Na wyjeździe 37

26 maja 2017 17:32 / 1 osobie podoba się ten post
Alaska

To tym bardziej lekarz , nie ryzykuj nie potrzebnie.
Czy miałaś już problemy z ciśnieniem? Zadbaj Serce o siebie :aniolki:

Już sąsiadka przyniosła mi tabletki na obniżenie ciśnienia o nazwie moxonidin 0,2mg...
Przeczytałam ulotkę...obniża wysokie ciśnienie...zazyłam jedna.
26 maja 2017 17:33 / 4 osobom podoba się ten post
Ann1967

Znalazłam przyczynę wysokie ciśnienie 191)124 ,dlatego też pobolewa mnie głowa od paru dni.
Zawsze miałam niskie ciśnienie.

Acardu też pewno nie masz.Jak masz sposobnośc to poleż trochę -zimny okłąd na kark i nogi powyżej serca.Może Ci ulży,ale jak nie to zastanów się jednak nad wizyta u dr,jest weekend,Do poniedziałku chcesz czekać?!
26 maja 2017 17:39 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Acardu też pewno nie masz.Jak masz sposobnośc to poleż trochę -zimny okłąd na kark i nogi powyżej serca.Może Ci ulży,ale jak nie to zastanów się jednak nad wizyta u dr,jest weekend,Do poniedziałku chcesz czekać?!

Dokładnie Kasiu ! Ja bym nie ryzykowała , choć nie należę do zdyscyplinowanych pacjentów , 
Ale u Ann trochę za dużo niepokojących objawów
26 maja 2017 17:56 / 2 osobom podoba się ten post
Alaska

Dokładnie Kasiu ! Ja bym nie ryzykowała , choć nie należę do zdyscyplinowanych pacjentów , 
Ale u Ann trochę za dużo niepokojących objawów

Wysokie cisnienie jest jednym z objawow choroby obnizajac je nie znajdujac przyczyny nie dojdziesz do niczego moze to byc serce moga to byc nerki a choroba nawet po obnizeniu cisnienia bedzie postepowac dalej..........tylko porzadny lekarz i wdrozone lecznie oczywiscie wykluczenie soli............
26 maja 2017 18:05 / 2 osobom podoba się ten post
Babka

Wysokie cisnienie jest jednym z objawow choroby obnizajac je nie znajdujac przyczyny nie dojdziesz do niczego moze to byc serce moga to byc nerki a choroba nawet po obnizeniu cisnienia bedzie postepowac dalej..........tylko porzadny lekarz i wdrozone lecznie oczywiscie wykluczenie soli............

Polocard już został mi dzisiaj wysłany, tabletki na obniżenie ciśnienia już mam,ciśnieniomierz także...teraz zrobiłam następne badanie ciśnienia,po tym jak wzięłam pół godziny temu tabletkę i uff jest tendencja spadkowa 185/
W tym roku koncze 50lat i zaczynam się sypać,fakt mam problem z tarczyca i nerkami...
Moja mama też 10 lat temu miał a takie same objawy....bol głowy...i okazało się że mega wysokie ciśnienie.
Zawsze kiedy miałam mierzone ciśnienie to lekarz się śmiał jak ja funkcjonuje....90)50..
Sama jestem w szoku....
26 maja 2017 18:08 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Zaraz babkę położę spać i zrobię sobie zimny układ i poleze...
26 maja 2017 18:19 / 6 osobom podoba się ten post
Ty się lepiej szykuj:)Alaska zbada per rectum a  ja Ci wypiszę stosowne specyfiki:):):):)Na NFZ:):):)Hi hi hi
26 maja 2017 18:29 / 5 osobom podoba się ten post
kasia63

Ty się lepiej szykuj:)Alaska zbada per rectum a  ja Ci wypiszę stosowne specyfiki:):):):)Na NFZ:):):)Hi hi hi

Na drugi raz pisz po polsku żebym nie musiała latać i szukać po internecie......
26 maja 2017 18:32 / 2 osobom podoba się ten post
A po co te złośliwości?
26 maja 2017 18:51 / 3 osobom podoba się ten post
Ann1967

Polocard już został mi dzisiaj wysłany, tabletki na obniżenie ciśnienia już mam,ciśnieniomierz także...teraz zrobiłam następne badanie ciśnienia,po tym jak wzięłam pół godziny temu tabletkę i uff jest tendencja spadkowa 185/
W tym roku koncze 50lat i zaczynam się sypać,fakt mam problem z tarczyca i nerkami...
Moja mama też 10 lat temu miał a takie same objawy....bol głowy...i okazało się że mega wysokie ciśnienie.
Zawsze kiedy miałam mierzone ciśnienie to lekarz się śmiał jak ja funkcjonuje....90)50..
Sama jestem w szoku....

Aniu, wiek tu nie ma nic do rzeczy, ja też w tym roku kończę 50 lat a ciśnienie 120 /80.
Przyczyna musi być po innej stronie. 
Kochanie nie lecz się sama tylko idź do lekarza, już tutaj w De. Nie czekaj na zjazd do Polski. 
Zadbaj o siebie 
26 maja 2017 18:57 / 4 osobom podoba się ten post
Ja nie jestem jarzeniówka,,,,
26 maja 2017 19:16 / 3 osobom podoba się ten post
Oczywiście Paolo! Reflektujesz?
26 maja 2017 19:18 / 4 osobom podoba się ten post
Popieram.
Pracujemy z ludźmi po udarach, a o własnym zdrowiu i skutkach zaniedbań nie myślimy.
Aniu, jesli czytasz to przemyśl dalsze kroki!
26 maja 2017 19:18 / 5 osobom podoba się ten post
kasia63

No w rękawicach bokserskich
26 maja 2017 19:20 / 5 osobom podoba się ten post
Dokładnie o tym napisałam.
Pamiętam Twoje perypetie ze zdrowiem, dobrze że troszkę je unormowałeś.
A Ania koniecznie do lekarza, żarty i porady internetowe się skończyły. 
Aniu, proszę, nie lekceważ