Zabawa w słówka #3

18 maja 2016 21:39 / 2 osobom podoba się ten post
O matuchno ! Salazar nie poznaję Ciebie ....chodzi mi o drugi wyraz w " Wichura " ....ady wiem co odpowiesz : to staropolszczyzna
18 maja 2016 21:42 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

O matuchno ! Salazar nie poznaję Ciebie :-)....chodzi mi o drugi wyraz w " Wichura " ....ady wiem co odpowiesz : to staropolszczyzna :lol2:

18 maja 2016 21:51
Barbara niepowtarzalna

O matuchno ! Salazar nie poznaję Ciebie :-)....chodzi mi o drugi wyraz w " Wichura " ....ady wiem co odpowiesz : to staropolszczyzna :lol2:

Barbaro, widać, że rzadko tu zaglądasz, bo bywało dużo, duuużo lepiej :D.
"Ruchać" to przestarzale "poruszać", "ruszać", natomiast w znaczeniu wulgarnym, jak najbardziej mieć stosunek płciowy, ale staropolszczyzna to chyba nie jest :D.
18 maja 2016 21:52 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

WICHURA: ruch, rucha, Ra, RAW, wir, wiru, wic, wica, wicu, rac, car, Ur, ci, harc, harcu, IRA, Ir, ar, rwa, war, waru, uch, ucha, rui, iw, iwa, Ah, ach, hau, hi, chi, cha, ha, rai,
INDOLODZY

INDOLODZY- do , od, no, oni, ono, Nidy, Nido, doi, Zoi, Dino, dni, Lodzi, lody, Idz Oz, Ozy, zdoi, Zin, ND, ZN, Lindy, Iz, Izo, Izy, dozy, doz, dozo, -ZASIĘG
18 maja 2016 22:00 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Barbaro, widać, że rzadko tu zaglądasz, bo bywało dużo, duuużo lepiej :D.
"Ruchać" to przestarzale "poruszać", "ruszać", natomiast w znaczeniu wulgarnym, jak najbardziej mieć stosunek płciowy, ale staropolszczyzna to chyba nie jest :D.

Może źle się wyraziłam .... bardziej ludowo - gwarowo ? 
18 maja 2016 22:03 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

INDOLODZY- do , od, no, oni, ono, Nidy, Nido, doi, Zoi, Dino, dni, Lodzi, lody, Idz Oz, Ozy, zdoi, Zin, ND, ZN, Lindy, Iz, Izo, Izy, dozy, doz, dozo, -ZASIĘG

ZASIĘG: za, si, się, Asię, Asi, Giza, Gizę, Iz, Iza, Izę, ag, agę, agi, Ig, Iga, Igę, gai, sięga, gęsi, gzi, gza, gaz, gasi, Az, Azę, gis, SA, sag, sagi, sagę, IS, szag, szagę, szagi.
HUMORYŚCI
18 maja 2016 22:05
Barbara niepowtarzalna

Może źle się wyraziłam :-) .... bardziej ludowo - gwarowo ? 

Ludowo, gwarowo i wulgarnie tak, ale że co, tzn. do czego zmierzasz ? ;) :D.
18 maja 2016 22:12 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

Ludowo, gwarowo i wulgarnie tak, ale że co, tzn. do czego zmierzasz ? ;) :D.

O jeżuńku , no ! ...że : ruszać , poruszać - tak jak napisałaś  Babcia mojej przyjaciółki krzyczała na jej młodszego brata : nie ruchaj tego kajeta , bo on jest Ewki ! - a my , wtedy już prawie dorosłe 10 latki  chichotałyśmy jak głupie , bo gdzieś to " słówko " słyszałyśmy , nie za bardzo wiedziałyśmy o co biega , ale wiedziałyśmy , że to " coś strasznie wstydliwego " ....Dobra , już nie zaśmiecam , pa :)
18 maja 2016 22:18 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

