Placki ziemniaczane z musem jabłkowym :-).....Magda !!!! przypinaj się do mojego posta :-).....

Placki ziemniaczane z musem jabłkowym :-).....Magda !!!! przypinaj się do mojego posta :-).....
Zas ukradlas mi pomysla :-) na dzis.
Oswieccie mnie, prosze, co to sauer Bohne? Jak to sie je, bo ja taka troche niekumata
Sauer Bone to nic innego jak zielona fasolka w zalewie octowej. Można zrobic samemu tzn ugotować fasolke a osobno zrobić zalewe octową i zalac ugotowaną fasolkę . po przestudzeniu wstawić do lodówki na 12- 24 godz
Dziś zrobiłam eksperyment i wrzuciłam 3 plastry imbiru do rosołu :))). Zarypiaszczo smakuje, tak jakby świeży imbir własnie do rosołu był stworzony , plus jeszcze inne metafizyczne własciwości tego cudownego korzonka, nooo miodzio :)).
Placki ziemniaczane + kapusta kiszona .?Tzn.utarte ziemniaki ,kapusta kiszona ,jajko ,mąka ,przyprawy.Czy ktoś takie placki robił???
Placki ziemniaczane + kapusta kiszona .?Tzn.utarte ziemniaki ,kapusta kiszona ,jajko ,mąka ,przyprawy.Czy ktoś takie placki robił???
Tereniu w mojej grupie o gotowaniu ktoś robił w ubiegłym tyg.podobno bardzo dobre.