Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

04 grudnia 2014 19:08
Zofija

Ja gotuję bitki w kapuście (Spitzkohl) i ziemniaki. Mam nadzieję, że moja rozkapryszona PDP zje tę potrawę. Czasami to już ręce mi opadają. Na pewno doceni moje gotowanie jak wyjadę i córki będą zamawiać dla niej obiady cateringowe "Essen auf Reader" wrr.

Zofija !!!  a cos Ty taka ambitna !!!  Zrób brattkartofle, Esigsalattund Luft dazu ;-)))  i będzie smakowało, 
04 grudnia 2014 19:36
Dorka

jak przyrządzasz te buraczki na ciepło??

Buraczki ugotowane ucieram na tarce, podsmażam lekko na maśle, doprawiam solą, pieprzem i troszkę cukru.
Na koniec wyciskam sok z cytryny. 
Jeśli są zbyt rzadkie, dosypuję troszkę mąki.
Cały czas mieszam.
04 grudnia 2014 19:42 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Dorka,podam Ci przepis mojej pdp na buraczki: otwierasz słoik z poszatkowanymi buraczkami,otwierasz słoik z poszatkowaną marchewką,słodzisz obficie,wlewasz śmietane 30% i zjadasz na zimno :)))

to musze wyprobowac ,ciekawie brzmi ,ja na zimno zrobiłabym jak u nas w Polsce ,z cebulka ,oliwa ,sola i pieprzem ,a to jakas nowosc !!
04 grudnia 2014 19:45
Dorka

to musze wyprobowac ,ciekawie brzmi ,ja na zimno zrobiłabym jak u nas w Polsce ,z cebulka ,oliwa ,sola i pieprzem ,a to jakas nowosc !!

Proszę Cię,nie jedz w ten sposób zrobionych buraków hahahahahh Ja napisałam to jako żart,no proszę Cię :))))))) Moja pdp ma 91 lat i koniecznie chce gotować,ale często chrzani tak własnie jak te buraki.:)))
04 grudnia 2014 19:45
Zofija

Ja gotuję bitki w kapuście (Spitzkohl) i ziemniaki. Mam nadzieję, że moja rozkapryszona PDP zje tę potrawę. Czasami to już ręce mi opadają. Na pewno doceni moje gotowanie jak wyjadę i córki będą zamawiać dla niej obiady cateringowe "Essen auf Reader" wrr.

Jak Zofija robisz te bitki w kapuście?
04 grudnia 2014 19:47 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Proszę Cię,nie jedz w ten sposób zrobionych buraków hahahahahh Ja napisałam to jako żart,no proszę Cię :))))))) Moja pdp ma 91 lat i koniecznie chce gotować,ale często chrzani tak własnie jak te buraki.:)))

Hi hi znam taka co robiła kawę z jogurtu ,tez ciekawie brzmi ,hahhahahihii
04 grudnia 2014 19:48
Dorka

Hi hi znam taka co robiła kawę z jogurtu ,tez ciekawie brzmi ,hahhahahihii

No widzisz sama,lepiej nie wierzyć niemieckim przepisom :)))))))))))
04 grudnia 2014 19:49
Nic dzisiaj nie gotowałam, pomimo tego ze w domciu jestem. Nabiegłam sieęjak szczur w klatce. Rozmowa tu, rozmowa tam ;-////
04 grudnia 2014 19:49 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Dorka,podam Ci przepis mojej pdp na buraczki: otwierasz słoik z poszatkowanymi buraczkami,otwierasz słoik z poszatkowaną marchewką,słodzisz obficie,wlewasz śmietane 30% i zjadasz na zimno :)))

Jaja sobie robi Twoja Pdp. No nie jest to w żaden sposób zjadliwe.
Mogę Tobie współczuc?
04 grudnia 2014 19:52 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Jaja sobie robi Twoja Pdp. No nie jest to w żaden sposób zjadliwe.
Mogę Tobie współczuc?

Dziękuję Ci Amelko za wyrazy współczucia,oczywiście że tego świństwa nie zjadłam .
04 grudnia 2014 19:54
Mycha

Nic dzisiaj nie gotowałam, pomimo tego ze w domciu jestem. Nabiegłam sieęjak szczur w klatce. Rozmowa tu, rozmowa tam ;-////

A cóz to tak na sucho dzien przeminął ??hhah hiihiihi Bez ciepłej strawy ??
04 grudnia 2014 20:04
Dorka

A cóz to tak na sucho dzien przeminął ??hhah hiihiihi Bez ciepłej strawy ??

Po całym dniu latania, gadania i załatwiania mam teraz "strawę" chociaż niekoniecznie ciepłą.  Ufffff
04 grudnia 2014 20:09
Dziewczyny powiedzcie mi c gotowac babci wegance ?
04 grudnia 2014 20:58 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

Dziewczyny powiedzcie mi c gotowac babci wegance ?

Weganka czy tylko wegetarianka? Tak dla ścisłości pytam, bo czasami ludzie mylą te rzeczy..
04 grudnia 2014 21:02
salazar

Weganka czy tylko wegetarianka? Tak dla ścisłości pytam, bo czasami ludzie mylą te rzeczy..

weganka nooo, ryb tez nie chce a w sumie nie chce mi sie gtowac dla niej cos innegoa mi cos innego nooooo. ona najchetniej by jadla makaron z sosem pomidorowym. noo masakra. nigdy nie mialam problemu  gotowaniem a teraz ehhh