Bus Autokar Samolot - czym lepiej?

02 lipca 2013 20:05
enzo

http://www.bus-expert.pl/wyjazdy.html

http://www.lukasztrans.pl/kontakt.html

Zobacz te firmy,moze z nimi sie uda

02 lipca 2013 20:25
Dzięki wielkie zaraz posprawdzam.  

Dzwoniłam do wszystkich żadna z tych firm tam nie jeździ. Nie wiem dlaczego to nie jest małe miasto.
02 lipca 2013 20:33
Pola 1122 zobacz sobie tom-bus opole oni jezdzili z tamtej strony gdzie jestes zapytac możesz...pozdrawiam miłego wieczoru
02 lipca 2013 20:39
frezje

Pola 1122 zobacz sobie tom-bus opole oni jezdzili z tamtej strony gdzie jestes zapytac możesz...pozdrawiam miłego wieczoru

http://polonia.dk/announcements/show/48646 

Spróbuj jeszcze te firme.
04 lipca 2013 08:01
Dziękuję wszystkim. Jednak jadę pociągiem.
Pozdrawiam
18 sierpnia 2013 18:16
Ja tam do swojej pirwszej pracy pojade swoim autem. Jak mi zwrócą za benzynę...;)
18 sierpnia 2013 19:08
Ja jestem z Zachodniopomorskigo i jeżdże ze Stif Transem ale tym razem tez przyjechalam swoim autem , a że mam na gaz wyszlo taniej niz busem.
03 września 2013 17:42
Przewóz osób Polska Niemcy Polska. Rezerwacje telefoniczne POMORSKIE I ZACHODNIO-POMORSKIE
08 września 2013 16:16
Będe potrzebowała busa z Monachium -do- lub w okolice Poznania!!!Prosze o jakieś namiary!!!
09 września 2013 15:52
Ja ostatnio jechałam z Gostynia do Hamburga z EnergyTour i w sumie był ocałkiem okej.
22 września 2013 17:17
Przeczytałam dziś o wypadku polskiego busa w Niemczech. Wystarczyły mi dwa kursy minibusem, by przekonać się, że to jazda ekstremalna. To cud, że przy takich standardach usług małych firm przewozowych jest tak mało wypadków. Panowie zafundowali mi raz takie emocje, że obiecałam sobie: Nigdy więcej! Po pierwsze, robią rekordowo długie trasy w pojedynkę i bez odpoczynku. Po drugie plany rozwożenia ludzi są czasem takie, że ze przewiezli mnie ze środkowych Niemiec pod Alpy, by potem zawieżć nas pod Berlin i dalej w kierunku wiadomym. Koszmar. Do tego musiałysmy pana kierowcę niemal błagać by raczył się zatrzymać na siku. Kultura tych facetów to temat na margines, bo też daleko im do profesjonalizmu, bo przecież obsługują ludzi, a nie wiożą towar ciężarówką. Małe firmy nie gwarantują nam tego bezpieczeństwa jakie daje nam podróż dużym autobusem, gdzie zmieniają się kierowcy i znam dokładnie plan podróży. Tyle na temat. A Wy jakie macie doświadczenia?
22 września 2013 17:25
Od początku busem jeżdżę,kiedyś z inną firmą i tam faktyczniekierowcy byli chamscy a skoro tyle płacimy za bilet to przynajmniej grzeczni powinni byc.Teraz juz od dłuzszego czasu jeżdżę z ta samą firmą i w sumie jestem zadowolona.Bez przesiadania,postoje co 2 godziny.Nie podobaja mi się dwie rzeczy i na to zwracam uwagę -kiedy jadąc gadają przez komórkę no i oczywiście ,że jest jeden kierowca-ale wszystko ma plusy i minusy.Jadę krócej niż autokarem,nie przesiadam się,dojezdźam pod dom .Każdy wybiera jak mu wygodniej. Najchętniej latałabym samolotem ale za daleko mam w PL na lotnisko:(Jesli chodzi o czas to na jedno by wyszło.
22 września 2013 17:32
fado

Przeczytałam dziś o wypadku polskiego busa w Niemczech. Wystarczyły mi dwa kursy minibusem, by przekonać się, że to jazda ekstremalna. To cud, że przy takich standardach usług małych firm przewozowych jest tak mało wypadków. Panowie zafundowali mi raz takie emocje, że obiecałam sobie: Nigdy więcej! Po pierwsze, robią rekordowo długie trasy w pojedynkę i bez odpoczynku. Po drugie plany rozwożenia ludzi są czasem takie, że ze przewiezli mnie ze środkowych Niemiec pod Alpy, by potem zawieżć nas pod Berlin i dalej w kierunku wiadomym. Koszmar. Do tego musiałysmy pana kierowcę niemal błagać by raczył się zatrzymać na siku. Kultura tych facetów to temat na margines, bo też daleko im do profesjonalizmu, bo przecież obsługują ludzi, a nie wiożą towar ciężarówką. Małe firmy nie gwarantują nam tego bezpieczeństwa jakie daje nam podróż dużym autobusem, gdzie zmieniają się kierowcy i znam dokładnie plan podróży. Tyle na temat. A Wy jakie macie doświadczenia?

Ja mam bardzo podobne do Ciebie i wolę autokar.
22 września 2013 18:47
giunta

Ja mam bardzo podobne do Ciebie i wolę autokar.

Jasne też się zgadzam co z tego ze szybciej i spod domu pod dom,ale z aniołkiem na plecach.A pozatem ostatnio tak krecili tak jezdzili że ja myślałam że jestem na karuzeli łańcuchowej, mało tego patrzymy jesteśmy we Francji.No poprostu jaja.
22 września 2013 20:23 / 1 osobie podoba się ten post
Ja, osobiście jeździłam zarówno autokarami jak i busami do Niemiec i oczywiście wszystko ma swoje plusy i minusy. Od niedawna zostałam już tylko przy busach, ale też nieraz były dramatyczne sytuacje. Według mnie ważne jest, żeby znaleźc sobie jedną, stałą, dobrą firmę. Ja teraz jeżdże z jedną firmą z kulturalnym kierowcą i dobrze zaplanowanymi trasami ( dużo krótsze przejazdy niz autokarami). Ale to wszystko zależy od indywidualnych preferencji.