Jak minął dzień

17 września 2016 19:20 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie bylo dzis wyjatkowo cyrkowo. wczoraj jak zwykle przyjechal syn babci. Kiedy wstal dzis o 8, babcia byla juz po sniadaniu, pomimo, ze wczoraj ogladali tv do bardzo pozna. O 9 przyszla szalona corka i zabrala babcie znowu na te 12 km spaceru wozkiem. Czekalam jak stara zaba o ktorej wroca. O 14,30 zadzwonil Telefon. Odebralam i slysze szalona czy mamusia jest juz w domu. Normalnie skolowacialam . Jak to w domu, przeciez jest z toba. Nie, o14 zostawilam ja z A na drodze. Normalnie zabraklo mi glosu. To jade ich poszukac, powiedziala. Przyszli troje o 15. Ci dwaj zaczeli sie klocic i babcia miala ubaw. Dzis jest tak fit , jak ruski czolg.potem szalona powiedziala, ze mammusia pewnie glodna , wiec postawilam patelnie na piec zeby odgrzac obiad. Szalona powiedziala bay i wyszla i po krotkiej chwili wrocila z pytaniem, czy mam jakas paczke do poslania bo jest tu Jakis facet i pyta o mnie. Mowie tak(posylalam paczke nalezaca do znajomej , bo ona jest juz w Pl). Zestawilam patelnie z palnika ale nie wylaczylam kuchenki i wyszlam z szalona tachac pakiet. Przy aucie powiedzialam do niej ze to troche potrwa, niech idzie juz tylko niech nie zamyka drzwi do domu, bo nie mam klucza. Wracam po jakichs 5 min, drzwi zamkniete wiec dzwonie... raz, drugi iii przyspawalo mnie juz do dzwonka. Po pewnym czasie babcia otwiera mi z usmiechem drzwi. Szok!!!! Ta debilka poszla do swego domu i babcia zostala tak sama od momentu jak wyszlam z ta paczka. piec goracy!!!!! babcia sama. No myslalam ze szlag mnie trafi. Co byscie zrobily na moim miejscu jutro, bo o 8 szalona przyleci zabrac babcie do ksociola. No oni sa chorzy psychicznie przeciez
17 września 2016 19:40 / 4 osobom podoba się ten post
leni

hahah Barabasiu, rozwod rzecz podstawowa, a jesli sa oczywiste przeslanki na uznanie go winnym i przy tym dostac alimenty( wkurzyl mnie bo wrzeszczal przed wniesieniem sprawy o rozwod, ktora on wniosl, ze mnie tak zalatwi, ze bede mu placic alimenty). 32lata idiotka dalam sie poniewierac i nie pozwole juz , aby mnie uposledzal umyslowo i pokazywal calemu swiatu , jaki to on krol jest. Niech poczuje w tym miejscu, gdzie go najbardziej bolalo czyli pieniadze.Nie jestem msciwa ale tylko ja wiem co przeszlam w imie glupiej nadziei, ze moze sie kiedys poprawi i zmieni.W tej konkretnej ustawie, chodzi o to, ze jesli nastapi wyrok o rozwodie i zostana mi przyznane alimenty, nie moge ponownie wstapic w zwiazek malzenski, bo trace prawo do nich

No i nie wstępuj w związek,choć bajki zawsze konczą się ślubem,a po ślubie kończy się bajka
17 września 2016 19:44 / 1 osobie podoba się ten post
Malina

No i nie wstępuj w związek,choć bajki zawsze konczą się ślubem,a po ślubie kończy się bajka

no nigdy juz wiecej w swoim zyciu!!!!! Boleje jeszcze nad swoim nazwiskiem
17 września 2016 19:51
leni

no nigdy juz wiecej w swoim zyciu!!!!! Boleje jeszcze nad swoim nazwiskiem

Tzn co? chcesz wrócić do panieńskiego? to do trzech miesięcy po rozwodzie w urzędzie stanu cywilnego
17 września 2016 19:55 / 1 osobie podoba się ten post
Malina

Tzn co? chcesz wrócić do panieńskiego? to do trzech miesięcy po rozwodzie w urzędzie stanu cywilnego

wlasnie Malina myslalam o tym, ale ono jest jeszcze trudniejsze do wypowiedzenia niz moje terazniejsze. W Pl zawsze za pierwszym razem w rozny sposob je przekrecano a tutaj to bede wogole bez nazwiska jak je sobie wezme
17 września 2016 19:57 / 1 osobie podoba się ten post
leni

wlasnie Malina myslalam o tym, ale ono jest jeszcze trudniejsze do wypowiedzenia niz moje terazniejsze. W Pl zawsze za pierwszym razem w rozny sposob je przekrecano a tutaj to bede wogole bez nazwiska jak je sobie wezme:-)

