28 października 2014 14:25 / 10 osobom podoba się ten post
BinorMuszę Wam powiedzieć, że nigdy niczego na podróż do jedzenia ze sobą nie zabieram. Bez względu na to, ile godzin jadę.
Za to mam zawsze butelkę wody mineralnej niegazowanej, aż całe 0,33l, a i tak prawie połowa picia mi zostaje.
Dlatego tak postępuję, gdyż zawsze jadę nocą, a przecież w domu również w nocy nie jem:-). Ale to tylko takie moje kuku na muniu i nikomu takiego postępowania w podróży nie polecam;-).
Binorku ! Następnym razem proszę zabierać coś do żarełka choćbyś nie musiała jeść e, ale będzie w torebce !!!! W tym roku jak jechałam do L. jechała babeczka , super odstrojona , jakiś garnitur , na wierzchu coś w stylu płaszczyka , na głowie " ozdobny "beretek .... no , rzucała się w oczy - nie ma to tamto !.. Ledwie żeśmy przekroczyli granicę D. zaczęła się trząść , pojękiwać .... wszyscy chcieli jej pomagać , wzywać pogotowie ! Siedziała blisko , więc pytam , czy jest diabetykiem ? - nie , mówię do niej , że nie musi być , ale jak cukier spada to czasem tak się można czuć ! Pytam dalej , czy ma pani ssanie w żołądku takie jakby głód ? tak ! .... Nie miała nic do jedzenia , na podróz wzięła tylko małą mineralną !... Ktoś jej podał kanapki , ktoś jakąś butelkę z piciem . Poprosiłam kierowcę , żeby rozpuścił dużą ilość cukru w wodzie i jej to dał , żeby choć łyk złapała !... wypiła ten cukier , popiła wodą , zaczęła jeść kanapki ....widać było jak się lepiej zaczynała czuć .... Odpitoliła się na podróż jak stróż na Boże Ciało , ale do jedzenia nic nie wzięła !.... Czasem lepiej wyrzucić , ale koniecznie coś pod ręką trzeba mieć !..... Dla wyjaśnienia : nie jestem diabetykiem , kontroluję się ze względu na " tradycję rodzinną " , ale czasem kiedy jestem zmęczona , przepracowana zdarza mi się tak robić , zimne poty , ssanie żołądka ( tzw. wilczy głód) i po zmierzeniu poziomu cukru mam poniżej normy , wtedy szybko coś słodkiego ...... Binorek , bierz chociaż ciastka , batoniki , ale bierz !.... mówi Ci to córka , zmarłego w latach 70-tych diabetyka , którego złapała ' "śpiączka cukrzycowa " !!!!!-:)