Niecierpię oliwek :( Szczególnie zielonych :(
Niecierpię oliwek :( Szczególnie zielonych :(
Niecierpię oliwek :( Szczególnie zielonych :(
Dzis pomidory faszerowane mielonym z ryzem z dodatkiem żółtego serka ^^
O jej jaki śliczny aż szkoda go zjeść
Będę bezlitosna!
W środku jest mielone mięsko wołowe z ryżem zaprawione gotowym sosem z knora, a w sumie podam jak to sie robi.
Potrzebujemy:
1:1 gotowany dość mozno ryż i mięso mielone
gotowy sos w proszku
przyprawy jakie lubimy + zieleninka typu pietruszka, koperek, seler
niezbyt duze pomidorki
opcjonalnie żółty ser
Ryż jak już pisałam musi byc porządnie ugotowany
Do garnka lejemy z pol szklanki wody, do tego wrzucamy mielone i rozciapciowujemy to :) gotujemy tak długo az wyparuje woda i ta odrobina tłuszczyku się wytopi, wzrucamy zimny ryż, zasypujemy sosikiem, doprawiamy do smaku, mieszamy dokladnie i pakujemy w pomidorki.
Piecze się pół godz w 220, na ostatnie 5 minut żółty serek
Ja pomidorki wkładam do ceramicznej brytfanny i podlewam wodą.
Jedno pytanko jaki to sos?
Ja użyłam tego ale to bez znaczenia, który bo wszystkie działaja podobnie... lekko zagęszczają :D no i daja fajny posmak.
Jutro w ten sam sposób cukinię robię :)
Dzięki mam taki na stanie . Może w przyszłym tygodniu będę walczyc z pomidorkami.
Aaa tylko odcinaj wierzch od dupki :) potem się ladnie łyzeczką wnetrzności wyskrobuje