Zakupy #3

01 grudnia 2015 23:55 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Stacja dokująca to jest takie urządzenie, które umożliwia podłaczenie więcej urządzen peryferyjnych do laptopa. Ta stacja posiada dodatkowe gniazda, czy wyjścia. Dzięki niej mozna dodatkowy monitor podłączyć, ale nie każdy laptop mozna podłączyć do takiej stacji. Specjalne wyjście w lapkach na stację dokującą mają modele biznesowe. Ja se taki kupiłam, a win 7 pro, który był zainstalowany, zaktualizowałam do win 10 pro.

Aha
02 grudnia 2015 09:40
doda1961

Co to jest stacja dokująca Tinko?

takie ustrojstwo ktore pozwala pracowac stacjonarnie na laptopie.Bateria wtedy nie jest rozladowywana i ladowana na okraglo.Poza tym zawsze jest to cos ( stacja dokujaca) rozbudowana o dodatkowe porty komunikacyjne.Jednym slowem takie byle co a cieszy
02 grudnia 2015 09:44
ORIM

takie ustrojstwo ktore pozwala pracowac stacjonarnie na laptopie.Bateria wtedy nie jest rozladowywana i ladowana na okraglo.Poza tym zawsze jest to cos ( stacja dokujaca) rozbudowana o dodatkowe porty komunikacyjne.Jednym slowem takie byle co a cieszy:-)

Acha,że tak za Dodą powtórzę:):):)Też się przymierzam od dawna do nowego sprzętu i ciągle coś.....
02 grudnia 2015 09:46
kasia63

Bieta prosi Cię o pomoc w wyborze komputera ,lapek padł.Ma 2500zł max na to przeznaczone.A wyjazd tuż tuż.Pomożecie Tinoczka?:)

Przychylam sie do tego co pisze Tina.Ja rowniez ostatnio kupilem uzywanego laptopa. HP 2540p - jest to laptop o matrycy 12 " z procesorem i7,pamiecia RAM 4 GB,dysk 250.Taka mala podreczna ale nie zabawka bo ma wszystko co potrzeba : RW DVD,podswietlenie klawiatury,kamera itp.Cena to ok 800 zl ale mozna wyrwac taniej Mozna go rowniez kupic z stacja dokujaca. To dodatkowy koszt ok 60 zł. Idealny do naszej pracy.Maly i poreczny z bateria ktora dlugo trzyma. 
A za reszte kup taka kiecke jak wkleila Tina - jest super
02 grudnia 2015 09:47
ORIM

takie ustrojstwo ktore pozwala pracowac stacjonarnie na laptopie.Bateria wtedy nie jest rozladowywana i ladowana na okraglo.Poza tym zawsze jest to cos ( stacja dokujaca) rozbudowana o dodatkowe porty komunikacyjne.Jednym slowem takie byle co a cieszy:-)

Zależy dla kogo byle co ;) Mnie się bardzo przydaje, a było w komplecie- właśnie te porty komunikacyjne się przydają, po to są :)
02 grudnia 2015 09:48 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Acha,że tak za Dodą powtórzę:):):)Też się przymierzam od dawna do nowego sprzętu i ciągle coś.....

Nowy uzywany to tylko elektronika Zawsze moze pasc Jak kupisz w dobrej firmie uzywany to tez masz gwarabcje
02 grudnia 2015 09:49 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Przychylam sie do tego co pisze Tina.Ja rowniez ostatnio kupilem uzywanego laptopa. HP 2540p - jest to laptop o matrycy 12 " z procesorem i7,pamiecia RAM 4 GB,dysk 250.Taka mala podreczna ale nie zabawka bo ma wszystko co potrzeba : RW DVD,podswietlenie klawiatury,kamera itp.Cena to ok 800 zl ale mozna wyrwac taniej Mozna go rowniez kupic z stacja dokujaca. To dodatkowy koszt ok 60 zł. Idealny do naszej pracy.Maly i poreczny z bateria ktora dlugo trzyma. 
A za reszte kup taka kiecke jak wkleila Tina - jest super

