Zdradź ile z firmy? Właśnie sobie porównuję oferty i widzę, że słabo w tym roku się rzucili.
Zdradź ile z firmy? Właśnie sobie porównuję oferty i widzę, że słabo w tym roku się rzucili.
Szkoda, że nie mogę zamieścić ofert jakie dostaje na maila np. takie
Opis zlecenia:
· Pan 94 lat, 170 cm, ok. 80kg.
· Pflegestufe 2
· Podopieczny ma duze problemy ze sluchem,
· Porusza sie samodzielnie- przy pomocy rollatora i takze samodzielnie wykonuje wiekszosc czynnosci pielegnacyjnych, chodz stan sie ostatnio troche pogorszyl
· Nie nosi pieluch,
· 3 razy dziennie podac insuline w zastrzyku
· Wymaga pomocy przy wstawaniu, przygotowywaniu posilkow, sprzataniu domu, praniu, prasowaniu. towarzyszeniu podczas spacerow.
Miejsce pracy:
· Mieszkanie z tarasem i ogrodem
· Do dyspozycji opiekunki jest pokoj, internet, TV
Wymagania:
· Osoba od 30 roku zycia
· Posiadanie wlasnej dzialalnosci gospodarczej ( Druk A1) lub niemieckiej Gewerbe
· Dobra, komunikatywna znajomosc jezyka niemieckiego
· Doswiadczenie w opiece nad osoba starsza
· Empatia, cierpliwosc, bezkonfliktowosc, umiejstnosc samodzielnej organizacji pracy
Oferujemy:
· 1600 euro miesiecznego wynagrodzenia
· 50 euro zwrot kosztow podrozy miesiecznie
· 150 euro dodatek za swieta wielkanocne
· Bezplatne zakwaterowanie i wyzywienie
· Wsparcie telefoniczne naszej agencji
No noo, ciekawe ale bardzo odpowiedzialne zlecenie. Dodatek ładny. Tylko na słowo insulina aż się wzdrygnęłam. Biorąc pod uwagę niedawną sprawę z polskim opiekunem.
Czytałam wpis umieszczony na forum, że podopieczna zmarła, bo opiekunka notorycznie " nawalona " była . Czy o tym piszesz ?
Dostanę 115. A co do BN w innej (80) to wiedziałam, na co się piszę. Był to mój pierwszy wyjazd jako opiekunka i język podstawowy. Chciałam po prostu ruszyć. Za kolejne zlecenie dawali tyle samo (980), to zmieniłam firmę. W pierwsze miejsce nie wróciłam z powodu niedogadania się co do długości zmiany ze zmienniczką- i teraz jej dziękuję, bo pewnie bym tam wróciła. A tu mam dużo lżej i za większe pieniądze.
No noo, ciekawe ale bardzo odpowiedzialne zlecenie. Dodatek ładny. Tylko na słowo insulina aż się wzdrygnęłam. Biorąc pod uwagę niedawną sprawę z polskim opiekunem.
Dostanę 115. A co do BN w innej (80) to wiedziałam, na co się piszę. Był to mój pierwszy wyjazd jako opiekunka i język podstawowy. Chciałam po prostu ruszyć. Za kolejne zlecenie dawali tyle samo (980), to zmieniłam firmę. W pierwsze miejsce nie wróciłam z powodu niedogadania się co do długości zmiany ze zmienniczką- i teraz jej dziękuję, bo pewnie bym tam wróciła. A tu mam dużo lżej i za większe pieniądze.
Zmiany są potrzebne .:-) Zbierzesz więcej doświadczenia i zahartujesz się w rozmowach z firmami .Pozdrawiam
To, co mi się w tej Pdp podoba, to to, że jak się nie rozumiemy, to nie zostawia tematu (tak było poprzednio, parę słów o pogodzie, itp. podobnych, a jak problem, to stop), tylko próbuje przekazać prościej i nie ma oporów w korzystaniu z translatora w moim telefonie.Nie milczymy, tylko się rozmawia, to językowo idę do przodu.
Ta zmiana jest dla mnie korzystna pod wieloma względami!
Nie, absolutnie. O tym też czytałam. Chodzi mi o przypadek takiego faceta. Niedawno o tym mówili, że wstrzykiwał podpiecznym insulinę. Nie wiem dokładnie jak ta sprawa się dalej potoczyła, ale jest względnie świeża. Chyba w tym miesiącu o tym słyszałam.
Halinka, ja też o tym słyszałam o tym facecie, który wstrzykiwał insulinę. Senior zmarł :(
To, co mi się w tej Pdp podoba, to to, że jak się nie rozumiemy, to nie zostawia tematu (tak było poprzednio, parę słów o pogodzie, itp. podobnych, a jak problem, to stop), tylko próbuje przekazać prościej i nie ma oporów w korzystaniu z translatora w moim telefonie.Nie milczymy, tylko się rozmawia, to językowo idę do przodu.
Ta zmiana jest dla mnie korzystna pod wieloma względami!
Dziwna oferta , opiekunka nie może wykonywać czynności pielęgniarskich .