O matuchno ! Salazar nie poznaję Ciebie :-)....chodzi mi o drugi wyraz w " Wichura " ....ady wiem co odpowiesz : to staropolszczyzna :lol2:
O matuchno ! Salazar nie poznaję Ciebie :-)....chodzi mi o drugi wyraz w " Wichura " ....ady wiem co odpowiesz : to staropolszczyzna :lol2:
WICHURA: ruch, rucha, Ra, RAW, wir, wiru, wic, wica, wicu, rac, car, Ur, ci, harc, harcu, IRA, Ir, ar, rwa, war, waru, uch, ucha, rui, iw, iwa, Ah, ach, hau, hi, chi, cha, ha, rai,
INDOLODZY
Barbaro, widać, że rzadko tu zaglądasz, bo bywało dużo, duuużo lepiej :D.
"Ruchać" to przestarzale "poruszać", "ruszać", natomiast w znaczeniu wulgarnym, jak najbardziej mieć stosunek płciowy, ale staropolszczyzna to chyba nie jest :D.
INDOLODZY- do , od, no, oni, ono, Nidy, Nido, doi, Zoi, Dino, dni, Lodzi, lody, Idz Oz, Ozy, zdoi, Zin, ND, ZN, Lindy, Iz, Izo, Izy, dozy, doz, dozo, -ZASIĘG
Może źle się wyraziłam :-) .... bardziej ludowo - gwarowo ?
Ludowo, gwarowo i wulgarnie tak, ale że co, tzn. do czego zmierzasz ? ;) :D.
O jeżuńku , no ! ...że : ruszać , poruszać - tak jak napisałaś :-) Babcia mojej przyjaciółki krzyczała na jej młodszego brata : nie ruchaj tego kajeta , bo on jest Ewki ! - a my , wtedy już prawie dorosłe 10 latki chichotałyśmy jak głupie , bo gdzieś to " słówko " słyszałyśmy , nie za bardzo wiedziałyśmy o co biega , ale wiedziałyśmy , że to " coś strasznie wstydliwego " ....Dobra , już nie zaśmiecam , pa :)
RISOTTO. Otto,oto,to,SOR,TIR,ISO,sito,tor,roto,sio,os,Rito,Tosi,Toto,ot,sort,tort,rosi,tors.
HUSARIA
RISOTTO- roi, Troi, soi, SI, sit, sto, TIR, roi, Oris, sito, rot, stoi, stroi,Iro, osi, :czerwieni sie:HUSARIA-
Sar, Sari, ar, asm Asa, RIA, USA, ha, aria, ari, rai, ras, rasa, Asia, Asi, SA, rui, Rusi, Usi, Usia, sia, sra, IRA, usra, husar, -TRANZYT
PRZEBOJE: prze, EB, boje, jeb, pojeb, zjeb, je, er, ero, erze, jer, jerze, poje, po, por, porze, orze, or, Oz, oprze, BP, zer, zero, zje, borze, bor, Br, bo, pozer, rep, roje, rej, rejo, oj, re, Joe, ej, ze, zebr, zebro, Obrze.
ŻYCIORYS