O jeżuńku , no ! ...że : ruszać , poruszać - tak jak napisałaś :-)  Babcia mojej przyjaciółki krzyczała na jej młodszego brata : nie ruchaj tego kajeta , bo on jest Ewki ! - a my , wtedy już prawie dorosłe 10 latki  chichotałyśmy jak głupie , bo gdzieś to " słówko " słyszałyśmy , nie za bardzo wiedziałyśmy o co biega , ale wiedziałyśmy , że to " coś strasznie wstydliwego " ....Dobra , już nie zaśmiecam , pa :)

Zacznij może układać, tak nieśmiało proponuję i zachęcam :D!   To wszechstronnie rozwijająca zabawa ;)

19 maja 2016 20:13
HUMORYŚCI: humor, humory, mor, mory, or, ory, ryś, MO, om, omy, mur, mury, oh, och, Ur, rym, Rom, Romy, rum, rumy, ci, miś, Iś, myc, myco, myci, Irmo, Irmy, UŚ, moc, mocy, OC, ciur, ciury, ciuro, moi, roi, hoi, hi, HIM, hyc, Myro, mości, rości, oś, ości, URM, RM, irchy, ircho, ich, uch, ucho, Roch, Rochu, ruch, ruchy, much, muchy, mucho, mycho, mych, Rychu, Ry, chrum, chory, chorym.
RISOTTO
20 maja 2016 06:54 / 1 osobie podoba się ten post
RISOTTO. Otto,oto,to,SOR,TIR,ISO,sito,tor,roto,sio,os,Rito,Tosi,Toto,ot,sort,tort,rosi,tors.
HUSARIA
20 maja 2016 07:14
Brawkaa

RISOTTO. Otto,oto,to,SOR,TIR,ISO,sito,tor,roto,sio,os,Rito,Tosi,Toto,ot,sort,tort,rosi,tors.
HUSARIA

RISOTTO-  roi, Troi, soi, SI, sit, sto,   TIR, roi, Oris, sito, rot, stoi, stroi,Iro, osi, HUSARIA-
Sar, Sari, ar, asm Asa, RIA, USA, ha, aria, ari, rai, ras, rasa, Asia, Asi, SA, rui, Rusi, Usi, Usia, sia, sra, IRA, usra, husar, -TRANZYT
20 maja 2016 15:07
michasia

RISOTTO-  roi, Troi, soi, SI, sit, sto,   TIR, roi, Oris, sito, rot, stoi, stroi,Iro, osi, :czerwieni sie:HUSARIA-
Sar, Sari, ar, asm Asa, RIA, USA, ha, aria, ari, rai, ras, rasa, Asia, Asi, SA, rui, Rusi, Usi, Usia, sia, sra, IRA, usra, husar, -TRANZYT

TRANZYT: tran, trany, Zyt, Zyta, ta, ty, tan, tany, taty, raz, razy, at, aty, TNT, tyra, tyran, tart, tarty, Art, rant, ranty, anty, tar, tary, Az, Azy, ar, ary, NY, trzy, trat, traty, Ry, Ryan, Yan, an, Any, Ant, NT, Rt, zryta, ryt, ryta, Ryn, ran, rany, rat, raty, Tatry, Tatr.
PRZEBOJE
20 maja 2016 22:20 / 1 osobie podoba się ten post
PRZEBOJE: prze, EB, boje, jeb, pojeb, zjeb, je, er, ero, erze, jer, jerze, poje, po, por, porze, orze, or, Oz, oprze, BP, zer, zero, zje, borze, bor, Br, bo, pozer, rep, roje, rej, rejo, oj, re, Joe, ej, ze, zebr, zebro, Obrze.
ŻYCIORYS
21 maja 2016 00:01
salazar

PRZEBOJE: prze, EB, boje, jeb, pojeb, zjeb, je, er, ero, erze, jer, jerze, poje, po, por, porze, orze, or, Oz, oprze, BP, zer, zero, zje, borze, bor, Br, bo, pozer, rep, roje, rej, rejo, oj, re, Joe, ej, ze, zebr, zebro, Obrze.
ŻYCIORYS

ŻYCIORYS= Żor, Żory, ci, roi, soi, Irys, co, Rys, Rio,Iro, Rysy, Rysio,sio, SI, ISO, iż, SOR, ros, rosi, osi, os, osy, sory, Ircio, rży, ryży, ryż,siory, cos, - SANTANA