Nieciekawie. A dlaczego mało informacji od niej dostałaś- nie chce z tobą rozmawiać?
Nieciekawie. A dlaczego mało informacji od niej dostałaś- nie chce z tobą rozmawiać?
Ogolnie powiedziała że nie ma dużo pracy , 150 e na tydzień na zakupy , dziadek mąż pdp trzyma kase , że lubi sie wtracac , babcia ma demencje ale ponoc bardzo spokojna w nocy spi , a na weekend wpadaja dwie córki i nocuja do niedzieli oraz wpadaja w tygodniu ( ogólnie maja 5 dzieci ) Nawet sie nie zobaczymy . A ja juz sie nauczyłam ze co innego mowia w firmie co innego zmienniczka a co innego sie zastaje na miejscu ..
wlasciwie to mowila bardzo ogolnie , za to wiecej pytala o moja poprzednia prace , czy mam doswiadczenie takie malo wazne rzeczy jak dla mnie . Moze rodzina kazala wypytac troche o nowa hehe :hejka:
Może i poprosiła. Możesz jeszcze do niej zadzwonić, zadać pytania, które pewnie jeszcze masz? Szkoda, ze tak wyszło u ciebie.
Ogolnie powiedziała że nie ma dużo pracy , 150 e na tydzień na zakupy , dziadek mąż pdp trzyma kase , że lubi sie wtracac , babcia ma demencje ale ponoc bardzo spokojna w nocy spi , a na weekend wpadaja dwie córki i nocuja do niedzieli oraz wpadaja w tygodniu ( ogólnie maja 5 dzieci ) Nawet sie nie zobaczymy . A ja juz sie nauczyłam ze co innego mowia w firmie co innego zmienniczka a co innego sie zastaje na miejscu ..
....że tak powiem, trzeba czytać między wierszami, a komunikaty są jasne. Życzę Ci abyś się miło zaskoczyła.
To prawda hihi . Jestem dobrej myśli choć jednocześnie nie oczekuje cudów na kiju :aniolki:
Nie bierz wszystkich wpisów pod rozwagę . Bywa róznie byłam na szteli:-) z której opiekunka zdezerterowala . Nie wiedziałam o tym, nie miałam kontaktu z nią . Mnie tam było bardzo dobrze ,wszystko dogadane i przestrzegane . Potem okazało się, że opiekunka była bardzo głosna i podopieczna bała sie jej . Gdyby powiedzieli o co chodzi, pewnie mówiłaby ciszej . Często jest tak, że mimo woli przenosi sie zwyczaje z poprzedniego miejsca pracy np . gdy pracujesz z kimś z przytępionym słuchem . Rozmawiaj, ( jak dasz radę ) pytaj ,obserwuj .
moja nowa pdp chyba nie ma aparatu słuchowego wiec może słyszy w miare dobrze ;) wszystko wyjdzie w praniu
Znajomy lekarz poszukuje opiekunki dla swojej 96-letniej mamy. Starsza pani jest dość sprawna i w zasadzie potrzebuje tylko towarzystwa, dlatego opiekunka musiałaby znać niemiecki na poziomie dość dobrym. Praca w cyklach 2-tygodniowych w uroczym miasteczku nad Morzem Północnym, do dyspozycji opiekunki własne piętro z łazienką.
Zainteresowane osoby proszę o konrakt. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)