Na wyjeździe

01 czerwca 2013 22:58 / 1 osobie podoba się ten post
Witam całe Opiekunkowo po trzech tygodniach urlopu powróciłam do pracy.I co tu zastałam?Koleżanki i Koledzy sprzedali słońce i zostawili tylko zimne i deszczowe dni:):)
01 czerwca 2013 23:16
misiekFfm

A u mnie dzisiaj drugi dzień "wojny". Od wczoraj we Frankfurcie trwają demonstracje przeciwko polityce banków i przeciwko kapitalizmowi w ogóle. Wczoraj podawano, że było około 3 tys. demonstrantów, dzisiaj chyba nie mniej. Dochodzi do ostrych starć z policją. Całe centrum miasta "zaszperowane". Nie ma gdzie pójść na spacer. Wyszedłem dzisiaj tylko na zakupy. Ciągle słychać syreny radiowozów, a nad moim domem od paru godzin "wisi" policyjny helikopter. Dodatkową "atrakcją" jest to, że na mojej ulicy zbierają się odwody policji i co rusz zajeżdżają i odjeżdżają kolumny samochodów z różnymi "sonderkomandami". Mam nadzieję, że może jutro już się uspokoi.
Czasami lepiej być na prowincji.

A moze to łapanka?
01 czerwca 2013 23:54
kasia63

Moja babuszka jak ma gości zachowuje się normalnie - wczoraj to mnie zaskoczyła pozytywnie:)Przyjechała jej znajoma z córką i synem nastolatkiem,kawę zrobiłm ,ciastka oni przynieśli,dla mnie też.Ja nigdy z gośćmi nie siedzę a że ciepło było wczoraj to wyszłam przed dom podzwonić i zapalić.Wracam i słyszę jak ta znajoma pyta czy babuszka mi w domu pozwala palić.A ona ze swiętym oburzeniem mówi ,że absolutnie,ja tylko na dworze!Prawda jest taka ,że sobie obie w domu palimy:)bo babuszka kopci jak smok i mi pozwoliła:).Pojechali a ona do mnie -słyszałaś?Oj bedę musiała się przez te kłamstwa dziś dłużej modlić:)

Super masz babcie wesoła to jest wazne nie ma sie czym przejmowac fajnie:))))
01 czerwca 2013 23:58
annaM

Witam całe Opiekunkowo po trzech tygodniach urlopu powróciłam do pracy.I co tu zastałam?Koleżanki i Koledzy sprzedali słońce i zostawili tylko zimne i deszczowe dni:):)

Od jutra ma byc słonce pociszmy sie ze bedzie ciepło:))))))))))))))))))))))))
02 czerwca 2013 00:02
Wiecie dziewczynki i chłopcy nie wiem jak to robice ja o tak poznej porze wchodze na forum i to nie wszedzie rano troche w dzien szans nie ma chyba ze ktos z rodzinki przyjedzie ale jakos poradze bo inaczej kota dostane:)))))))))))))))))) Dobranoc wszystkim:))))
02 czerwca 2013 06:24
czesc wszystkim w ten niedzielny poranek i narazie niezbyt ciekawy ;)
02 czerwca 2013 06:30
Haalllo ktos tu dzisiaj jest??? oj chyba wszyscy jeszcze śpią bo tylko ja widnieje jako zalogowana
02 czerwca 2013 06:39
Magmab witaj, ja też jestem już nieśpiąca!

Manuela, niektórzy z nas mają miejsca z dużą ilością wolnego czasu, dlatego możemy brykać na forum o różnych porach.

Zjadłam sobie rano loda w polewie czekoladowej, z posypką z migdałów, mniam, mniam! Nie ma wbrew powszechnej opinii dużo kalorii, poniżej 300. Codziennie notuję sobie zeszycie kalorie i staram się nie przekraczać 1300, co mi się najczęściej udaje, ku memu radosnemu zdumieniu! W ten sposób człowiek chudnie co prawda dość wolno, średnio kilogram tygodniowo, lecz za to prawie bezboleśnie.

