Ewelina1Zgadza się,szczególnie lekarze z długą praktyką leczą wszystkich analogowo i wedłuch swoich starych szablonów....a to niestety w niczym dzisiaj nie pomoże.
Przyznać muszę jednak,że młodsze pokolenie endo mają już większe pojęcie na temat chorób tarczycy,nawet diety polecają i wspominają o tym,że jest ona kluczową sprawą jak chce się mieć "normalne" wyniki:)
Oj to nie długo jesteś po zdiagnozowaniu,-ja już jakieś 5 lat ale prawdopodobnie drugie tyle choruję:))
A wracając do oleju rzepakowego to wg mojej wiedzy jest zakazany przy Hashimoto
Nie tylko rzepakowy ale wszelkie przetworzone oleje. Miałam tu poprzednią zmienniczkę która miała podobno zespół jelita drażliwego. Męczyły ja codziennie biegunki i miała tabletki przeciw bieguce od lekarza. I też twierdziła że nie może masła a zakupiła "bardzo zdrowy olej rzepakowy". i go używała
Nie wiem skąd to się bierze, że ten mutant jest podobno zdrowy?
A propos tych wszystkich zdrowych tłuszczy pamietam jak była nagonka na masło wszędzie wypisywali, że jest niezdrowe zachwalali margaryny w tym twarde.Mnóstwo artykułów w prasie. Tak się złożyło że trafiłam na nefrologię a tam byli ludzie z przeszczepami a na korytarzach ogromne plakaty, że margaryny pod każdą postacią zakazane i należy jeść tylko i wyłacznie masło!
Jeszcze dodam linka bo akurat znalazłam:
http://www.tlustezycie.pl/2012/06/co-w-mailu-piszczyolej-rzepakowy.html