Sentencje na dzień dzisiejszy #2

09 lipca 2015 13:40 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

kto jest jego autorem?

Max Ehrmann, Amelko.
Też nie wiedziałam, ale Anerik podała tu na forum, kilka stron wcześniej.
09 lipca 2015 16:42 / 1 osobie podoba się ten post
Binor

Max Ehrmann, Amelko.
Też nie wiedziałam, ale Anerik podała tu na forum, kilka stron wcześniej.

Istnieje wersja "słowno-muzyczna" w wyk. "Piwnicy pod Baranami". Jest chyba na Youtube.
09 lipca 2015 19:08 / 2 osobom podoba się ten post
09 lipca 2015 21:18 / 6 osobom podoba się ten post
Napisal ktos, ze pieniadze to nie wszystko. Jednakze....Pecunia non olet.(pieniadze nie smierdza)- Cyceronalbö:Na­wet i najmędrsi spośród ludzi chętniej widzą tych, którzy im pieniądze przy­noszą, niż tych, którzy do nich po pieniądze przychodza.czy:Młodzi ludzie wyob­rażają so­bie obec­nie,że pieniądze to wszys­tko. A gdy do­ras­tają, wiedzą, iż tak jest. - Oskar Wilde
09 lipca 2015 21:46 / 3 osobom podoba się ten post
amelka

Napisal ktos, ze pieniadze to nie wszystko. Jednakze....Pecunia non olet.(pieniadze nie smierdza)- Cyceronalbö:Na­wet i najmędrsi spośród ludzi chętniej widzą tych, którzy im pieniądze przy­noszą, niż tych, którzy do nich po pieniądze przychodza.czy:Młodzi ludzie wyob­rażają so­bie obec­nie,że pieniądze to wszys­tko. A gdy do­ras­tają, wiedzą, iż tak jest. - Oskar Wilde

amelko, dla mnie pieniadz jest potrzebny do przezycia, godnego przezycia, a kazdy wie co jest dla niego godne. Nigdy sie nie zgodze z tym, ze pieniadze to wszystko. Nasze zycie kiedys sie skonczy i nic ze soba nie wezmiemy, wiec nie warto walczyc w zyciu , tylko dla zdobycia jak najwiekszych pieniedzy. Dla mnie sa wartosci wyzsze niz kasa, doswiadczylam tego na sobie i wiem, ze mam racje
10 lipca 2015 07:17 / 7 osobom podoba się ten post
leni

amelko, dla mnie pieniadz jest potrzebny do przezycia, godnego przezycia, a kazdy wie co jest dla niego godne. Nigdy sie nie zgodze z tym, ze pieniadze to wszystko. Nasze zycie kiedys sie skonczy i nic ze soba nie wezmiemy, wiec nie warto walczyc w zyciu , tylko dla zdobycia jak najwiekszych pieniedzy. Dla mnie sa wartosci wyzsze niz kasa, doswiadczylam tego na sobie i wiem, ze mam racje

Jest w tym co napisalas Leni duzo racji, ale teraz musze juz isc do pracy, bo kocham pracowac i miec.
Bez pracy i pieniedzy nie wyobrazam sobie swojego zycia.
Wiekszosc doswiadczen jest znacznie bogatsza, gdy mam Geld w portfelu.
Pieniadz dodaje pewnosci siebie i stwarza wiele mozliwosci. Zmniejsza komplikacje zyciowe, ktorych niejednokrotnie sami przyczynkiem bylismy.
A tak w ogole, to
napisalam wczesniej taki piekny tekst, bo mnie "natchnienie najszlo", ale nacisnelam jakis nie ten klawisz i tekst zniknal.
Napisalam inny, ktory niezupelnie mnie sie do konca "pokleil" od rana.
Pozdrawiam i glowa do gory Leni. Milego dnia podczas zarabiania pieniedzy zycze
10 lipca 2015 20:08 / 5 osobom podoba się ten post
Polak jest jak bocian jego ojczyzna jest Polska ale leci za granice żeby przeżyć.
10 lipca 2015 21:33 / 2 osobom podoba się ten post
"Co masz zrobić dzisiaj-zrób jutro.
Co masz zjeść jutro-zjedz dzisiaj".
10 lipca 2015 21:56 / 1 osobie podoba się ten post
terka8

"Co masz zrobić dzisiaj-zrób jutro.
Co masz zjeść jutro-zjedz dzisiaj".

To zdjedz sniadanko teraz i obiadek
Bedziesz miala z glowy hii
Przepraszam, ze zacytowalam taki zarcik tylko
10 lipca 2015 21:58
Ona_Lisa

To zdjedz sniadanko teraz i obiadek
Bedziesz miala z glowy hii
Przepraszam, ze zacytowalam taki zarcik tylko

Spoko.Śniadanko i obiad mam zjedzone z tygodniowym wyprzedzeniem.
10 lipca 2015 22:13 / 2 osobom podoba się ten post
terka8

Spoko.Śniadanko i obiad mam zjedzone z tygodniowym wyprzedzeniem.:gwizdanie:

Znaczy, caly tydzien masz wolny.
11 lipca 2015 10:24 / 8 osobom podoba się ten post
Czasem człowiek sądzi,że ujrzał dno ludzkiej głupoty,ale spotyka kogoś dzięki komu dowiaduje się,że ta studnia nie ma jednak dna.(Minerwa)
11 lipca 2015 17:14 / 7 osobom podoba się ten post
Niektórzy ludzie mają tak nudne życie,
że muszą się wtrącać w twoje.
12 lipca 2015 08:19 / 5 osobom podoba się ten post
To chyba bedzie odpowiednie w tej chwili.
,,Zadna encyklopedia ,teoria ,studia ni praktyka,
Nie zastapi madrosci serca '')
12 lipca 2015 09:04 / 6 osobom podoba się ten post
Jest tylko jeden ratunek dla znęczonej duszy- miłość do drugiego człowieka...