Moja średnia ma Adhd, leczona była 7 lat psychotropami , teraz jest Concentra i jest o wiele lepsza , co dokładnie chcesz wiedzieć , bo temat jest bardzo rozległy . Przede wszystkim test u psychologa od 7roku życia, potem ustawienie leków i koterapia dla rodziny , jak zdjagnozują Adhd chodzenie na zajęcia i ja bardzo ceniłam grupę wsparcia , mozna się wiele dowiedzieć od innych rodziców. Praca ciężka i efekty mało spektakularne , ale to jedyna droga.Na pocieszenie dodam to wybitne dzieciaki z wysokim ilorazem inteligencji , dziewczyny częściej ''wyrastają'' chłopcom troche trudniej , ale trzeba pracować i wierzyć, podstawa to konsekwencja i powtarzanie do znudzenia krótkich komunikatów, higieniczny tryb życia i utarty rytm życia, cykliczność to podstawa. Powtórze się najpierw diagnoza u dobrego psychologa i on poleci psychiatrę, chcesz to zadzwoń na skypa mogę Ci polecić dobrych specjalistów w Łodzi.
Literowka lek nazywa się CONCERTA , tylko po konsultacji z lekarzem i na specjalne recepty.
Edytuj posty! Moderator