Miło ,ze mnie czytacie kobitki :)
Co do ubezpieczenia przewóz zwlok ...to darujmy sobie ,jak pakiet to obejmuje,to i owszem niech bedzie ,ale nie wymaganie takowego zaraz ekstra- ups., nie jestem ani młoda ,ani dojżała :P mam 52lata ,ale nie wybieram sie jeszcze wzaświaty,a z tego co wiem to Niemcy i Polska są w Uni ,to niech sie martwia żywi :P
wracam do tematu mojego przyjazdu do nowej pracy
jade i boje sie ,kobitki poznane w busie( jeżdze małymi busami, bo zabierają mnie z domu i dowożą pod adres) pocieszaja ,daja telefony ,ze za taka kase to robiły 10lat temu:) buuu
ja niby tez zaczynałam od takich pieniedzy,po czasie dorobiłam się wiekszych
ale trudno obiecałam i juz jadę
na miejscu przywitała mnie kobitka ,która nie jest opiekunką tylko na pare dni zastępuje poprzedniczke
dziwne
szybko mówi co i jak ,pokazyje to co wie,przedstawia mnie podopiecznej...( miała być babunia milutka,a jesr cherszt kobieta)
i wreszcie pojawia sie pośredniczka ,zaraz córka babci
oddaja mi kasę za przewóz(mniej niż było wcześniej)
szybkie przez posredniczke wypełnienie czegos ,nic mi nie mówi co to ale spisuje z mojego dowodu i ubezpieczenia cos ... wyglada to jakby fachowo ...firmowo...
Ot wiecej gadania po niemiecku ,niż fachowej informacji w moim jezyku...
przyznam sie ,ze mój niemiecki jest nijaki ...
duzo rozumie ,mniej mówię ...ale jakoś sobie radzę
wszyscy jak zauważyłam świetnie się czuli
tylko ja i ,,babcia'' byłysmy przerażone - nowym
Zostałysmy we dwie
Oma juz chciała do łozka ,nie miałam pojecia jak ,bo i nikt mi nie pokazał ,były wazniejsze sprawy.....Ona mi pokazywała ,a ja jej pomagałam ,ufff jest w łożku...pozegnanie i pot z czoła -nareszcie mogę złapać oddech
Troche sie rozpakowałam
dostałam nowego szoku...owszem łazienka jest na pietrze...wanna ,umywalka .....ale kurde nie ma kibla
łozko młodzieżowe -małe ..ojojoj
trudno ,przeciez nie jestem tutaj na wiecznośc -zobaczymy co dalej
nastawiłam budziki mam wtawać rano o 7
jak horror przezyłam
usłyszałam krzyk,wrzask....!!!!!
a miała być miła bez chorób,nie było mowy o nocnym wstawaniu
zobaczyłam zegarek była 3 w nocy!!!
c.d.n