Zakupy #2

09 kwietnia 2015 17:42 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Byłam dziś na terapii odstresowującej :)

no prosze jak się rozpuściłaś, tylko zmiana stelli na lepszą i proszę jakie szybkie efekty, wiśnie w żelu, ciasteczka kokosowe, serniczki i zakupy
ja też dzisiaj byłam ale w Secondo, to taki spory secondhand, są tam ciuchy i meble, zakupiłam dwie koszulki na lato :))
09 kwietnia 2015 19:02 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Kurcze a to moje !!! dzisiejsze zakupy ;-///

Wychodzi na to, że nie zasłużyłam sobie na nic innego.

Uwielbiam tę musztardę:)
Dzisiaj trochę latałam po sklepach i oglądałam ciuszki, muszę sprecyzować, co chcę kupić, bo jak się rozkręcę , to wszystkie moje postanowienia wezmą w łeb:)
09 kwietnia 2015 19:25 / 2 osobom podoba się ten post
Moja dzisiejsza zdobycz. Cały komplet mi się podobał - wielkanocne talerze, filiżanki, podstawki do jajek, ale zdołałam się pohamować i tylko ten talerz do jajek nabyłam. 
09 kwietnia 2015 19:31 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Kupione ot tak na probe.Świeczka zapachowa

Normalnie niczym rakieta:)
09 kwietnia 2015 19:35 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Byłam dziś na terapii odstresowującej :)

Jak szaleć to bez kasku:)
I widzę, że DM też masz. 3 produkty z tych - balsam, żel pod prysznic i żel do twarzy mam też przetestowane:) Balsam dobrze nawilża - mam go właśnie na wykończeniu. Tylko tak średnio pachnie, ale jak na produkt z mocznikiem to i tak jest supcio:) Moja babcia ma krem z mocznikiem do rąk z Aldi i tak capi, że jak mnie dotknie, to ja też tym paskudztwem śmierdzę. 
09 kwietnia 2015 21:57
wichurra

Moja dzisiejsza zdobycz. Cały komplet mi się podobał - wielkanocne talerze, filiżanki, podstawki do jajek, ale zdołałam się pohamować i tylko ten talerz do jajek nabyłam. 

Piękny gdzie kupiłaś i za ile , jeśli to nie tajemnica 
09 kwietnia 2015 22:15
gosiek_

Piękny gdzie kupiłaś i za ile , jeśli to nie tajemnica 

Dziękuję:)
Już od zeszłego roku mi to wpadło w oko, ale jakoś nie kupiłam.
Ale pamiętałam i odczekałam do tegorocznych obniżek.

Kupione w Designer Outlet Neumünster, sklep Vielleroy&Boch. Widzę, że na ich stronie internetowej też ta sama cena na ten talerz jest. Jeżeli więc masz gdzieś Vielleroya to pewnie talerz będzie dostępny. Zapłaciłam 17,50. 

Tutaj reszta kolekcji - http://www.villeroy-boch.de/shop/catalogsearch/result/?q=farmers+spring
09 kwietnia 2015 22:23
Mycha

Kurcze a to moje !!! dzisiejsze zakupy ;-///

Wychodzi na to, że nie zasłużyłam sobie na nic innego.

Mycha, bójsięboga, śniadaniowe bułeczki tym smarujesz, czy co ;)?
10 kwietnia 2015 09:24
salazar

Mycha, bójsięboga, śniadaniowe bułeczki tym smarujesz, czy co ;)?

Ja tę musztardę bardzo lubię a w PL jej nie widziałam. Może któś mi podpowie, gdzie jest takie miejsce w którym można ją u nas kupić.  Jak zobaczyłam jakie zakupy dziewczyny porobiły to mi się śmiać chciało - z moich. Ja jestem w małej miejscowości i żeby cokolwiek z ciuchów kupić muszę jechać 45 minut pociągiem do Offenburga. Owszem byłam, nawet dwa razy, zakupy zrobiłam ale to nie to co sklepy na miejsu.
A że tym razem nie zaszaleję z ciuchami to zabiorę do domu "spożywkę" i jakąś chemię. Bo coś trzeba tachać w tych walizkach. Musztarda jest warta dźwigania ;-)))  jeszcze dokupię ze 2 słoiki, będzie zapas dla domu ;-))

10 kwietnia 2015 12:38
Myszko, ta musztarda jest łagodna czy ostra ?
W Rewe ew. w Aldi można ją kupić ? ( w pobliżu mam tylko te dwa spożywczaki).
10 kwietnia 2015 13:19
He, he, mycha, ja też czasami ją wożę, ale kupuję dwa malutkie słoiczki i jest w zestawie z Weisswurstem dla mojego brata i dla pary przyjaciół. Z tego co wiem, to oni ją mieszają z normalną musztardą i tak jedzą.. Ja jej nie znoszę i w ogóle się dziwię, jak można taki ulepek z wędliną jeść ;).

Bieta, to jest słodki ulepek, w ciemno raczej nie kupuj, bo to jest specyficzny smak :). W Bawarii tylko z Weisswurstem ją jedzą, brrr, i jedno i drugie ;).
10 kwietnia 2015 13:21
salazar

He, he, mycha, ja też czasami ją wożę, ale kupuję dwa malutkie słoiczki i jest w zestawie z Weisswurstem dla mojego brata i dla pary przyjaciół. Z tego co wiem, to oni ją mieszają z normalną musztardą i tak jedzą.. Ja jej nie znoszę i w ogóle się dziwię, jak można taki ulepek z wędliną jeść ;).

Bieta, to jest słodki ulepek, w ciemno raczej nie kupuj, bo to jest specyficzny smak :). W Bawarii tylko z Weisswurstem ją jedzą, brrr, i jedno i drugie ;).

Tu zgadzam się . Niejadalne , jak dla mnie. Spróbowałam - nie wiem czemu mówią, że to rarytas.
10 kwietnia 2015 14:28
salazar

Nie lubię ostrej musztarczy, w Pl kupuję musztardę lub krem z gorczycy i miodem np. z Kamisa , Develey. 

10 kwietnia 2015 14:32 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Nie lubię ostrej musztarczy, w Pl kupuję musztardę lub krem z gorczycy i miodem np. z Kamisa , Develey. 

Bieta, ten wynalazek niemiecki w ogóle nie przypomina w smaku musztardy.. Są też takie malutkie słoiczki, to kup i spróbuj, może akurat Ci podejdzie?
13 kwietnia 2015 19:30 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiejsze zakupy:)