Internet w Niemczech

17 lutego 2015 23:56
A najlepiej to udać się do dostawcy usługi lub zadzwonić na infolinię i oni już wszystko wyjaśnią i podpowiedzą co i jak.
07 marca 2015 10:12
Witam !!! Ja co prawda jestem w domu ale moja zmienniczka sie miota bo nie ma internetu,,,,zależy miżeby był poniewaz tam wracam...otóż-wczoraj byl pan ,który zabrał takie urzadzenie przywołujace słuzby medyczne w razie naglego wypadku u PDP i po wyjsciu tego pana internetu nie ma ,nie sadze zeby to było sprzezone z tym urzadzeniem,wszystkie swiatełka sie na routerze swieca oprócz WLAN,ale online sie świeci,nie wykrywa tez w laptopie tego adresu wszystkie wkoło sasiedztwa śa...kazalam jej wylaczyc i za chwile wlaczyc ale to nic nie pomoglo ,,,co może jeszcze zrobic...?????
07 marca 2015 12:04 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

Witam !!! Ja co prawda jestem w domu ale moja zmienniczka sie miota bo nie ma internetu,,,,zależy miżeby był poniewaz tam wracam...otóż-wczoraj byl pan ,który zabrał takie urzadzenie przywołujace słuzby medyczne w razie naglego wypadku u PDP i po wyjsciu tego pana internetu nie ma ,nie sadze zeby to było sprzezone z tym urzadzeniem,wszystkie swiatełka sie na routerze swieca oprócz WLAN,ale online sie świeci,nie wykrywa tez w laptopie tego adresu wszystkie wkoło sasiedztwa śa...kazalam jej wylaczyc i za chwile wlaczyc ale to nic nie pomoglo ,,,co może jeszcze zrobic...?????

07 marca 2015 12:09
ivanilia40

Jeśli mają telefon stacjonarny  to można podłączyć internet,moja babcia tak ma. Razem z internetem dostała router. Czeka się chyba tylko około mieisaca  na załozenie,więc niech za długo nie myśli :) Koszt podłaczenia tez nie powinien byc duzy,za to abeonamet wzrośnie chyba o 5 € jak się nie mylę.

Ja czekałam tydzień ,faktycznie abonament wzrósł około 5E natomiast podłaczenie kosztowało jednorazowo 60-70 E
07 marca 2015 12:20 / 2 osobom podoba się ten post
iwunia

A jednak internet jest sprzężony z tym urządzeniem i chyba musi zawezwać fachowca skoro nie pomogło zrestartowanie. Najlepiej na routerze wyciągnąć i wyłączyć kabel od internetu. A może ten od "czerwonego światełka" wyłaczył ten kabel????
07 marca 2015 14:04
W moim przypadku na podłączenie z Telekom czekało się 2 tygodnie. Trochę zła byłam, bo rodzina wiedziała już 2 tygodnie wcześniej, że przyjadę i muszę mieć internet, a zamówili go 2 dni przed moim przyjazdem i w rezultacie prawie 2 tygodnie neta nie miałam. No ale w końcu jest. Sama go podłączyłam, z czego dumna jestem:) A wcale tak prosto nie było - u nas jest to łatwiejsze. Na dodatek babcia patrzyła podejrzliwie na moje zabiegi, bo jej musiałam telefon odłączyć i szukać głównego gniazdka telefonicznego w domu - nikt nie wiedział, które to. Babcia się bała, że w ogóle telefonu mieć nie będzie:) No ale się udało.
07 marca 2015 14:20
wichurra

W moim przypadku na podłączenie z Telekom czekało się 2 tygodnie. Trochę zła byłam, bo rodzina wiedziała już 2 tygodnie wcześniej, że przyjadę i muszę mieć internet, a zamówili go 2 dni przed moim przyjazdem i w rezultacie prawie 2 tygodnie neta nie miałam. No ale w końcu jest. Sama go podłączyłam, z czego dumna jestem:) A wcale tak prosto nie było - u nas jest to łatwiejsze. Na dodatek babcia patrzyła podejrzliwie na moje zabiegi, bo jej musiałam telefon odłączyć i szukać głównego gniazdka telefonicznego w domu - nikt nie wiedział, które to. Babcia się bała, że w ogóle telefonu mieć nie będzie:) No ale się udało.

