Na wyjeździe

30 maja 2013 19:47 / 7 osobom podoba się ten post
Dyskusja była burzliwa
Jej skutki zaś opłakane
Wieczorem się okazało
Że mam u Mleczko przesrane:(

I jak tu wierzyć kobiecie
Kiedy dostaje focha
A jeszcze kilka dni temu
Pisała,ze mnie kocha...........

Więc żyć z tym jakoś będę
Nadzieji mając wiele
Że wszyscy na tym forum
To jednak przyjaciele:)
30 maja 2013 20:31 / 1 osobie podoba się ten post
A ja mam pewną propozycję. Zauważyłem, że w czasie mojej banicji powstał na forum temat "Cudze chwalicie, swego nie znacie". Temat bardzo ciekawy, ale jakoś ostatnio zapomniany.
Chętnie w nim coś napiszę, ale chciałbym założyć jeszcze jeden, podobny temat. Wiele osób z forum było bądź jest w ciekawych miejscach w Niemczech i nie tylko. Ja mogę się pochwalić, że sporo po Niemczech i innych krajach podróżowałem i zobaczyłem dużo ciekawych rzeczy.
Często przebywamy w jakimś mieście, czy okolicy i nie wiemy co jest tam godne zobaczenia. Podzielmy się może swoimi wrażeniami z zagranicznych wojaży, nie zaniedbując jednak naszego pięknego kraju.
Ciekawy jestem skali zainteresowania takim tematem i proszę o opinie.
Może tytuł " Swoje chwalicie, cudzego nie znacie"?

30 maja 2013 20:44
misiekFfm

A ja mam pewną propozycję. Zauważyłem, że w czasie mojej banicji powstał na forum temat "Cudze chwalicie, swego nie znacie". Temat bardzo ciekawy, ale jakoś ostatnio zapomniany.
Chętnie w nim coś napiszę, ale chciałbym założyć jeszcze jeden, podobny temat. Wiele osób z forum było bądź jest w ciekawych miejscach w Niemczech i nie tylko. Ja mogę się pochwalić, że sporo po Niemczech i innych krajach podróżowałem i zobaczyłem dużo ciekawych rzeczy.
Często przebywamy w jakimś mieście, czy okolicy i nie wiemy co jest tam godne zobaczenia. Podzielmy się może swoimi wrażeniami z zagranicznych wojaży, nie zaniedbując jednak naszego pięknego kraju.

No masz rację z tym tematem.... Bywamy w wielu ciekawych miejscach więc może warto o nich opowiedzieć...
30 maja 2013 20:47
Znalazłem przed chwilą dwa ciekawe artykuły w polskim internecie. Polecam ich przeczytanie, bo mogą dotyczyć przynajmniej części z nas.
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/deutsche-welle-w-onecie/europa-sie-barykaduje-mozliwe-przywrocenie-kontrol,1,5529258,wiadomosc.html

http://biznes.onet.pl/praca/na-czarno-w-niemczech,18493,5526463,5451429,463,1,news-detal
30 maja 2013 21:03
kasia63

Trafiłaś Wichurra- szkoda,że tak zareagowała koleżanka.Dyskutujemy tutaj na różne tematy ,nie zawsze się ze sobą zgadzamy -ja tam się na nikogo nie obrażam,każdemu przeciez wolno mieć swoje zdanie na dany temat.Ale jak to mówią-zawsze jest ten pierwszy raz.Mleczko Ty się nie obrażaj i pisz.Najwyżej się znów będziemy sprzeczać:):):)

i znow klamiesz dobrze sie z tym czujesz?a co do milosci to jak wiesz ze jest slepa.Moze jeszcze napisz jakis rym bedzie Ci sie lepiej spalo.
30 maja 2013 21:07
Mleczko47 - o co Ci chodzi tym razem?????
30 maja 2013 21:09
Misiu, a nie znalazłeś gdzieś artykułu, jak to fajnym opiekunkom w wieku 50+ rozdają za darmo pierścionki z brylantami? A wyjątkowo też młodszym? Taki nawet o północy chętnie przeczytam! Natomiast wieściom smutnym i groźnym mówię-PRECZ! Fajny film dzisiaj widziałam, chociaż bez momentów. O wsi w Szwabii, gdzie proboszczem jest wielki i wesoły, mówiący dobrze po niemiecku Murzyn z Konga. Lubią go tam, razem z parafianami zbudowali i wyposażyli przychodnię u niego w Afryce. Zróbmy czasem na naszym forum deszcz pozytywnych informacji, co? Co tam deszcz - ulewę! Kasia, dziękuję za poradę, by babci dawać gotowany ryż, jeśli nie chcemy mieć przygód w pampersie. TO działa!!!!
30 maja 2013 21:09
misiekFfm

Zbyt podobnie brzmią, będą się mylić. Oczy niby się ma ale..... Jakoś ciekawiej trzeba nazwać.
30 maja 2013 21:12
Romana -działa i to znakomicie:) Tylko wiesz,nie za często,żeby się na odwrót nie porobiło:)
30 maja 2013 21:12
Misiu, mamy zaczęty dział - nasze podróże, ulubione miejsca. Jeśli chcesz pisać nie tylko o D., to może nie warto mnożyć tematów?
30 maja 2013 21:15 / 1 osobie podoba się ten post
A u mnie powiało południem Europy.
Wrócił sąsiad, stary druh Don Pedro.
Tak, tak - ten sam, który Miśkowi przedmuchiwał flet.
Chyba nabrał sił w tej swojej Hiszpanii, bo tak "podkręcił" telewizor, że mam darmowe lekcje hiszpańskiego.

30 maja 2013 21:18
Ludziska znacie jakieś kwiaciarnie wysyłające kwiaty z Polski do Niemiec??
30 maja 2013 21:20
Misiu, zamień się ze z mną, ja bym się ucieszyła! U mnie w tv tylko angielskie BBC oprócz niemieckiego charczenia i warkotu, a tak by się czasem posłuchało jakiejś innej, ładnej, nie tylko angielskiej mowy...
30 maja 2013 21:21
Joasia

Jest sieć poczt kwiatowych,wysyłają do wielu krajów unii i nie tylko
30 maja 2013 21:21
Joasia

Poszukaj na necie poczty kwiatowej  w Twoim mieście.