31 sierpnia 2016 22:10 / 3 osobom podoba się ten post
adamos60Absolutnie nie polecam pracy na czarno,jestem od kilku lat na Gewerbie,pośredniczą w tym Agencje a ostatnio przez dwa lata jestem całkowicie sam na własnym rozrachunku i mam psychiczny spokój.Rzecz jasna każda strona ma swoje plusy i minusy.Uważam ,że ta forma przynajmniej dla mnie ma wiecej plusów jak minusów.Jakie jest Wasze zdanie?
Nie paralam sie nigdy gewerba a to z tego wzgledu, ze nasluchalam sie zbyt wiele, jakie moga byc konsekwencje jesli to albo tamto. Praca na czarno nie wchodzi w rachube. Ja od poczatku mojej przygody z opieka, jestem zatrudniona przez podopiecznego na zasadzie, ze on jest moim pracodawca. Jestem kryta w wypadku kontroli no i mam odprowadzane wszystkie swiadczenia zdrowotne i emerytalne i i i. Nie jest latwo znalezc chetnych niemcow na ten rodzaj pracy. Agencje, ktore zatrudniaja na zasadzie wlasnej gewerby, czerpia tez z tego korzysci a pracownik niestety musi sam zajac sie swoimi papierkami albo zalatwia to wynajmujaca agencja, biorac od gewerbisty haracz. Jakby sie nie zakrecic i tak d...a zawsze z tylu. Praca w opiece jest bardzo ciezkim kawalkiem chleba a niestety czyha na nas wiele sepow. To my wykonujemy te prace, bardzo czesto w upokarzajacych warunkach i my znosimy wszelkie niedogodnosci dnia codziennego. Nie wszystkie sztele sa be, niektorzy trafiaja na ludzi normalnych, zyjacych z postepem cywilizacji, a niektorzy trafiaja na takich, gdzie rzadzi prawo natury. Kazdy ma swoj sposob na te prace i przetrwanie tutaj