Mnie wyslij meilem te pierogi,zjem każdą ilość i z każdym farszem :))
Moja babcia robiła pierogi z serem i dodawała suszonej mięty,ja tez tak robię bo są nieludzko pyszne,ale tylko z Twoim ciastem Kasieńko:)
Mnie wyslij meilem te pierogi,zjem każdą ilość i z każdym farszem :))
Moja babcia robiła pierogi z serem i dodawała suszonej mięty,ja tez tak robię bo są nieludzko pyszne,ale tylko z Twoim ciastem Kasieńko:)
ja bylam pierwsza ale ze to Ty to sie podziele :)
To ja sie tez pochwalę to są uszka z grzbami- wprawdzie z ubiegłego roku ale w ym roku beda identyczne.Dlatego,że kieliszek jeszcze sie nie zbił:):)
Mleczko!!! Dla mnie to prawdziwe, najprawdziwsze z prawdziwych dzieło. Ja pierdziu, alez trzeba miec samozaparcia w sobie zeby takie malusienkie, blizniaczo podobne uszka zrbic?! CUDO!! Ja tam robie z lenistwa i nieumiejętnosci takie, ze jak jednego zeżra, maja dosc!
Prosze Cie o szczególy, jak sie takie uszeczka lepi????
Margolcia - jam opiekunka z dziada pradziada to i cierpliwosc mam :):):)
Jak Ci sie ostał jakis kielonek w domu ale nie z czasow komunistycznych (bo to musztardowka była) to wycinasz takie malutkie kołeczka sklejasz je i potem zlepiasz końcówki.Nic nadzwyczajnego troche chęci i czasu.Mogę Ci nalepić jak bede w domu masz nowe auto to podjedziesz do mnie.W tym pudełku jest 200 szt a Ty ile chcesz?
W tym roku kolację wigilijną przygotowuje mój mąż z córcią :):):) aż ciekawa jestem jak im wyjdzie :)
Dla mnie tylko, tak ze 100!!!! Ha haha, ja wiem ze Ty gotowa jestes mi nalepic tych pięknosci Mleczko, ale ja nie smialabym Cie prosic, mnie byloby żal je jeść! Takie cudo?? Sprobuje sama , jak bede w Polsce juz to mnie pointruujesz dokladnie co i jak, moze nawet na forum? Dziewczyn pewnie wiecej chetnych na takie pysznosci będzie na krotko przed wigilia. Ja chetnie sie poducze.
A czemu tylko 100?:) Tyle to ja za pierwszym podejściem wciągam- no przesadziłam,ale 30 to na luzie:)
Próbowałam trzy razy i trzy razy niewypał.Teraz juz nie próbuję bo to nadwyręża moje poczucie własnej wartości.No bo z drugiej strony,podobno najlepsze ciasto na pierogi to sama mąka + gorąca woda.Proste.Więc czemu nigdy mi nie wychodzi?Naprawde,można wpaść w kompleksy.
przedewszystkim stolnica, 300-400 gram mąki, pół szklanki wody (zimnej) i jedno żółtko, (woda nie może być gorąca) a potem to już tylko rączki i wałek.
Stolnica nie wpływu na smak pierogów:)
ale na taborecie czy na ławie w kokoju to bardzo kiepsko się robi
Fachowiec na pieńku zrobi:):):)