Weszłam z ciekawości na bla bla sprawdzić czy byłby ktoś na mojej trasie w dniu wyjazdu i okazuje się,ze jest po 13-tej. Niestety dla mnie to trochę za wcześnie,a już się tak napaliłam...Ech..
Weszłam z ciekawości na bla bla sprawdzić czy byłby ktoś na mojej trasie w dniu wyjazdu i okazuje się,ze jest po 13-tej. Niestety dla mnie to trochę za wcześnie,a już się tak napaliłam...Ech..
Ivanilko, a kiedy masz jechać? Może jest po prostu za wcześnie? Kierowcy wstawiają oferty kilka dni przed planowanym przejazdem, więc czasami trzeba mieć nerwy jak postronki ;).
Jeśli jest trochę za wcześnie, to może poproś o niewielkie przesunięcie wyjazdu, czasami się to udaje ;).
Zwróć też uwagę na bagaż (zazwyczaj jest napisane "średni", czyli nie można przesadzić z tobołkami ;)) i ile osób ma siedzieć z tyłu .
Ivetto, wpisz na blabla Ingostadt - Kraków, wyskakuje jeden przejazd, facet jedzie na Ukrainę przez Rzeszów, sprawdź w ten sposób :). Wklejam link, ale wątpię, czy się zazieleni ;. Skopiuj go sobie i wklej.
https://www.blablacar.pl/search?fn=Ingolstadt%2C+Niemcy&fc=48.766535%7C11.425754&fcc=DE&tn=Krak%C3%B3w&tc=50.06465%7C19.94498&tcc=PL#search?db=11/12/2016&fn=Ingolstadt,%20Niemcy&fc=48.766535%7C11.425754&fcc=DE&tn=Krak%C3%B3w&tc=50.06465%7C19.94498&tcc=PL&sort=trip_date&order=asc&limit=10&page=1
W środę wyruszam do Demenzlandu, jako potencjalny przewoźnik BlaBlaCarem. Pora roku i doniesienia pogodowe nie są zbyt zachwycające na takie podróże, ale cóż busy i autobusy też podlegają takim samym prawom fizyki. Aby jednak nazbyt nie ryzykować, to zdecydowałam się na podróż z przerwą na nocleg. Moja trasa wynosi 1150km. Granica naszego państwa (przejście w Jędrzychowicach) jest również punktem przełomowym na mojej trasie tzn. dokładnie połowa dystansu mojej podróży. Zamierzam zatrzymać się przed granicą w pewnym niedrogim pensjonacie (już zarezerwowałam) i rano w czwartek wyruszyć w dalszą podróż. Najważniejsze jest bezpieczeństwo. W sumie taka podróż zajmie mi tyle samo czasu, co podróż autobusem.
W środę wyruszam do Demenzlandu, jako potencjalny przewoźnik BlaBlaCarem. Pora roku i doniesienia pogodowe nie są zbyt zachwycające na takie podróże, ale cóż busy i autobusy też podlegają takim samym prawom fizyki. Aby jednak nazbyt nie ryzykować, to zdecydowałam się na podróż z przerwą na nocleg. Moja trasa wynosi 1150km. Granica naszego państwa (przejście w Jędrzychowicach) jest również punktem przełomowym na mojej trasie tzn. dokładnie połowa dystansu mojej podróży. Zamierzam zatrzymać się przed granicą w pewnym niedrogim pensjonacie (już zarezerwowałam) i rano w czwartek wyruszyć w dalszą podróż. Najważniejsze jest bezpieczeństwo. W sumie taka podróż zajmie mi tyle samo czasu, co podróż autobusem.
Podobają mi się dwie rzeczy w Twoim poście,Zosiu:)
1/Rozsądek
2/Demenzland:)
Cześć Zosiu :-) też tak ostatnio zrobiłam jak jechałam autkiem i żałuję, że wcześniej tego nie stosowałam (trasa prawie 1500 km).
Solidny prysznic, przespanie się w wygodnym łóżku, normalne śniadanko a nawet uzupełnienie zapasów świeżej gorącej kawy i herbaty na drogę (w wyposażeniu był czajnik i kawka/herbatki) w pensjonacie ok. 30 km od granicy - i to za całe 50 złociszy :-) dały mi wiele !!
Tez popieram taka decyzję i przy okazji proszę o namiary na ten pensjonat przy granicy.
ORIM wystarczy, abyś wpisał w google tanie noclegi i miejscowość, a wysypie Ci się lista takich miejsc. Ja mam się zatrzymać ok. 20km przed granicą w okolicy Godzieszowa, cena za nocleg 40 zł.
Ciekawy pomysł Zosiu...ciekawe ile taki tani pensjonat kosztuje w DE, bo ja mam ponad 2/3 drogi przez DE, muszę poszukać...a może ktoś podpowie, jak to szukać.. od granicy tylko niecałe 300 km, to nie warto sie zatrzymywać:pisanie na forum:
: