Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

18 lutego 2016 16:24 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Placki ziemniaczane z musem jabłkowym :-).....Magda !!!! przypinaj się do mojego posta :-).....

Zas ukradlas mi pomysla na dzis.
18 lutego 2016 16:37 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Zas ukradlas mi pomysla :-) na dzis.

Marysia ( koleżanka stąd ) też miała dzisiaj placki i nawet nie wiedziała , że ja też  je robię ....i co ? ona też Ci pomysła podkradła ? a co to placki to homary albo inne raki , że się tak zapytam ?
18 lutego 2016 17:19 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś zrobiłam eksperyment i wrzuciłam 3 plastry imbiru do rosołu :))). Zarypiaszczo smakuje, tak jakby świeży imbir własnie do rosołu był stworzony , plus jeszcze inne metafizyczne własciwości tego cudownego korzonka, nooo miodzio :)).
18 lutego 2016 18:25 / 1 osobie podoba się ten post
marinea

Oswieccie mnie, prosze, co to sauer Bohne? Jak to sie je, bo ja taka troche niekumata

Sauer Bone to nic innego jak zielona fasolka w zalewie octowej. Można zrobic samemu tzn ugotować fasolke a osobno zrobić zalewe octową  i zalac ugotowaną fasolkę . po przestudzeniu wstawić do lodówki na 12- 24 godz
18 lutego 2016 21:40 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Placki ziemniaczane z musem jabłkowym :-).....Magda !!!! przypinaj się do mojego posta :-).....

To na specjalne zyczenie mojej pdp. Ja jadlam ze smietana, nie lubie na slodko
18 lutego 2016 21:44
lonia61

Sauer Bone to nic innego jak zielona fasolka w zalewie octowej. Można zrobic samemu tzn ugotować fasolke a osobno zrobić zalewe octową  i zalac ugotowaną fasolkę . po przestudzeniu wstawić do lodówki na 12- 24 godz

Czyli, jak to u Niemcow, wszystko, co tylko mozliwe z octem. Z fasolka, to moze jeszcze bym sie zgodzila, ale kiedy moja pdp zazyczyla sobie flakow, to jakie bylo moje zdziwienie, kiedy obficie doprawila je octem. Dobrze, ze juz na talerzu, bo musialabym sie tego dnia obyc bez obiadu
18 lutego 2016 22:06
tina 100%

Dziś zrobiłam eksperyment i wrzuciłam 3 plastry imbiru do rosołu :))). Zarypiaszczo smakuje, tak jakby świeży imbir własnie do rosołu był stworzony , plus jeszcze inne metafizyczne własciwości tego cudownego korzonka, nooo miodzio :)).

Metafizyczne właściwości korzonka,powiadasz?....No no no......Ja wrzucam ząbek czosnku,jak już rosół ugotowany jest:)Ale jak imbir ma taaaaaaakie własciwości to musowo popróbuję:)
18 lutego 2016 23:00 / 3 osobom podoba się ten post
Placki ziemniaczane + kapusta kiszona .?Tzn.utarte ziemniaki ,kapusta kiszona ,jajko ,mąka ,przyprawy.Czy ktoś takie placki robił???
18 lutego 2016 23:04 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Placki ziemniaczane + kapusta kiszona .?Tzn.utarte ziemniaki ,kapusta kiszona ,jajko ,mąka ,przyprawy.Czy ktoś takie placki robił???

Tereniu w mojej grupie o gotowaniu ktoś robił w ubiegłym tyg.podobno bardzo dobre.
19 lutego 2016 07:52 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Nie robilam, ale jadlam. Byly suuuper. Ja uwielbiam kapuste kiszona pod kazda postacia
19 lutego 2016 07:55
Barbara48

Tereniu w mojej grupie o gotowaniu ktoś robił w ubiegłym tyg.podobno bardzo dobre.

Basiu ,ale gdzie,w jakiej grupie?Bo coś nie kumata jestem.
19 lutego 2016 07:59
ziemniaki piure kapusta kiszona z kiełbasa,jogurt,i herbata
19 lutego 2016 08:01 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

A to ciekawostka Tereska jak smakowały placki?:)
19 lutego 2016 08:03 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj kartoflanka, ryba, ziemniaki, sałata, budyń waniliowy i przy okazji piekę ciasto ananasowca, który będzie do kawy:)
19 lutego 2016 08:48 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa pomidorowa zamrożona z bo Frost. Nudle sama ugotuje