Nasze hobby #1

23 lutego 2015 18:39
..............
23 lutego 2015 18:50
magdalena_k

..............

Jak byłam piękna ,młoda i wysoka bardzo lubiłam takie cuda tworzyć ale zapał mi sie skończył ,teraz moje hobby to laptop-smutne ale tak mi pasuje -śliczny swterek.
23 lutego 2015 19:01 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Jak byłam piękna ,młoda i wysoka bardzo lubiłam takie cuda tworzyć ale zapał mi sie skończył ,teraz moje hobby to laptop-smutne ale tak mi pasuje -śliczny swterek.

nie jestem ani piekna ani mloda ani wysoka a ta pasje odkrylam w zeszlym roku to moje pierwsze powazniejsze dzielo..................
23 lutego 2015 19:04 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

..............

A gdybym chciała nauczyć się czegoś takiego a jestem zielona i nigdy w życiu nie miałam szydełka itp. rzeczy w ręku, to od czego musiałabym zacząć? :)
23 lutego 2015 19:05 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

nie jestem ani piekna ani mloda ani wysoka a ta pasje odkrylam w zeszlym roku to moje pierwsze powazniejsze dzielo..................

Fajnie ,że masz takie zacięcie -ja tylko piszę ,że mi przeszło, kiedyś szyłam ,dziergałam .  Może kiedyś znowu zacznę. zazdroszczę zapału.
23 lutego 2015 19:25 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

..............

Ile ci to czasu zajęło?
23 lutego 2015 19:36 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Ile ci to czasu zajęło?

troche ze 2 tyg moze bo prulam pare razy....... i bledy mialam...............
23 lutego 2015 19:38 / 2 osobom podoba się ten post
giunta

A gdybym chciała nauczyć się czegoś takiego a jestem zielona i nigdy w życiu nie miałam szydełka itp. rzeczy w ręku, to od czego musiałabym zacząć? :)

ja w zeszlym roku tez bylam zielona zaczelam od zabawek na choinke i kapci  i znalazlam wszystkie instrukcje na you tube................ poszukaj moze cos dla siebie znajdziesz sa flmiki z dokladnymi instrukcjami
23 lutego 2015 19:39 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

Piekna rzecz. Myślałam,że co najmniej miesiąc to robiłaś, bo wygląda na bardzo pracochłonne. :)
23 lutego 2015 20:11 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

A ja swoich pierwszych,  "ciapców" nie sprułam, choć wyszły w rozmiarze 43- jak dla mojego syna ( te z kokardką ):):):) Drugie już jak ulał na moja stópkę.
23 lutego 2015 20:14 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

A ja swoich pierwszych,  "ciapców" nie sprułam, choć wyszły w rozmiarze 43- jak dla mojego syna ( te z kokardką ):):):) Drugie już jak ulał na moja stópkę.

Podziwiam wasz kunszt, dziewczyny. I cierpliwość.
Chapeau bas. :)
23 lutego 2015 20:27
margaritka59

no fajowe ja robie pelniejsze nie zostawiam tyle u gory....................................
23 lutego 2015 20:32
magdalena_k

no fajowe ja robie pelniejsze nie zostawiam tyle u gory....................................

A ja takie wyszukałam  na you tubie, co by było mniej roboty. No i wiesz, takie do baletu :):):)
23 lutego 2015 20:41 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

A ja takie wyszukałam  na you tubie, co by było mniej roboty. No i wiesz, takie do baletu :):):)

robisz pewnie z tego samego ja tez z you tube od weroniki tylko 2 pary zrobilam takich a reszte zmodyfikowalam hahahahah i sa pelne fajnie na nodze leza i sie nie sciagaja tak szybko a poza tym tez zalezy duzo od wloczki ty masz widze taka gruba fajna.....................ja robie z odzysku ze tak powiemi z jakis koncowek
23 lutego 2015 20:43
magdalena_k

ja w zeszlym roku tez bylam zielona zaczelam od zabawek na choinke i kapci  i znalazlam wszystkie instrukcje na you tube................ poszukaj moze cos dla siebie znajdziesz sa flmiki z dokladnymi instrukcjami

Ha, ha, to nasz debiut podobnie wygląda. Ja robiłam pierwsze śnieżynki na BN, póżniej śliczną czapkę dla siebie, dlatego że włóczka jest sliczna, a sama czapka w całosci wzorem angielskim. Też robiłam pierwszy raz taki wzór na drutach. Teraz ciapki. Robótki są dla mnie zapełnieniem czasu, bo ja cały czas muszę mieć jakies zajęcie. Jak już nie mam nic lepszego do roboty, to biorę się za szydełko.