20 października 2016 20:36 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGAZajrzyj, proszę na swoją pocztę.
Wstenga ! mysle, ze raczej nie bo jak juz kiedys pisalam Niemki nie garna sie az tak bardzo , u nas np. jest miedzynarodowe towarzystwo ,bardzo duzo Rosjanek, Rumunki, Kolumbijka, Tajka itp. I jesli sa jakies konflikty to wcale nie z rodowitymi Niemkami a wlasnie najczesciej z Rosjankami , poza tym pisze jeszcze raz - jezyk jest bardzo wazny ale UWAGA - ja zyczynalam z B1 , naprawde duzo osob jest z mniejsza znajomaoscia , wsyzstko zalezy , gdzie trafisz , jaki masz charakter i jak sobie poradzisz ..ja takze jestem jedna na oddziale z matura , nawet dziewczyny po szkole Alten... sa delikatnie mowic daleko w tyle z ogolnym pojeciem o swiecie , kulturze ,poltyce etc. zaczelam jak mialam skonczone 45 lat ..nikt nie mowi zeby do konca zycia siedziec w Heimie , trzeba po prostu zaczac ..potem mozliwosci jest wiele ..ja tez noie weim co bedzie , na razie mam stala umowe , 13 nastke ,poalcony urlop, pracodawca doplaca mi 25 % do prywatnego ubezpieczenia , czesc za klub Fittnes, doplacaja do kursow jezykowych i pracujac na 80% mam 10 albo 11 dni wolnych w miesiacu ..dokladnie mam 30, 8 h w tyhdodniu ..
nie weim w jakim Landzie jestes..wpisz w Google Alterheim i wyskoczy ci lista i wolne miejsca tak jak ktoras mowila z dziewczyn ..
Jeszcze jedna rzecz - nie demonizujmy ,ze trzeba byc bez serca zeyb tam pracowac ...nieprawda , trzeba tylko nie miec sobie nic do zarzucenia ..to nie my wymyslilysmy ten system ..oni czyli Niemcy nie mysla o tm w ten sposob ..sa osoby ,ktorych nikt nie odwiedza a jesli juz to wpadaja jak po zapalki do apteki..wiele osob spokjnie moglo by dozywac starosci w swoim domu ale rodziny po prostu nie chca , z roznych wzgledow , chyba najczesciej z potzrby pozbycia sie rodzicow ...
Mi spojnie starcza na zycie, dorabiam sobie sprzataniem ..teraz od roku jest przy m,nie syn ,jesli istanieje mozliwosc mozna skorzystac z doplat tutaj ..pozdrawiam Iza
Wiek nie ma tez zanczenia jesli chodzi o szkole, w tym przypadku tylko jezyk , w mojej pracy kobiety 55 letnie chodza do szkoly.. i dla mnie ucza bzdetow , jest taki przedmiot jak religia, przynajmniej u mnie ..i czlowiek wiedzacy cos o swiecie spoknie moze zreferowac najawzniejsze religie na swiecie a oni nie ..kto zna tutejsze realia wie jaka wiedza oni dysponuja ...aha przypomnialam sobie ,ze ja do swojego CV dolaczylam wszytskie wczesniejsze referencje z opieki .