Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

11 listopada 2014 10:22
A ja mam jeszcze dla babci 2 pierożki , zupę gulaszową i kawałek lasagne :))) Taki mały bufet szwedzki :)))
11 listopada 2014 10:25 / 3 osobom podoba się ten post
Ciotka

A ja mam jeszcze dla babci 2 pierożki , zupę gulaszową i kawałek lasagne :))) Taki mały bufet szwedzki :)))

Tzw. odgrzewany, maly bufet szwedzki .-))
11 listopada 2014 10:28 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Tzw. odgrzewany, maly bufet szwedzki .-))

Ale za to jaki pyszny -Bio :))
11 listopada 2014 14:58 / 1 osobie podoba się ten post
Ugotowałam dzis babci zupę-krem pieczarkową na udku z kurczaka. Babcia zobaczyła pieczarki i powiedziała mi, że jeszcze nigdy nie jadła. Pewnie zapomniała jak zwykle. Do tego zrobiłam naleśniki z serem i musem jabłkowym. Z serem też podobno jeszcze nie jadła, ale jaj w tej wersji smakowało.
11 listopada 2014 17:26
Brattkartofle, cykoria a'la sałata, quark z czosnkiem i takimi tam ..... Deserek nie, bo dbamy linię.
11 listopada 2014 17:34 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie : NIC , na dwa dni ;)
11 listopada 2014 17:38
U mnie był makaron,marchewka na ciepło i smażona kiełbasa-zjadliwe:)
11 listopada 2014 19:14 / 3 osobom podoba się ten post
No to ja was zaskoczę,bo u mnie od dwóch dni można normalnie zjeść obiad nie lądując w wc:)
Wczoraj był obiad zrobiony przez córkę babci-wspaniale gorującą: były to mięsne kulki,z chudziutkiego mięsa,poprostu rozpływające się w ustach w białym sosie z kaparami,do tego ryż i mieszanka sałat.

Dziś była polędwica gotowana , szpecle , i soczewica w sosie- bardzo smaczne.
Zostało tej soczewicy na jutro i powiedziałam babci,że ją zjem bo wolę nie ryzykować czymś innym co będzie niezjadalne :))
No jaka zadowlona,że obiadu gotować nie trzeba,zaoszczędzi :))
12 listopada 2014 11:58 / 1 osobie podoba się ten post
Rotbarsch(mrożone filety z EDEKI)+kartofle z piekarnika+Weißkraut gotowa;)))
12 listopada 2014 12:06 / 1 osobie podoba się ten post
potrawka-pieczarki,cebula i papryka plus ryz;-
12 listopada 2014 12:07
Ja zrobiłam wątróbkę na obiad :)) ale mam mały problem bo ją własnie całą zjadłam :/- babcia dzisiaj nie je obiadu :))
12 listopada 2014 12:32
Brattwurst, weißkraut i ziemniaki
12 listopada 2014 12:38 / 1 osobie podoba się ten post
Ajvar sos z klopsikami do tego makaron świderki w jakiejś tam przyprawie . Deser budyń waniliowo-czekoladowy z bitą śmietaną( gotowiec)
12 listopada 2014 12:40
Frikadelki,ziemniaki i surówka z nusssalat i rzodkiewki
12 listopada 2014 12:45
Schabowy,ziemniaki i czerwona kapusta,bez deseru.Kotlety zostały,to jutro pokroje je paski,ugotuje makaron rurki al dante,upróżę ceulę z tym miąskiem,dodam śmietany,żeby zrobił się sosik,a potem do tego makaron,wymieszam i gotowe.Mam nadzieję,że wyjdzie.