Ja mam Dell Latitude za 800 stów , oprócz stacji dokującej, jest matowa matryca, a na tej mi zależało.
02 grudnia 2015 09:51
ORIM

Nowy uzywany to tylko elektronika Zawsze moze pasc Jak kupisz w dobrej firmie uzywany to tez masz gwarabcje

Mój syn programista teraz sobie w brodę pluje, że poleasingowego nie kupił, a za nowego Della, takiego dla jego potrzeb parę tysi zapłacił. Ja mam gwarancję na swojego laptopa.
02 grudnia 2015 09:54
Chcę kupić teraz sobie na swięta jak zjadę nowego, małego tableta, bo mój laptop już ledwo dycha. Czy możecie mi poradzić, jaki jest dobry? Myślalam nad Samsungiem Galaxy...ale nie wiem czy to dobry pomysl?
02 grudnia 2015 09:55 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Mój syn programista teraz sobie w brodę pluje, że poleasingowego nie kupił, a za nowego Della, takiego dla jego potrzeb parę tysi zapłacił. Ja mam gwarancję na swojego laptopa.

ja tez  doplacilem pare zlotych i mam na 24 miesiace
02 grudnia 2015 09:58 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Zależy dla kogo byle co ;) Mnie się bardzo przydaje, a było w komplecie- właśnie te porty komunikacyjne się przydają, po to są :)

Tina byle co to w " " Wiadomo ze fajna rzecz za mala kase.Oszczednosc i dluzsze zycie baterii to juz jest duzy plus.Tak jak ty czy ja to jeszcze skozystamy wlasnie z dodatkowych portow.
02 grudnia 2015 10:00 / 1 osobie podoba się ten post
Ann1967

Chcę kupić teraz sobie na swięta jak zjadę nowego, małego tableta, bo mój laptop już ledwo dycha. Czy możecie mi poradzić, jaki jest dobry? Myślalam nad Samsungiem Galaxy...ale nie wiem czy to dobry pomysl?

a dlaczego akurat tablet a nie jakis maly laptop ? na laptopie sa zawsze wieksze mozliwosci a kasa taka sama lub porownywalna 
02 grudnia 2015 10:01
Ann1967

Bardzo dobry. Ja mam tab2, czyli dosc stary, a smiga bez zarzutow juz kilka latek. Poreczny, pasuje do kazdej torebki- na wyjazdy idealny. Ma tylko jeden mankament- nie ma wejscia na net kabelkowy, laczy sie tylko przez wifi, ale z tym tez mozna sobie poradzic. Jak jade na nowa stele I nie wiem, jaki jest necik, to mam tez ze soba router
02 grudnia 2015 10:06 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

ja tez :tanczy: doplacilem pare zlotych i mam na 24 miesiace

No i lepiej kupić używany w wiarygodnym sklepie i za dłuższą gwarancję dopłacić, bo za np. 2000 zł to można naprawdę laptop- rakietę w takim sklepie kupić, o ile komuś taki potrzebny. A jak pisałeś, to tylko elektronika, nowe też się psują. Mój syn kilka lat temu zakupił nowego Acera i po dwóch latach grafika padła- koszt serwisu ponad 400 zł.A z tego powodu ,ze szybko pojawiają się nowinki techniczne, to nowy laptop prędko traci na wartości.
02 grudnia 2015 10:08 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

No i lepiej kupić używany w wiarygodnym sklepie i za dłuższą gwarancję dopłacić, bo za np. 2000 zł to można naprawdę laptop- rakietę w takim sklepie kupić, o ile komuś taki potrzebny. A jak pisałeś, to tylko elektronika, nowe też się psują. Mój syn kilka lat temu zakupił nowego Acera i po dwóch latach grafika padła- koszt serwisu ponad 400 zł.A z tego powodu ,ze szybko pojawiają się nowinki techniczne, to nowy laptop prędko traci na wartości.

Po zakupie i wyjsciu ze sklepu nowy laptop jest tanszy o ok 20%  czyli o 500 od 2500 wydanych minute wczesniej