Swoja drogą o oku w Zaparciach......mam swoja teorię nt dolegliwości Elli,hi hi hi ,ale się nie podzielę chyba:)
Swoja drogą o oku w Zaparciach......mam swoja teorię nt dolegliwości Elli,hi hi hi ,ale się nie podzielę chyba:)
One mają w składzie fludrokortyzon. Działają przeciwzapalnie, przeciwalergicznie, też przeciwobrzękowo. Stosowałem wiele razy. Wiem, lepiej iść do lekarza.
Dawaj tę teorię, bo mi sie druga powieka zaprze, a wtedy, jak sie zdecydujesz, to juz nie dam rady przeczytac. :kontuzja:
Sama chciałaś:)Może to od problemów z zaparciem:(Naprężałaś się za mocno i zawiasy w powiece poszły:(Druga silniejsza to dała radę stękaniu:)
W życiu w topiku o zaparciach nie szukałabym jak poradzić sobie z opadającą powieką.
Takie cuda to tylko w erze ,albo na naszym opiekunowym forum.Jesteście debeściaki.
Ale komu opada powieka? Mi się tylko zaparła, jest branżowo - zaparta powieka w zaparciach. :lol1:
U babci ulga i pielęgniarka, z zapowiedzianą na jutro lewatywą obejdzie się smakiem... Movicol pomógł, z wielkim trudem, ku radości wszystkich obecnych babcia zrobiła to, co trzeba. Dopiero jak pielęgniarka wspomniała o aptece, dziadek z jakichś tajemnych zakamarków wyciągnął pół pudełka tego leku. A dziś z pięć razy mu tłumaczyłam, podczas ciężkiej pracy babci, że nie dam jej teraz, bo wypiła przed śniadaniem. Mam wrażenie, że ten niby sprawny i pomagający dziadek ma problemy z pamięcią i kojarzeniem. Ale fakt, pomaga, bo akurat zawartość wiaderka z tego toaletowego wózka zawsze on wynosi....
U babci ulga i pielęgniarka, z zapowiedzianą na jutro lewatywą obejdzie się smakiem... Movicol pomógł, z wielkim trudem, ku radości wszystkich obecnych babcia zrobiła to, co trzeba. Dopiero jak pielęgniarka wspomniała o aptece, dziadek z jakichś tajemnych zakamarków wyciągnął pół pudełka tego leku. A dziś z pięć razy mu tłumaczyłam, podczas ciężkiej pracy babci, że nie dam jej teraz, bo wypiła przed śniadaniem. Mam wrażenie, że ten niby sprawny i pomagający dziadek ma problemy z pamięcią i kojarzeniem. Ale fakt, pomaga, bo akurat zawartość wiaderka z tego toaletowego wózka zawsze on wynosi....
Jak długo profilaktycznie ten Movicol dawać? Dopóki ma antybiotyk? Nie rozleniwia on organizmu?