Zupa klopsikowa,mój debiut,zobaczymy czy będzie smakować.
Zupa klopsikowa,mój debiut,zobaczymy czy będzie smakować.
Ad.mojego obiadku gwizdany ze nie ma dzis obiadu i sie je co sie nawinie pod reke
Ad.mojego obiadku gwizdany ze nie ma dzis obiadu i sie je co sie nawinie pod reke
Moja ulubiona zupa jestem mistrzunio w tej materii ale robię nie z winem ale z sokiem cytrynowym. A tak poza tym ziemniaki ,jakieś tam mięso w sosie plus czerwona kapusta . Deser -budyń gotowiec zrobiny przez szwagierkę z chłopskiego mleka- ale nie smakuje mi bo mleko nie to trzeba. Jak krowa je to co nie powinna to mleko ma specyficzny smak ,którego nie niecierpię ( coś ala kiszonka).
u nie dzisiaj ryz i kurczak po seczuansku,w troszke okrejonej wersji;-;-;-
jak gotujesz ta zupe?
Oj,Renata nie strasz mnie takie wykwintne obiady w DE az strach, bo ja noga w gotowaniu.A jaki to kurczak?tylko nie pisz,że z piórami:))))
Raenata,zwyczajnie,starkowane warzywa,daje do wody,jak zaczną się gotować,do dorzucam małe klopsiki wielkości orzecha włoskiego i pokrojone ziemniaczki i gotuje wszystko razem,ja ziemniaczki będę już miękkie,dodaje ja w tym przypadku,żeby nadać zupię kwaskowatości 2 łyżki wody z kiszonych ogurków ,zabielam śmietaną i gotowe,dla koloru dodałam jeszcze trochę koperku,dziadek wzioł 3 dokładki,więc chyba dobre.
dziekuje nie gotowalam jeszcze musze sprobowac a skad masz wode z ogorkow?
Didusia,dawaj przepis następnym razem zrobię po twojemu.
Garnek, woda, ziele angielskie, liść laurowy.
Bulionetka drobiowa lub warzywna lub tylko wegeta.
Ziemniaki kroję na małe kosteczki ,gotuję w międzyczasie dodaję małe klopsiki obtoczone mąką.
Następnie dodaję słodką śmietanę z odrobią mąki( zazwyczaj załatwiam to blenderem aby nie było grudek) wllewam do garnka .
Dodaję soku cytrynowego i do smaku jescze raz wegetę i świeży koperek. Czasam jak mam czas to dodatkowo gotuję marchewkę i trę ją na duzych oczkach
Nie ma prawa nie wyjść. Acha do mięsa wieprzowego dodaję dodatkowo odrobinę sosu sojowego ciemnego.
Smacznego.