Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

10 stycznia 2017 13:34
hogata76

Polska prawdziwa GROCHÓWKA :fastfood:
A tak właściwie to czemu Andrea nic nie pisze,nie odzywa się?

Fajnie że jesteś Hogata:) Ty mnie po tyłku trzepałaś.
10 stycznia 2017 21:47 / 3 osobom podoba się ten post
Moja kuchnia dziś serwowała mielone kotlety,ale że farszu dużo było to zrobiłam tez pulpeciki w sosie szparagowym + ziemniaki z pietruszką zieloną i ogórek kiszony,tak cholernie słony,że jeszcze czuję.
10 stycznia 2017 22:08
ania37

Moja kuchnia dziś serwowała mielone kotlety,ale że farszu dużo było to zrobiłam tez pulpeciki w sosie szparagowym + ziemniaki z pietruszką zieloną i ogórek kiszony,tak cholernie słony,że jeszcze czuję.

A co sie z Apetito stało?:(
10 stycznia 2017 22:10 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

A co sie z Apetito stało?:(

Kochana w domu nie ma "apetito", ja już w domu.
10 stycznia 2017 22:12 / 3 osobom podoba się ten post
ania37

Od kilku lat nie kupi się nigdzie ogórka kiszonego,tylko ogórka zasolonego do granic możliwości. Nie wiem skąd ta głupia moda na takie niejadalne ogórki przyszła? W tym roku mam swoje ogórki,najprawdziwsze na swiecie, z liściem dębu jako przyprawa, zakiszone.
10 stycznia 2017 22:20 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Od kilku lat nie kupi się nigdzie ogórka kiszonego,tylko ogórka zasolonego do granic możliwości. Nie wiem skąd ta głupia moda na takie niejadalne ogórki przyszła? W tym roku mam swoje ogórki,najprawdziwsze na swiecie, z liściem dębu jako przyprawa, zakiszone.

Ja wkładam czasem liść winogrona ,albo czarnej porzeczki.
10 stycznia 2017 22:25 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ja wkładam czasem liść winogrona ,albo czarnej porzeczki.

Oczywiście liść czarnej porzeczki,liść chrzanu,liść wiśni i liść dębu musi być. W ten sposób kisiła ogórki moja polska podopieczna i zawsze te ogórki były pyszne i chrupiące. Mówiła mi jeszcze,żeby zalać te ogórki kranówą,zakręcić słoiki ,wynieść do piwnicy i o nich zapomnieć ,tak tez robię i zawsze wychodzą .
10 stycznia 2017 22:25 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj szpecle handmade ze szpeckiem i natką pietruszki. 
Sałata zielona, brukselka z wody.
Czarna herbata do picia.
10 stycznia 2017 22:49 / 5 osobom podoba się ten post
hogata76

Polska prawdziwa GROCHÓWKA :fastfood:
A tak właściwie to czemu Andrea nic nie pisze,nie odzywa się?

Oj Hogatko, mam nadzieję że jesteś w DE - bo w PL i tak ostry alarm smogowy ...... a po grochówce 
10 stycznia 2017 23:07 / 1 osobie podoba się ten post
Jeszcze nie pokazałaś całego wachlarza swych kulinarnych możliwości,a ja czekam i czekam.....i nic:(
11 stycznia 2017 08:29
Zupa brokułowa,budyn ,i kompocik
11 stycznia 2017 08:31 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa brokułowa,budyn ,i kompocik
11 stycznia 2017 12:57 / 3 osobom podoba się ten post
a ja dziś nie gotuje- jade z cora na shopping, wiec zjemy to, co jest w domu; rosolek i golabki.
11 stycznia 2017 13:01 / 10 osobom podoba się ten post
Dziś gotowłam rosołek z lanymi kluseczkami. Babcia mi wczoraj zaniemogła, więc stwierdziłam, że rosołek postawi ją na nogi. Tak tez się stało, a przy okazji dowiedziałam się, że polskie opiekunki to anioly są, a niemieckiej to ona z skarby świata by nie chciała, bo serca za grosz nie mają : D: D:D Nie omieszkałam jej przypomnieć, że kosztują 3 razy tyle co polska opiekunka, zaznaczajc , że Niemki nie pracują 24h.
11 stycznia 2017 13:01 / 1 osobie podoba się ten post
A ja podałem wbrew wszystkiemu kapusniak i prazuchy