No tyle to zauważylam, ze to kapusta:) :) Jak pytalam u nas o jablka Pink Lady to tez jak na kosmite na mnie patrzyli. Jeden wciskal, ze mi sie pomylilo i chodzi mi o inna nazwe. Jablka pyszne.
No tyle to zauważylam, ze to kapusta:) :) Jak pytalam u nas o jablka Pink Lady to tez jak na kosmite na mnie patrzyli. Jeden wciskal, ze mi sie pomylilo i chodzi mi o inna nazwe. Jablka pyszne.
To chyba kupie kilka sztuk do Polski. Niech i rodzina poczuje powiew zachodu:)
Jadlyscie Spitzkohl? Ja dopiero teraz jà dla siebie odkrylam. Nawet nie wiem jak to sie po polsku nazywa. Taka szpiczasta kapusta. Pyszna. Wiecie, czy ona w Polsce tez jest dostepna? Nigdy nie widzialam, ale moze gdzies na targach mozna ja dostac.
A wiesz, ze taki jest plan z ziemniakami:) Tylko slodkie kupie.
Juz ta kapuste sobie odpuść, w BIDRONIE tego sterty lezy.Nie musisz wozić do domu. Słodkie kartofle tez są:)
Hmm - nie widziałam jej w BIDRONIE:) Ale może być, że jest.
Ze słodkimi ziemniakami w moim mieście to tak jest, że częściej ich nie ma, niż są.
Nadmorski wywiad mi doniósł,że komary atakują hordami:(Niedobrze,bo mnie szczególnie kochaja te zarazy:(Chyba nie wracam albo co,w D to nawet much nie ma tak wytrute wszystko:):):):)