05 lutego 2015 16:25 / 2 osobom podoba się ten post
monia2077Mam problem może ktoś mi to wytłumaczy byłam w grudniu u znajomych kupiłam sobie sticka Aldika tam już miałam chyba 12e na karcie i to mi się załadowało na 24 godz.ale byłam tam tylko 3 dni więc potem okazało sie jak wyjeżdżałam że pozostało mi jeszcze 8,02e.Przyjechałam teraz do DE i naładowałm konto za 15e i zmieniłam swoja taryfę na Monatflatrate XL.Wszystko ładnie się przestawiło tylko cały czas mi pokazuje Mein Guthaben-8,02e die guthabenabfrage ist auch uber.Ale taryfę mam ustawioną na 30 dni do 2,03,15.Nie mam pojęcia dlaczego tak mi pokazuje.Jak byłam na swoim koncie Aldika to tam jest napisane na czerwono w Meine Tarif- Anzeige des Datenvolumens z.Z. nicht möglich Internet-Flatrate XL (Gekündigt am 05.02.2015) High-Speed Datenvolumen 14,99 € 2.03.15 nie mam pojęcia o co chodzi .Mozna powiedzieć że internet chodzi ale mogłabym sie przespać ze 3 razy aż co kolwiek mi się pokaże .Masakra !!!!
1) stan konta - wszystko OK!
-za katę sim (Starterset) zapłaciłaś 12,99e, z tego na konto wchodzi 10,-e (Startguthaben),
-wykorzystałaś prawdopodobnie 1 dobę w taryfie dobowej.....więc zostało 8,01e
-doładowałaś 15e i uruchomiłaś taryfę XL; więc +15e i minus 14,99e (tyle ci zdjęło z chwilą aktywacji XL) .....więc na koncie zostało 8,02e
2) taryfa XL: jest ważna 30 dni (a nie miesiąc) - więc prawdopodobnie aktywowałaś ją 31.01 - dlatego ważna jest do 2. marca.W tym czsie masz szybki internet "High-Speed Datenvolumen " o ile wcześniej nie wykorzystasz 5 GB (leci szybko przy filmach, TV, video-Skype itd).
Spójrz w sms-y, czy nie dostałaś wiadomości o ograniczeniu prędkości ....słowa Drosselung, gedrosselt itp.)
3) W dniu dzisiejszym (5.02.15) wymówiłaś opcję XL .....nie matw się, wymówienie zadziała dopiero po zakończeniu teminu aktywnej taryfy ....czyli 2.03. (ewent. 3.03.15).
Coś koleżanko dzisiaj za dużo grzebałaś/klikałaś w taryfach :))))
-jeśli wyjeżdżasz zaraz po tym terminie - nie ma sprawy ....bo i tak bardziej Ci się opłaca przejść na klika dni na taryfę 24h -środków na koncie masz na 4 dni.
-jeśli jednak w marcu potrzebujesz następną XL - szkoda, bo musisz wszystko od nowa ustawiać ....
W twoim przypadku wystarczy doładowanie 10e (bo na koncie masz jeszcze 8e) ....i ustawienie XL (bez wchodzenia do neta!).
Obawiam się, że opcję 24h też musisz ustawić (nie przestawia się domyślnie .....gdzieś na stronach aldika czytałam , że znowu domyślną opcją jest Basistarif - a ta jest strasznie droga !)