Andrea, komunikatywny język to według Ciebie szkolne 3+, 4-?
Jaka szkoła daje za komunikatywny 4-? Chyba bardzo, bardzo marna ;)..
Andrea, komunikatywny język to według Ciebie szkolne 3+, 4-?
Jaka szkoła daje za komunikatywny 4-? Chyba bardzo, bardzo marna ;)..
Dobrze wiedzić.......to bedę sie targować za jakieś ....kilka lat :)))))))
Owszem, ale na pewno nie przez firmę. A na działalnosci 1400 to nie są żadne kokosy, a już przy dużym zusie to na ręke zostaje 1100, a w zasadzie to jeszcze mniej, bo będąc na zjeżdzie tez trzeba Zus zapłacic przeciez. Oczywiscie mozna zawiesic na ten czas działalnosc, ale nie dostanie się potem o A1 i EKUZ. Czyli średni zarobek netto i tak będzie około 800-900 euro. Na działalnosci to minimum 1800 brutto, wtedy to jakis sens ma, w przeciwnym razie lepiej pojechać przez firmę i mieć świety spokój.
a ja mam 950e
wierz mi że przez firmę, ja tylko przez firmę jeżdżę
A dlaczego za kilka lat a nie teraz ?
Ja rowniez zaczynalam za 800 prawie 3 lata temu z tego musialam oddac 150 euro(zaplacic przed wyjazdem,)do tego doszlo wygadanie telefonem i pierwsze 2 mce to mialam zaledwie moze po 500 euro lecz zatem teraz moge sie pochwalic mam dniowke w wysokosci 52 eurono z tego tez troszke odejdzie na utrzymanie gewerby
ale teraz moge juz wybierac w pdp i pokrecic nosem na zarobki,
Oczywiście , że wierzę, dlaczego mam nie wierzyć. Ja jednak takich firm nie znam i dlatego załozyłam swoją działalność i zarabiam znacznie więcej niż 1400 :)
Dlatego, ze żeby sie targowac to trzeba mieć kartę przetargową, którą w tym wypadku jest bardzo dobry jezyk niemiecki.
Trzeba trochę czasu na przyswojenie tego jezyka, a ja pracuje jako opiekunka od 7 miesięcy :))))