Joasiu jesteś kucharką-trzepiesz przepisy prosto z rękawa.
Mam nadzieję,że będę miała nete w DE,bo z twoimi przepisamikuvhnia mi niestraszna.
Rzucam hasło i mam jak na zawołanie.Dzieki
Diakonka jest w Polsce w Beskidach na urlopie ;-)
Joasiu jesteś kucharką-trzepiesz przepisy prosto z rękawa.
Mam nadzieję,że będę miała nete w DE,bo z twoimi przepisamikuvhnia mi niestraszna.
Rzucam hasło i mam jak na zawołanie.Dzieki
Diakonka jest w Polsce w Beskidach na urlopie ;-)
Aaaaaa jeszcze to;)
Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowy
0,5 kg mięsa mielonego indyczego
2 jajka
bułka tarta
koncentrat pomidorowy
bulion, ok. litra
oliwa
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przyprawami i bułką tartą (bulki tartej tyle, aby mięso miało zwartą konsystencję). Formujemy małe pulpeciki i wrzucamy je na rozgrzaną oliwę. Chwilę podsmażamy, po czym zalewamy je bulionen. Po 10 minutach dodajemy koncentrat, i dusimy jeszce przez 5 minut. Sos zagęszcamy wodą z mąką i przyprawiamy do smaku.
tez takie robie ale nigdy ich nie smazylam,dodaje cebulke i zielenine do srodka i mozna zrobic w sosie koperkowym tez sa pyszne jesli by ktos chcial sprobowac.....
Dodaje do sosu smietanke 30% i garsc posiekanego kopru(swiezy) ! Orgasmus, taka pycha !!!
Koncowe stwierdzenie margolcia "das ist Kunst"
W Polsce na gorące dni najlepsze są młode ziemniaki z kwaśnym mlekiem, ale podejrzewam, że tutaj tego nie znają?
Prychane? Znacie prychane ziemniaki?
Nabierasz w buzie zsiadlego mleka i prychasz na telerze z ziemniakami wszystkim domownikom, jak masz gosci na obiadku, to im rowniez. SMAJCZNEGO!!!