,a nowe od wczoraj max 2.5 godziny i spowrotem wstaje i jest agresywna.
Racja nie podają prawdy. Choć jak napisała Ania , może lepiej by osoba zapoznająca się z ogłoszeniem znała prawdę. U mnie również pdp. miała być chodząca, potrzebująca częściowego wsparcia. Okazała się leżąca, karmienie, toaleta, nie ma szans, by w czymś pomogła. Polska agencja niby od kilku dni wyjaśnia z niemiecką, skąd ta niezgodność w opisie. I każdy mówi, że nic nie wiedział, że niby tuż przed moim przyjazdem się rozchorowała. Tylko, jak pomału sklejam różne fakty to pojawia się cały obraz. Babci była i na Boże Narodzenie i na Wielkanoc w szpitalu. Pflege mówią, że już od dawna było ciężko ją umyć po prysznicem , miała nosić asekuracyjnie wkładki higieniczne, a w domu żadnych nie widzę. Dostarczone zostało wielkie pudło pampersów, itd. Są podawane leki na depresję, uspokojenie, itd. Agencje nie sprawdzają w ogóle tych ofert. Rzucają nas, jak mięso armatnie. Napisałam do swojej agencji, że za pracę nad osobą leżącą, to chyba rodzina powinna inaczej płacić. Cisza, zero odzewu. Nie zależy mi już na tym miejscu, więc wiecie, jak to jest.