Zgadza sie, tylko trudno trafic na taka siec.
Zgadza sie, tylko trudno trafic na taka siec.
anmar powiedz mi gdzie to można w DE kupić i ile to kosztuje!!
Mam w pokoju ruter T- Home Speedport W 503 V. Teoretycznie powinnam się połączyć z Wifi, ale nie mogę. Nawet w tym samym pokoju. zasięg na maxa, komputer akurat mam nowy Lenovo z windows 8. Internet odbieram tylko jak podłączę kabel do kompa. Wiem jak włączyć Wifi w kompie,, włączę, zasięg na full, niby wszystko ok a internet nie odbiera. Może ktoś wie w czym problem?
Połączysz się jak wpiszesz kod. A jeżeli po prawidłowym wpisaniu hasła nie potrafisz odbierać internetu to masz złe sterowniki do karty sieciowej. A może ci się karta wylączyła bo jej nie używasz?
Wszystko posprawdzałam i dodatkowo nawet chciałam zaktualizować, ale wszystko z moim kompem jest ok. Patrzę właśnie na ruter, a tam się lampka pod vLANem nie świeci, więc może dlatego. Niedługo koniec przerwy, wyłączę i znów włączę ten ruter, może się uda.............
A w ogóle to w górach jestem, niedaleko szwajcarskiej granicy, więc może dlatego takie problemy mam z internetem..........
Jeżeli działa na kablu to Wi-fi też powinno. Ja też kiedyś myślałam że mam wszystko ok a sterownik był jednak niedobry. Mam kartę Atheros i rozwiązanie znalazłam w sieci. To był skopany sterownik a automatycnie nie dało się go zaktualizować.
Wchodzisz w Panel sterowania póżniej menadżer urządzeń i klikasz karty sieciowe. Zobaczysz jaką masz i z jakiej daty sterownik?
Ja mam sticka z kartą Lebara,dla mnie najlepsza opcja neta jak nie ma stałego łącza.
Wcześniej miałam aldikową kartę ale nie wszędzie działała.
Lebarę ładuję za 10euro i tyle mam do wykorzystania.
napisz na jak długo wystarcza ci to doładowanie za 10€
MaryKy wszystko posprawdzałam, co możliwe. Wszystko jest ok......Ale dobrałam się do rutera. Otóż tam świeci się parę lampek. Ale nie świeci się ta pod Wlanem i przypuszczam, że to własnie powód moich problemów. Nie wiem, jaka to sieć i nie chce mi się nawet tutaj kogoś pytać, bo po pierwsze prawie nikt tu nie zagląda a po drugie zostaję tu tylko 2 miesiące i na pewno więcej nie wrócę, więc po co mam się wkurzać. Roboty mam przy babci sporo, po południu cieszę się jak mam chwilę, zeby trochę telewizji pooglądać albo poczytać. A wieczorem jestem w pokoju i kabel mi starczy.
Dodam, że mój komp wyłapuje inne sieci, tak samo komórka, więc sama już nie wiem...........
Wszystko posprawdzałam i dodatkowo nawet chciałam zaktualizować, ale wszystko z moim kompem jest ok. Patrzę właśnie na ruter, a tam się lampka pod vLANem nie świeci, więc może dlatego. Niedługo koniec przerwy, wyłączę i znów włączę ten ruter, może się uda.............
A w ogóle to w górach jestem, niedaleko szwajcarskiej granicy, więc może dlatego takie problemy mam z internetem..........
Byc moze w panelu (stronie www) routera jest wylaczone laczenie sie po wi-fi. Jak jestes blisko granicy - moze byc zasieg sieci macierzystej za slaby. Do sprawdzenia potrzebny jest adres strony routera (ma postac 192.168. i tu 1. i jeszcze jedna albo dwie cyfry), bywa, ze dostep jest zabezpieczony loginem i haslem.
MeryK: to jednak jest router. Do tego przychodza kable i to urzadzonko rozdziela co komu. W PL mam od neostrady, tu mam Swisscom. Ja tu mam net po kablu, a maz PDP pietro wyzej korzysta z wi-fi. Hi, hi, wazniejszy moj net - MUSI dobrze dzialac!