Kuchnia Niemiecka - przepisy

19 czerwca 2013 13:58 / 3 osobom podoba się ten post
risotto
3 torebki ryżu białego
3 kolorowe papryki
1 puszka kukurydzy konserwowej
sól, pieprz, kurkuma
Sposób przyrządzenia:
Ryż gotujemy z niewielką ilością soli i kurkumy. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę paprykę. Do ugotowanego ryżu dodajemy paprykę, kukurydzę. Doprawiamy solą, pieprzem, wszystko razem mieszamy.

Cukinia smażona
cukinia
jajka
mąka
bułka tarta
sól, pieprz, oliwa
Sposób przyrządzenia:
Cukinię kroimy w krążki grubości około 0,5-1 cm. Jajka mieszamy z mąką, ciasto ma być dość gęste. Każdy krążek cukini oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie.
19 czerwca 2013 14:01 / 1 osobie podoba się ten post
Aaaaaa jeszcze to;)
Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowy
0,5 kg mięsa mielonego indyczego
2 jajka
bułka tarta
koncentrat pomidorowy
bulion, ok. litra
oliwa
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przyprawami i bułką tartą (bulki tartej tyle, aby mięso miało zwartą konsystencję). Formujemy małe pulpeciki i wrzucamy je na rozgrzaną oliwę. Chwilę podsmażamy, po czym zalewamy je bulionen. Po 10 minutach dodajemy koncentrat, i dusimy jeszce przez 5 minut. Sos zagęszcamy wodą z mąką i przyprawiamy do smaku.
19 czerwca 2013 14:23 / 1 osobie podoba się ten post
Zrobiłam dziś na obiad te nieszczęsne szparagi z szynką i sosem holenderskim, chciałam to mieć już za sobą, bo nie lubie szparagów, no a wsezonie wypadałoby to zaserwować. I co sie okazało? Że dziadek też nie lubi szparagów. Ani mi do głowy przyszło go pytać wcześniej i że jakiś Niemiec nie je szparagów, a ja na takiego wlaśnie trafiłam, no chwała Bogu;)
19 czerwca 2013 14:55
Joasiu jesteś kucharką-trzepiesz przepisy prosto z rękawa.
Mam nadzieję,że będę miała nete w DE,bo z twoimi przepisamikuvhnia mi niestraszna.
Rzucam hasło i mam jak na zawołanie.Dzieki
Diakonka jest w Polsce w Beskidach na urlopie ;-)
19 czerwca 2013 15:00 / 1 osobie podoba się ten post
nutka43

Joasiu jesteś kucharką-trzepiesz przepisy prosto z rękawa.
Mam nadzieję,że będę miała nete w DE,bo z twoimi przepisamikuvhnia mi niestraszna.
Rzucam hasło i mam jak na zawołanie.Dzieki
Diakonka jest w Polsce w Beskidach na urlopie ;-)

Kochana nie z rękawa mam taki cudowny kajecik pełen różnych przepisow..... poprostu jak coś znajdę ciekawego, wypróbuję to wpisuję sobie :):):) Hahahaha z naszego Forum też spisałam sobie sprawdzone przepisy:):):) No mój kajecik rozrósł się do 3 kajecików ale zawsze mam je pod ręką:):):):)
Pozdrów Diakonkę odemnie:):)
19 czerwca 2013 15:49
Joasia

Aaaaaa jeszcze to;)
Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowy
0,5 kg mięsa mielonego indyczego
2 jajka
bułka tarta
koncentrat pomidorowy
bulion, ok. litra
oliwa
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przyprawami i bułką tartą (bulki tartej tyle, aby mięso miało zwartą konsystencję). Formujemy małe pulpeciki i wrzucamy je na rozgrzaną oliwę. Chwilę podsmażamy, po czym zalewamy je bulionen. Po 10 minutach dodajemy koncentrat, i dusimy jeszce przez 5 minut. Sos zagęszcamy wodą z mąką i przyprawiamy do smaku.

tez takie robie ale nigdy ich nie smazylam,dodaje cebulke i zielenine do srodka i mozna zrobic w sosie koperkowym tez sa pyszne jesli by ktos chcial sprobowac.....
19 czerwca 2013 16:32 / 4 osobom podoba się ten post
magdalena_k

tez takie robie ale nigdy ich nie smazylam,dodaje cebulke i zielenine do srodka i mozna zrobic w sosie koperkowym tez sa pyszne jesli by ktos chcial sprobowac.....

Dodaje do sosu smietanke 30% i garsc posiekanego kopru(swiezy) ! Orgasmus, taka pycha !!!
19 czerwca 2013 17:38 / 4 osobom podoba się ten post
margolcia

Dodaje do sosu smietanke 30% i garsc posiekanego kopru(swiezy) ! Orgasmus, taka pycha !!!

Koncowe stwierdzenie margolcia "das ist Kunst"
19 czerwca 2013 19:04 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko47

Koncowe stwierdzenie margolcia "das ist Kunst"

Wie immer Mleczko47, wie immer........
19 czerwca 2013 19:06 / 1 osobie podoba się ten post
W Polsce na gorące dni najlepsze są młode ziemniaki z kwaśnym mlekiem, ale podejrzewam, że tutaj tego nie znają?
19 czerwca 2013 19:08 / 3 osobom podoba się ten post
efka66

W Polsce na gorące dni najlepsze są młode ziemniaki z kwaśnym mlekiem, ale podejrzewam, że tutaj tego nie znają?

Prychane? Znacie prychane ziemniaki?
19 czerwca 2013 19:11
Prychane, a cóz to?
19 czerwca 2013 19:14 / 5 osobom podoba się ten post
Nabierasz w buzie zsiadlego mleka i prychasz na telerze z ziemniakami wszystkim domownikom, jak masz gosci na obiadku, to im rowniez. SMAJCZNEGO!!!
19 czerwca 2013 19:16 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

Prychane? Znacie prychane ziemniaki?

To te nie higieniczne??????????? ha ha ja bym ich nie jadla.
19 czerwca 2013 19:23 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Nabierasz w buzie zsiadlego mleka i prychasz na telerze z ziemniakami wszystkim domownikom, jak masz gosci na obiadku, to im rowniez. SMAJCZNEGO!!!

he,he,he ale miny mieliby moi he,he