Hey! Za tydzień wyjeżdżam do Niemiec i nie wiem czego się spodziewać. Nigdy nie byłam w tym kraju. Jakieś porady?
Hey! Za tydzień wyjeżdżam do Niemiec i nie wiem czego się spodziewać. Nigdy nie byłam w tym kraju. Jakieś porady?
spodziewaj sie zaluzji :-) ktore podnosi i opuszcza sie
oszczednosci na wszystkim co sie da
madrosci pdp
wiekszej ilosci mercedesow na ulicy :-)
Żaluzje mi się podobają uwielbiam ciemności egipskie do snu
no tak :-) w nocy wszystkie koty czarne :lol3:
madrosci pdp
madrosci pdp
Ja jadę w przyszłym tygodniu , dopiero trzeci raz do Niemiec w tym dwa razy w jednym miejscu . Każda rodzina ma swoje zwyczaje i żyję po swojemu . trzeba robić swoje być miłym ale nie dać sobą pomiatać i czasem warto być stanowczym . Na pierwszym wyjeździe żona pdp traktowała mnie jak małe dziecko , które nie wie jak się nazywa .. Potem bywało różnie .A na koniec powiedziała ze dobrze zajmowałam sie jej mężem ale oni sa starzy a ja jestem za młoda ale dziękuje mi za wszystko .. Także można trafić rożnie..:super:
Ja cos bym i napisala jakie ostatnio poznalam niemieckie zwyczaje ))), jest ich duzo ale to specyficzne miejsce i specyficzny general ))Mam nadzieje ze wiecej do obozu takiego nie trafie , nawet wrogowi nie zycze.Ale co tam rozni ludzie sa.Gdyby to byla moja pierwsza praca , to "doswiadczenie" jakie tu zdobylam nie wialoby optymizmem na dalsza ma kariere tu.
Mam pytanie jak krótko i zwięźle powiedziawszy babci z demencja która czasem nie rozumie wcale co się mówi żeby robiła kupę ?? Jej mąż coś dziś mówił kok albo kack ale gada tak nie wyraźnie przez protezę że czasem za cholerę go nie rozumiem