Jaja se robisz :D :P?

Jaja se robisz :D :P?
MAŁŻOWINA: małż, ma, mało, mała, łam, am, om, oma, Oman, mania, Mani, manio, ani, Ania, anima, animo, moi, Mona, on, ona, miła, miło, min, mina, mino, łoi, łan, żon, żona, na, nam, nami, naw, nawo, nawa, wan, wam, wami, waż, ważni, ważna, aż, mowa, owa, owi, win, wina, wino, wił, wiła, wiło, in, Ina, Ino, iw, iwa, iwo, Iwona, Iwon, woła, wołam, wołami, amin, amina, amino, żołna, Mao, wał, wała, iż, Iman, łoża, man, mana, mano, łom, łowna, łowni, nowi, nowa, Iłża, Iłżo, oż, ław, ława, ławo, niż, niżowa, nim, Aman, noża, nożami, łan, łani, łania, łanio, ił, iła.
JASKÓŁCZĘ
JAJECZNICA :-)
JAJECZNICA- ja, jaj, jaja,jak, Kaja, cni, Inka, Kenia, Zenia, Zeni, czaj, czajka,nic,Nicea, cen, ceni, Nice, ice, Ani, Ania, nic, Ace, Azja, Jani, Jania, Jan, Janie, nie, Iz, Iza, jje, kan, kania, Kazia, AK, znak, naj, nacje, nacja, Jancia, CIA, - ANTAŁEK
ANTAŁEK: AN, antał, tła, łat, łata, KEN, ka, kat, kata, Ełk, łka, Ana, tak, taka, kła, kał, na, tek, teka, Antek, Antka, Nakła, kant, Kanta, ant, anta, enta, Etna, natka, natek, Anka, kan, kana, kanał, akant, tan, tana, Anet, Aneta, Anetka.
WSKAŹNIK
WSKAŻNIK - NIK, AK, WSK, KW, WKN, KN, SI, IS, KWN, Ani, Anki, kina, kin, Inka, Iwa, was, kani, kanki, kan, San, sanki, kas, kaw, kawki, saki, sak, sina, siwka, siwa, Wani, wasi, nas, nasi, na, Asi, sika, sik, Kika, WAK, naw, win, winka, wiska, skin, Kasi, Kaski, AWS, - JEŻYKI
Michasiu, rozszyfrujesz mi skróty (oprócz NIK, AK, WSK, si, IS i AWS, bo te znam), albowiem mądrzejsza chcę być :D.
JEŻYKI: jeż, że, kij, kije, iż, je, ej, kei, żyj, żyje.
CHRZĄKNIĘCIE
Michasiu, rozszyfrujesz mi skróty (oprócz NIK, AK, WSK, si, IS i AWS, bo te znam), albowiem mądrzejsza chcę być :D.
JEŻYKI: jeż, że, kij, kije, iż, je, ej, kei, żyj, żyje.
CHRZĄKNIĘCIE
KW- Komitet Wojewódzki, KN- Komitet Narodowy, WKN- Warszawski Klub Narciarki, KWN-Kompleks wyciągów narciarskich.:-)
:D, może następnym razem pomińmy narciarzy i cyklistów :D?
POMADKA: po, POM, om, oma, pod, od, do, opad, kod, koda, Ad, Ado, Ada, oda, dok, dom, ma, Mao, AOK, ok, oka, okap, kap, kapo, pomad, pomada, mad, mada, pak, pako, paka, mak, maka, moda, mod, mop, mopa, ka, Kaa, dam, damo, dama, damka, damko, Pam, am, amok, kam, kamo, kama, okap, MO, map, mapo, mapa, mapka, mapko, kop, kopa, kom, koma, komp, kompa, AK.
REŻYSER
oki:) REŻYSER - ryż, ryże, żer, er, ser, res,, że, Ree, rże,rży, sery, ery, (:SPACEREK
SPACEREK: spacer, pac, pace, ACE, cer, cera, cerka, cerek, par, parek, spa, pa, pak, AK, paker, kar, ar, arek, arce, ser, serek, serka, sera, kac, kace, krep, krepa, kres, kras, Sar, serce, serca, ceres, rep, repa, rek, acer, reks, reksa, Psar, sak, Pers, Persa, kas, kasce, Ra, re, sra, es, pras, prasek, prasce, akr, eks, kap, AP, AE, Ares, cep, cepa, pas, pasek, kar, kares, arep, er, erce, ASP, SP, SPAR, kra, as, rea, karp.
PRZEMYSŁ
PRZEMYSŁ - prze, my, rzep, rzepy, perz, przy, rym, Rzym, mrzy, łep, łez, łzy, złe, zły, mył, szmer, szmery, Mery, er, ery, rył, ser, sery, szył, łyse, zmysł, zmył , mył,szły, PR, ZMR, SP, rez, zer, re, es, Pers, rep, - NERWICA
NERWICA: nerwic, nerw, ner, nera, er, era, Newa, naw, wir, wic, wica, wice, Ir, Irce, car, cer, cera, cew, cewa, ci, wen, wena, cen, cena, ceni, na, nie, wie, wian, win, wina, Wera, we, Arni, arie, arce, ar, nar, nic, nica, nice, ren, Reni, Renia, rewia, Ew, Ewa, Ewan, Erin, Iwan, Iren, Irena, aren, AE, cni, ciar, Erwin, Erwina, ani, Anie, rei, wre, war, wan, wanie, wiar, Wiera, wierna, Wier.
TSUNAMI
TSUNAMI- tu, ta, tam, ma, mas, Sam, sami, mus, musi, tan, na, nas, nasi, Asi, as, atu, unia, mat, Mati, nut, ust, stu, Ani, Tin, Tina, Ina, suta, snu, sita, sit, sina, Mani, sat, tas, Tusia, Tusi, sum, mit, nim, im, mi, Nati,tai, mai, misa, mis, mina, min, mint, nuta, USA, SA, stan, tani, nit, sani, Anit, matis, - KARTOTEKA