Co miłego planujecie dzisiaj zrobić dla siebie?
02 czerwca 2013 06:53
Dzien dobry rannym ptaszkom. Ja dzis planuje zrobic sobie kanapeczki na droge, wsiasc do autobusu firmy Sndbad i pooojechac do domu.
02 czerwca 2013 06:57 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Wiecie dziewczynki i chłopcy nie wiem jak to robice ja o tak poznej porze wchodze na forum i to nie wszedzie rano troche w dzien szans nie ma chyba ze ktos z rodzinki przyjedzie ale jakos poradze bo inaczej kota dostane:)))))))))))))))))) Dobranoc wszystkim:))))

dzien dobry - wiesz z tym laptopem to tak jak z papierosami masz dwa wyjscia albo robisz to otwarcie i sie przyzwyczaja pacjent i rodzina albo sie chowasz i masz przgrane.Moj laptop stoi w kuchni na stole mam cos ciekawego to pisze nie mam to czytam;ogladam,szukam informacji.Poniewaz nie mam taniego polaczenia z krajem dzwonie ze skypa i do mnie tez dzwonia na skyp mam wykupiona opcje na domowe.A kota to mam Stupsi sie nazywa i chce ze mna spac w lozku a ja nie protestuje bo lubie jak kicius mruczy, robi sie swojsko i domowo.Ale juz za kilka dni moj domowy zwierzyniec mnie dopadnie bede lizana i drapana na powitanie.
02 czerwca 2013 07:10
Witam w niedzielny poranek,pochmurno ale na szczęście nie pada,powiedzcie mi po jakiego czorta ja tak wstaje dziś wcześnie,przecież mam wolne,hi,hi,no ale wypije z dziadkami kawkę i idę do koleżanki na obiadek to jest jakieś 45 minut,więc przy okazji spacerek sobie zrobie,miłej niedzieli.
02 czerwca 2013 07:13
Też witam i też z rana. Pogoda do DDD. Wczoraj myślałam, że do rosołu się rozbiorę a dzisiaj bez kurtki nie ma co wychodzić. Kurcze gdzie ja biedna trafiłam ??
02 czerwca 2013 07:28
Asik

Dzien dobry rannym ptaszkom. Ja dzis planuje zrobic sobie kanapeczki na droge, wsiasc do autobusu firmy Sndbad i pooojechac do domu.

No to wielu miłych chwil w kraju "węgla i stali, i sosny i konwalii" jak pisał Gałczyński, dodając "grudka twej ziemi w ręku świeci nawet po ciemku". A kiedy wracasz, bo będzie tu brakować Twoich dowcipnych postów...

Czy ktoś biegły w niemieckim może mi bardziej szczegółowo powiedzieć, o co toczą się boje demonstrantów we Frankfurcie? Kilka dni temu oglądałam sobie wiadomości na BBC w akcie rozpaczy przeciw anomalii pogodowej, bo zwykle tego nie robię. I cóż tam widzę? Pprzepychanki młodzieży z policją we Francji. A czemuż to? Bo w Monpelier zawarli związek małżeński dwaj homoseksualiści i w całym kraju były z tego powodu protesty. O ile dobrze zrozumiałam, było to pierwsze małżeństwo zawarte oficjalnie. A pisze się w naszych gazetach jaka to straszna homofobia panuje w Polsce - natomiast o toleranycjnej rzekomo Francji cicho...
02 czerwca 2013 07:40
Dzien dobry Witam ja dzis to za duzo nie planuje moze jakies ciasto zrobie nie obiadek od wczoraj jeszcze mam chyba ze jak panienka wstanie i wymysli cos innego a teraz jakas kawke trzeba wypc małe co nieco zjesc słonce probuje sie przebic to moze jakos bedzie a jak Hogatka troche nam poczaruje to bedziemy sie opalac ,tez trzeba zucic troche kilo wiec chyba wezme przykład z Romany i zaczne kalorje liczyc,papierosy zuciłam to moze kilogramow tez mi sie uda .Z tylm lapkiem w kuchni to by było nawek dobrze ale moja paniusia obraziła by mi sie woli zeby z nia bezczynnie ogladac telewizor po kilka razy ten sam program jak wczoraj  Heleny Fiszer z Hansem nie było by tego a to on niby potrzebuje opieki ona niby sama funkcjonuje ale sie rozpisałam uffffffffffff moze bedzie chwila tez wykozystam kazda no u mnie nie ma kto pomruczec i połozyc sie w nuszki nie ma zwiezatek to miłego dnia zycze wszystkim EEEE chyba tyczke trzeba wziasc i chmurki rozganiac co wy na to hehehehehe:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
02 czerwca 2013 07:41
Z tego co wiem to Francja przyznała homoseksualistom prawo do adopcji dzieci.