Sentencje na dzień dzisiejszy #2

29 czerwca 2015 22:16 / 1 osobie podoba się ten post
ivetta

,,Jeżeli chcesz osiągnąć ambitny cel,
będziesz musiał podjąć pewne ryzyko''

......I  bedziesz musial ciezko na jego osagniecie pracowac.
30 czerwca 2015 07:18 / 6 osobom podoba się ten post
Gdy tylko mam czas,
by pojeździć sobie
na rowerze,
czuję się szczęśliwy.
Mogę jechać,
dokądkolwiek zechcę.
Jestem wolny niczym ptak.
Nie można być
szczęśliwym
jeśli nie jest się
WOLNYM
Krzysiek, 9lat
Zdjęcie
30 czerwca 2015 07:55 / 2 osobom podoba się ten post
anerik

Gdy tylko mam czas,
by pojeździć sobie
na rowerze,
czuję się szczęśliwy.
Mogę jechać,
dokądkolwiek zechcę.
Jestem wolny niczym ptak.
Nie można być
szczęśliwym
jeśli nie jest się
WOLNYM
Krzysiek, 9lat
Zdjęcie

Mam to samo :)
30 czerwca 2015 11:21 / 2 osobom podoba się ten post
ptaszek

Bo, nasze serca są nadal mlodziutkie!!!
30 czerwca 2015 12:21 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

......I  bedziesz musial ciezko na jego osagniecie pracowac.

Nic nie ma za darmo ,a jak się coś samemu osiągnie jak radość.
30 czerwca 2015 12:45
30 czerwca 2015 13:28
Co nas nie zabije,to nas wzmocni.
30 czerwca 2015 16:17 / 2 osobom podoba się ten post
ptaszek

Mam nieco wiecej niz 9, a nadal czuje to samo co Krzysiek.
30 czerwca 2015 16:32 / 4 osobom podoba się ten post
ivetta

Gdy stos obietnic i słów pustych kupa,
tam w miejscu gęby zwykle bywa d....a.

Sorry za spostrzezenie, ale gdyby w rzeczy samej tak sie robilo, to niewielu ludzi mialoby po jednej dupie tylko.
30 czerwca 2015 17:42
to tak jak ,i ja :)
02 lipca 2015 07:16 / 3 osobom podoba się ten post
wczoraj to po raz pierwszy przeczytałam, jak dla mnie to rewelacja......

Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu - pamiętaj jaki pokój może być w ciszy. Tak dalece jak to możliwe nie wyrzekając się siebie, bądź w dobrych stosunkach z innymi ludźmi. Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchaj też tego co mówią inni, nawet głupcy i ignoranci, oni też mają swoją opowieść. Jeśli porównujesz się z innymi możesz stać się próżny lub zgorzkniały, albowiem zawsze będą lepsi i gorsi od ciebie.

Ciesz się zarówno swymi osiągnięciami jak i planami. Wykonuj z sercem swą pracę, jakakolwiek by była skromna. Jest ona trwałą wartością w zmiennych kolejach losu. Zachowaj ostrożność w swych przedsięwzięciach - świat bowiem pełen jest oszustwa. Lecz niech ci to nie przesłania prawdziwej cnoty, wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów i wszędzie życie pełne jest heroizmu.

Bądź sobą, a zwłaszcza nie zwalczaj uczuć: nie bądź cyniczny wobec miłości, albowiem w obliczu wszelkiej oschłości i rozczarowań jest ona wieczna jak trawa. Przyjmuj pogodnie to co lata niosą, bez goryczy wyrzekając się przymiotów młodości. Rozwijaj siłę ducha by w nagłym nieszczęściu mogła być tarczą dla ciebie. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.

Jesteś dzieckiem wszechświata, nie mniej niż gwiazdy i drzewa, masz prawo być tutaj i czy jest to dla ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest taki jaki być powinien.

Tak więc bądź w pokoju z Bogiem, cokolwiek myślisz i czymkolwiek się zajmujesz i jakiekolwiek są twe pragnienia: w zgiełku ulicznym, zamęcie życia, zachowaj pokój ze swą duszą. Z całym swym zakłamaniem, znojem i rozwianymi marzeniami ciągle jeszcze ten świat jest piękny. Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy.
Autor: Max Ehrmann
02 lipca 2015 07:17 / 5 osobom podoba się ten post
anerik

wczoraj to po raz pierwszy przeczytałam, jak dla mnie to rewelacja......

Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu - pamiętaj jaki pokój może być w ciszy. Tak dalece jak to możliwe nie wyrzekając się siebie, bądź w dobrych stosunkach z innymi ludźmi. Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchaj też tego co mówią inni, nawet głupcy i ignoranci, oni też mają swoją opowieść. Jeśli porównujesz się z innymi możesz stać się próżny lub zgorzkniały, albowiem zawsze będą lepsi i gorsi od ciebie.

Ciesz się zarówno swymi osiągnięciami jak i planami. Wykonuj z sercem swą pracę, jakakolwiek by była skromna. Jest ona trwałą wartością w zmiennych kolejach losu. Zachowaj ostrożność w swych przedsięwzięciach - świat bowiem pełen jest oszustwa. Lecz niech ci to nie przesłania prawdziwej cnoty, wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów i wszędzie życie pełne jest heroizmu.

Bądź sobą, a zwłaszcza nie zwalczaj uczuć: nie bądź cyniczny wobec miłości, albowiem w obliczu wszelkiej oschłości i rozczarowań jest ona wieczna jak trawa. Przyjmuj pogodnie to co lata niosą, bez goryczy wyrzekając się przymiotów młodości. Rozwijaj siłę ducha by w nagłym nieszczęściu mogła być tarczą dla ciebie. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.

Jesteś dzieckiem wszechświata, nie mniej niż gwiazdy i drzewa, masz prawo być tutaj i czy jest to dla ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest taki jaki być powinien.

Tak więc bądź w pokoju z Bogiem, cokolwiek myślisz i czymkolwiek się zajmujesz i jakiekolwiek są twe pragnienia: w zgiełku ulicznym, zamęcie życia, zachowaj pokój ze swą duszą. Z całym swym zakłamaniem, znojem i rozwianymi marzeniami ciągle jeszcze ten świat jest piękny. Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy.
Autor: Max Ehrmann

to Desiderata jest....towarzyszy mi od 6 lat...
02 lipca 2015 08:52 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

to Desiderata jest....towarzyszy mi od 6 lat...

"...z całym swym zakłamaniem, znojem i rozwianymi marzeniami, ciągle jeszcze ten świat jest piękny.
Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy."
Towarzyszą mi te słowa od 20 lat......
Pozdrawiam Aniu.
02 lipca 2015 09:03 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

"...z całym swym zakłamaniem, znojem i rozwianymi marzeniami, ciągle jeszcze ten świat jest piękny.
Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy."
Towarzyszą mi te słowa od 20 lat......
Pozdrawiam Aniu.

i nawzajem pozdrawiam....
02 lipca 2015 09:53 / 11 osobom podoba się ten post
" Nie ten mocny, kto burzy

lecz ten, który podpiera

Nie ten co łzy wyciska,

lecz ten co wyciera.

Człowiekiem najszlachetniejszym

w całym ludzkim tłumie'

jest ten kto oprócz łez własnych