Nawet imię można zmienić nazwisko też na jakie chcesz,jakie sobie wymyślisz wszystko w urzędzie stanu cywilnego
17 września 2016 20:01 / 1 osobie podoba się ten post
Malina

Nawet imię można zmienić nazwisko też na jakie chcesz,jakie sobie wymyślisz wszystko w urzędzie stanu cywilnego

z tego co wiem, to po rozwodzie tylko do panienskiego nazwiska mozna wrocic a to , o czym piszezsz to sadownie i trzeba miec dobre wytlumaczenie , dlaczego chce sie zmienic. Gdyby mozna tak bylo jak piszesz, to bylabym Lena Korn
17 września 2016 20:06 / 1 osobie podoba się ten post
leni

z tego co wiem, to po rozwodzie tylko do panienskiego nazwiska mozna wrocic a to , o czym piszezsz to sadownie i trzeba miec dobre wytlumaczenie , dlaczego chce sie zmienic. Gdyby mozna tak bylo jak piszesz, to bylabym Lena Korn:-)

No tak trzeba uzasadnić że np jest trudne do wymówienia albo ośmieszające,i nie trzeba sądownie wszystko w Urzędzie stanu cywilnego,wiem to na 100%
17 września 2016 20:08 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Leni, nie daj się dziadowi. Walcz o to co Ci się słusznie nalezy. Każda z nas, kobiet powinna dostawać alimenty od byłych męzów, za pranie, sprzątanie, gotowanie, łatanie dziur budżetowych, urodzenie i wychowanie dzieci i za wiele jeszcze innych rzeczy!!! OT , co !!!!

Dodo miła, idź na barykady, pociągniesz wszystkie ex za sobą :D!

PS, jak dobrze, że nigdy nie byłam żoną :P :D.
17 września 2016 20:33 / 7 osobom podoba się ten post
salazar

ujelas to bardzo sarkastycznie, przynajmniej ja tak to odebralam:( Nie wiesz co czuje wiele z nas tutaj na malym Opiekunkowie przezywajacych dramaty osobiste, bo postawilo sie kiedys na nietrafny wybor....... i dla wielu nie jest to temat do smiechu. Doda ma racje i popieram ja i niech ciagnie na te barykady wszystkie, ktore daly sie zaszczuc w zyciu , ale odwazyly sie wreszcie podniesc. Tyle w teamcie
17 września 2016 20:40 / 1 osobie podoba się ten post
leni

ujelas to bardzo sarkastycznie, przynajmniej ja tak to odebralam:( Nie wiesz co czuje wiele z nas tutaj na malym Opiekunkowie przezywajacych dramaty osobiste, bo postawilo sie kiedys na nietrafny wybor....... i dla wielu nie jest to temat do smiechu. Doda ma racje i popieram ja i niech ciagnie na te barykady wszystkie, ktore daly sie zaszczuc w zyciu , ale odwazyly sie wreszcie podniesc. Tyle w teamcie

Ależ wierzę i ubolewam.

Doda ma zawsze rację :D!
17 września 2016 20:50 / 6 osobom podoba się ten post
leni

Leni daj na luz . Nie kop sie z koniem
17 września 2016 21:57 / 12 osobom podoba się ten post
Bylam na owocnych zakupach i jestem mega zadowolona .
Pani dzis nawet zatroskana o mnie jak sie zabiore z tym wsztstkim , czy moze nie potrzeba mi dodatkowej torby , bo chetnie mi pozyczy.Nie moge teraz zlego slowa powiedziec na pania , jest bardzo bardzo mila , taka serdeczna , tylko ja dobrze pamietam swoje pierwsze dwa tygodnie tutaj, jak pilnowala ( sprawdzala ) mnie na kazdym kroku.Wiem wiem czas moj tu sie konczy , a pani bardzo chcialaby abym wrocila ....Tak moze byc pewna , ze moja noga juz tu nie wroci...
17 września 2016 23:14 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

To nie wiesz nic na ten temat.
17 września 2016 23:28 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

To nie wiesz nic na ten temat.

Tereso, z całym szacunkiem, cytowałam Dodę, a ona wie (mam nadzieję ;)) o co mi chodzi. Każdemu się tak wcinasz nie rozumiejąc kontekstu?

Współczuję bardzo udręczonym ex małżonkom. Wystarczy?