Możesz skrótami:agent:
Możesz skrótami:agent:
Nie jestem przeciwna uchodźcom, to tragedia. Trzeba im pomóc, bo mają u siebie niewesoło. Ale sposób w jaki są przyjmowani, bez rejestracji, bez dokumentów, bez programów powrotu po czasie do domu ..... to mi się nie podoba. To całe bezmyślne zapraszanie każdego i na siłę, bo poprawność polityczna tego wymaga.... to jest głupota. Niech się więc wałęsają po DE, może to oświeci bezmyślnych moim zdaniem zwolenników pomocy "na dziko".
Mam wrażenie, że ci którzy powinni i mogliby pomóc poświęcają czas na pustosłowie i doskonalenie nauki gestów, żeby lepiej oszukać odbiorców. Nie ma silnych osobowości a jak się pojawią, to ich inni zagrożeni stłamszą w zarodku. Jakieś obrzydlistwo się po Europie rozlewa i zaraża wszystkich w koło. Ludzie staja się mało ważni. Interes, interes, interes ......
Ropa, bazy wojskowe, strefy wpływów. A po dnie bałtyku kolejny gazociąg solidarności Europy budują:(
Nie ulega wątpliwości ,że to jest ogromne obciążenie dla danego kraju, w Polsce to jeszcze brzmi absurdalnie, bo tysiące Polaków emigruj e za praca a ich miejsce teraz zajmną uchodżcy. O ile zostaną na stałe.
Możecie mnie zlinczować.Wszystko co napisała Wstenga to równiez moje zdanie.
Ja bym tych młodych zdrowych ''uchodźców'' zapakowała w jakikolwiek środek trabsportu i odesłała z powrotem niech walczą o dobre,spokojne zycie u siebie.
Pierwsza rzeczktórą cywilizowany świat to wytłuc w pień szurniętych sku...ów walczacych w imię allaha.