2 tygodnie to i tak niewiele.
Ja w poprzednim miejscu czekałam miesiąc :/
07 marca 2015 14:28 / 3 osobom podoba się ten post
Ale bym się wkurzyła....
Powiedziałam im, że miejsc pracy bez internetu nie przyjmuję. No ale może nie wiedzieli, że to się tak długo czeka.
Jedyny plus z tego taki, że chodziłam porządnie wyspana:)
07 marca 2015 14:55
Ja polecam skorzystać , z karty timobile. Tzn jeżeli ktoś korzysta z tableta , laptopa na karte może sobie wykupić niemiecką karta timobile.Koszt między 10 lub 20 E. (Nie pamiętam dokładnie ceny)karte wykupiłam w sklepie sieciowym tam gdzie są tel , laptopy itd .Sklep też się nazywałT-mobile.Musiałam miec dowod osobisty podpisałam swoje dane na kartce , adres imie itd ,pan zaplikował mi karte . To tak gdy ktoś nie mial wfi dostepu do internetu
07 marca 2015 14:58
Korzystałam , z str do czytania , kontaktu z rodziną na żadne filmy yotubenie wchodziłam z obawy przed szybką stratą internetu. Pozdrawiam
10 marca 2015 16:13
Spieszę donieść, że w Aldiku spotkała mnie dzisiaj miła niespodzianka.
Za stick do internetu zapłaciłam 24,99 E zamiast 39 E,
więc jak ktos nosi się z zamiarem kupna to dobry moment jest.

A teraz pytanie , bo zgłupiałam.
Zakupiłam sticka w kartoniku, pakiet startowy za 12,99 i doładowanie za 15 E.
I tu niespodzianka, bo po otwarciu kartonika za stickiem znalazłam również kartę startową,
identyczną jak w pakiecie z 10 E na start.
Czy to znaczy , ze niepotrzebnie kupowałam ten pakiet startowy?
Czyli teraz mam 2 startery i obojętnie którego zarejestruję?
Miał tak ktoś,zawsze jest ta startówka przy sticku czy to jakaś nowa promocja jest?

W sumie toby nawet dobrze się złożyło, bo i tak planowałam drugą startówkę
w przyszłym m-cu kupic, żeby jakiś film od czasu do czasu obejrzeć.
18 kwietnia 2015 15:27
Jaksprawdza się stan pozostałych megabajtów w vodafone ? :)
20 kwietnia 2015 14:32
Witam, czy któraś z Was będąc w Niemczech korzysta z outlooka lub innego klienta poczty? Mam problem z wysyłaniem wiadomości. Odbiera normalnie ale za nic nie chce wysyłać. Wszystkie ustawienia mam tak jak powinny być, porty - wych. 995, przych.- 465, SSL itd, i nic. Wie może ktoś w czym jest problem? Dodam, że w Polsce oczywiście nie miałam takickłopotów, więc pies jest pogrzebany gdzieś po niemieckiej stronie :-P
28 kwietnia 2015 22:15
Mam internet z O2 juz zainstalowany ( pierwszy miesiac ). Teraz musze doladowac karta na nastepny miesiac. Prosze o rade: kiedy mam zrobic doladowanie? internet mam teraz na miesiac do 6 maja. Czy to mam zrobic 7 maja czy moze byc wczesniej. Karte kupie w Lidlu i mysle ze bedzie ok chociaz nigdy tego nie robilam. Prosze o pomoc 
29 kwietnia 2015 05:32
zuzia55

Mam internet z O2 juz zainstalowany ( pierwszy miesiac ). Teraz musze doladowac karta na nastepny miesiac. Prosze o rade: kiedy mam zrobic doladowanie? internet mam teraz na miesiac do 6 maja. Czy to mam zrobic 7 maja czy moze byc wczesniej. Karte kupie w Lidlu i mysle ze bedzie ok chociaz nigdy tego nie robilam. Prosze o pomoc 

Cz zaladujesz dzis jutro nie ma znaczenia,najwazniejsze zeby 6tego byla kasa na koncie,bo wtedy pobiora ja 
Dzwonisz na numer tel podanego na kwitku i postepuj wedlug instrukcji